180 percre a kupadöntõ

Hazai odavágó a Valencia ellen | Elengedhetetlen az elõny a Mestallára

Komoly erõfeszítések árán a Barcelona ott van a Király Kupa elõdöntõjében, így már csak két meccsen kell megfelelnie ahhoz, hogy ismét kupadöntõt játsszon. Ez a két meccs viszont nagyon nehéz lesz a Valencia ellen, és elsõ lépésként szerdán este hazai pályán elõnyt kell szerezni. Az idei Valencia nem olyan, mint korábban, de soha nem lehet tudni, mikor fut éppen ismét csúcsformát…

A kupával a legfõbb probléma az, hogy januárra koncentrálódik a meccsek java, és ilyen formán óriási terhelés hárul azokra a csapatokra, akik végig állva maradnak. Így ugyanis a legkeményebb és legfontosabb tavasz elõtt januárban is állandósul a heti két mérkõzés. Ennek nyilvánvalóan meglehetnek a negatív következményei bármelyik sorozatban, bármikor, de már rövid távon a Valencia ellen is.

Az biztos, hogy Luis Enrique tovább fogja forgatni a csapatát, de túlzásokba sem eshet, mert a Valencia nagyon komolyan fogja venni a lehetõséget. Ez ugyanis számukra a nagybetûs lehetõség. Nagyon rosszul szerepelnek a bajnokságban, egyelõre stabil középcsapattá fejlõdtek vissza a BL-indulásért harcoló együttesek közül, elfogyasztottak egy edzõt is, de a kupában állnak, és nincs túl messze a döntõ.

Az nem kérdés, hogy a Valencia minden erejét bele fogja adni ebbe a két meccsbe, a Barcelonának tehát igyekeznie kell ráhangolódnia erre a két találkozóra is. Sérültek terén lényegesen jobban áll Luis Enrique, mint néhány héttel korábban, szinte mindenki bevethetõ, így a játékpercek elosztása fontos szempont lesz.

Az mindenesetre biztos, hogy a visszavágó nagyon-nagyon nehéznek ígérkezik egy hét múlva a Mestallában, ezért bárki is játszik, elengedhetetlen az „elõnyszerzés” szerdán este.

FC Barcelona – Valencia CF:
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti:
Iglesias Villanueva
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Vidal, Piqué, Vermaelen, Mathieu – Mascherano, Rakitic, Sergi Roberto – Messi, Suárez és Neymar.

Valencia CF: Ryan, Barragán, Mustafi, Abdennour, Gayá – Pérez, Parejo, A. Gomes – Rodrigo, Negredo, Piatti.

Szurkoljunk együtt a Döntõbe jutásért a Paulaner Sörházban!