André Gomes: 35+20+15 millió euró

Az Aranylabda 15 millióba kerülne a klubnak | Szerdán bemutatják

Az FC Barcelona hétfõn délután hivatalossá tette André Gomes átigazolásának pénzügyi részleteit. A középpályásért most 35 millió eurót fizet az FC Barcelona, ami további 20+15 millió euróval emelkedhet egyéni és csapat eredményesség függvényében. Hivatalos az is, hogy Gomes kedden délután érkezik Barcelonába, majd szerdán lesz a bemutatása.

A Barça egészen hétfõig várt, hogy minden részletet közöljön a negyedik nyári igazolása, egyben a legdrágább szerzeményének az ügyében. A Valenciának most 35 millió eurót utal át a Barcelona, ugyanakkor ennek akár több mint a duplája is utalásra kerülhet a késõbbiekben. Más kérdés, hogy ehhez André Gomesnek nem pusztán berobbannia, és beválnia kell új csapatában, hanem világklasszissá, egyben a világ legjobbjává kell válnia.

A késõbbiekben fizetendõ elsõ 20 millió euró általánosan a csapat és a játékos eredményességéhez van kötve. Ennek az összegnek jó eséllyel a nagyobb részét ki is fogja fizetni a Barça a Valenciának a késõbbiekben. További maximum 15 millió euró járna a Turia-parti klubnak akkor, ha André Gomes többször is Aranylabdát nyer a klub játékosaként. „Figyelembe véve az elvárásokat és lehetõségeket, amiket az FC Barcelona látott a játékosban, kivételesen beillesztésre került a megállapodásba egy külön díj maximum 15 millió euró értékben, abban az esetben, ha a játékos több esetben is Aranylabdát nyer„- magyarázta ezt a tételt a klub a közleményében.

Gomes kivásárlási ára Katalóniában 100 millió euróban lett meghatározva.

André Gomes programjáról a következõket rögzítette a klubvezetés: a játékos kedden délután érkezik Barcelonába, 17.30-kor pedig egy fotózás erejéig meg fog jelenni a klub irodáinál. Ezt követik majd az orvosi vizsgálatok, amik elviekben kedden elkezdõdnek, és szerdán fejezõdnek be. Szerdán 12.30 perckor kezdõdik a középpályás bemutatása a Mini Estadiban – miután a Camp Nouban éppen a gyepcserét végzik.

A játékos elsõ sajtótájékoztatóját szerdán délután 13.15 perckor tartják.