A sevillai finálé

Betis – Barcelona | Nekifutnak az utolsó 9 pontnak

Két gyõztes bajnoki után a Betis elleni idegenbeli meccs jelenti az újabb jelentõs próbatételt a Barcelona számára. A képlet továbbra is nagyon egyszerû: a csapat jó eséllyel csak akkor lehet bajnok, ha minden meccsét megnyeri a továbbiakban, és ez alól a szombati sem jelent kivételt.

 
A Betis alsó középcsapatnak tekinthetõ idén, mely már nem eshet ki, de nem is pályázhat nagyobb célokra. A zöld-fehérek számára elég szomorúságot okozott viszont, hogy a múlt héten elveszítették a Sevilla elleni városi derbit, amit most szeretnének jóvá tenni. Marino edzõ szerint nem azért, hogy a Madridnak vagy az Atléticónak szívességet tegyenek, inkább azért, hogy a szurkolókat kiengeszteljék.

Három fordulóval a vége elõtt az teljesen világos, hogy akármelyik bajnokesélyes csapat hibázik, jó eséllyel búcsút inthet a céljainak, mert másik két rivális várja a lehetõséget, hogy jobb pozícióba kerüljön. Tehát ha a Barcelona bukik, valószínûleg nem lenne bajnok.

A Betis elleni meccsen felül hátra van még a jövõ heti katalán rangadó az Espanyol ellen, majd a Granada elleni záró forduló megint idegenben.

Nem élcsapatok, de könnyû így sem lesz. Luis Enrique mindenesetre legalább számíthat csapata java részére. A támadóhármas bevethetõ, csakúgy mint a megszokott középpálya Iniestával, Rakiticcsel és Busquets-cel. A védelembe visszatér Piqué is az eltiltása után.

Csak koncentrálni kell, és bajnoki címre éhesen megnyerni ezt a meccset is.

Real Betis – FC Barcelona:
Sevilla, Benito Villamarín
20:30
Vezeti:
Mateu Lahoz
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Betis: Adán, Bruno, Pezzella, Westermann, Montoya – N’Diaye, Petros, Musonda, Joaquín, Ceballos – Castro.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.