Csúcstámadás után, de a céltól még távol

Milyen az élet a 4-0 után? | A Roma jön a Camp Nouba

A Barcelona fantasztikus hétvégén van túl, az idény elsõ felét tekintve elérte a csúcsot is – még ha ezért a 4-0-ért nem is osztanak trófeákat. Ahogy azt Alves és Luis Enrique is mondta, korábban Pep Guardiolának is a vesszõparipája volt, a szép szavak gyengítenek, ami nyilvánvalóan igaz is, ettõl függetlenül a Barça meg kell próbálja elkerülni a nagyobb visszaesést.

Arra persze nem szabad számítani, hogy a csapat ugyanott fogja folytatni, ahol a múlt hétvégén abbahagyta. A Barcelona nagyon jól játszott a Bernabéuban, még ha ezt a meccset nem is csak a katalán csapat nyerte meg, hanem egy másik jelentõs részben a Real Madrid veszítette el. A különbség ennek is volt köszönhetõ, de ez nem vesz el semmit a játékosok érdemeibõl.

A feladat persze adott, nem most kell csúcsformában lenni, amit a tavalyi szezon is bizonyított, és ilyen szempontból egyáltalán nem lenne tragédia, ha a csapat veszítene pontokat az õsz hátralévõ részében. A Roma ellen sem kell gálát várni, lehetetlen kérés lenne három napon belül kétszer is 100 százalékon pörögni, és nincs is rá szükség. A Barcelona egészen közel áll most is a továbbjutáshoz, és egy gyõzelemmel garantált lesz nem csak a továbbjutása, de a csoport elsõ helye is. Még az is elõfordulhat, hogy ehhez gyõzni sem kell, más kérdés, hogy a cél nem lehet más, mint a három pont.

Feltehetõ, hogy Luis Enrique fog is rotálni néhány poszton, a hétvégén könnyebb sérülést szenvedõ Mascherano helyett ez garantált is, ahogy Messi kezdõként való visszatérése is valószínû. A túlzott rotációnak csak az szab majd határt, hogy a tréner egyértelmûen az elsõ hely megszerzését tartja az együttes céljának, másrészt továbbra is akadnak hiányposztok a keretben.

FC Barcelona – AS Roma:
Barcelona, Camp Nou
20:45
Vezeti:
Cüneyt Cakir (török)
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Vermaelen, Alba – Busquets, Sergi Roberto, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.

AS Roma: Szczesny, Torosidis, Manolas, Rüdiger, Digne – Rossi, Nainggolan, Pjanic -Florenzi, Dzeko, Falqué