Gameiro lenne a kiválasztott?

Komoly akadály: a Sevilla 40 millió eurót kér a francia támadóért

Az FC Barcelona technikai vezetése jelenleg azon dolgozik, hogy mélységet adjon a csapat védelmének valamint a támadósorának. Elõbbinél a francia Samuel Umtiti a fõ jelölt, a csatársorba pedig azt a Kevin Gameirót preferálja Luis Enrique, aki a Sevilla játékosa, az andalúz klub pedig egyelõre ragaszkodik a csatár kivásárlási árához.
 

 
A katalán ‘El Mundo Deportivo’ napilap szerint a kapcsolatfelvétel már meg is történt a felek között, a katalán egyesület számára pedig nem igazán kezdõdött jól a tárgyalásmenet: a Sevilla a támadója kivásárlási árára, azaz 40 millió euróra hivatkozik. Ez az összeg, amiért hajlandó lenne megválni a piacképes játékosától. 
 
Gameiro 29 esztendõs, idén az Európa-liga gólkirálya lett, a Király Kupa döntõjében pedig a barcelonai játékosok testközelbõl is megtapasztalhatták a támadó agilitását, gyorsaságát és jó helyezkedését, róla állították ki Mascheranót a meccs elsõ félidejében. Emery egyik kulcsjátékosa volt a csatár a mögöttünk hagyott szezonban, így érthetõ, hogy a Sevilla nem akar tõle aprópénzért megválni. 
 
A Barça a hírek szerint számos alternatívát mérlegel, hogy kivel adjon mélységet az MSN mögé a csatárposztokra, és Gameiro ebbõl a szempontból kétségkívül logikus megoldásnak tûnik. 29 évesen már benne van bõven a futballista korban, ugyanakkor ez nem csak hátrány: tapasztalt, nem jön zavarba egy-egy rosszabb meccstõl, ráadásul ismeri a Ligát is. További jó pont a franciánál, hogy Emery a széleken is használta, hiszen a gyorsasága miatt ott is megél, ami a Barcelona rendszerében nagy versenyelõny. 
 
Gameiro viszont drága, és 40 millió euróért valószínûleg nem fogja megvenni õt a Barcelona, így ha a Sevilla nem gondolja meg idõközben magát, vagy a játékos nem kéri az andalúz vezetõktõl azt, hogy engedjék el a Barçához, úgy kevés az esély a transzfer létrejöttére. Csak viszonyításképpen: a szintén alternatíva Nolito, aki idén tölti be a 30. életévét, tehát nagyjából egykorú a franciával, 18 millió eurós kivásárlási árral rendelkezik, ráadásul õ nem csak a katalán klubot ismeri jól a múltja miatt, de Luis Enriquével már dolgozott is együtt a B csapatnál valamint Vigóban is.