Arda és Messi szuperkupája: 3-0

Összesítésben 5-0 | Arda két gólt szerzett, Digne gólpasszt jegyzett

Az FC Barcelona 3-0 arányban legyõzte a Sevillát a Spanyol Szuperkupa párharcának második felvonásán, így 5-0-s összesítéssel elhódította idén a trófeát. Arda Turan két gólt jegyzett és pazarul játszott, Digne gólpasszt adott, amibõl Messi befejelte a harmadikat, míg a középpályán André Gomes is felvillantott valamit a tudásából. A Sevilla próbálkozott, ám a Barça egyrészt többnyire koncentrált volt, másrészt az andalúzok tizenegyest is hibáztak, így pedig nem lehet két vállra fektetni a Barcelonát. 
 

 
Luis Enrique bátran felforgatta a kezdõcsapatát, amivel talán azt jelezte: idén ismét rotálni akar, mert úgy érzi, most a kispadon ülõkben is megbízhat, így bekerült a kezdõcsapatba a sevillai, elsõ felvonáshoz képest Aleix Vidal, Umtiti, Digne, André Gomes, Denis Suárez és Munir el Haddadi is. Összességében meg is hálálták a bizalmat a játékosok, még úgy is, ha Umtiti kezezése miatt ítélt Hernández Hernández játékvezetõ egy tizenegyest a Sevilla javára 1-0-s állásánál, de Bravo védeni tudta Iborra büntetõjét. 
 
Egyes spanyol lapok ‘Arda és Messi szuperkupájaként’ jellemzik a párharcot, kiemelve a török és az argentin nagyszerû teljesítményét. Az odavágón még mindketten csak gólpasszt adtak, most azonban már be is találtak, és fõként a sokat kritizált Turan játéka kellemes meglepetés, aki kezdi meghálálni Luis Enrique bizalmát. A török ismét Neymar posztján kezdett, és elõbb az elsõ gólnál okosan elhelyezte a játékszert Sergio Rico mellett Messi kiugratása után, majd a második félidõ elején egy labdaszerzés után rögtön kapura küldte a játékszert, és mindezt olyan ívben, hogy a kapuba visszasietõ hálóõrnek esélye se legyen elérni a játékszert. 
 
Visszatérve még az elsõ játékrészre, a vezetõ találat után a Sevilla próbálkozott, nem is rosszul, ám elõbb Iborra hagyta ki a már fent említett tizenegyest, majd Gabriel Mercado fejese csattant a lécen, ezzel pedig el is lõtte a puskaporát az andalúz gárda. A katalánoknál a második játékrészben beállt a betegségébõl a héten felépülõ Jordi Alba, a fiatal Samper valamint a horvát Rakitic. A végeredményt Messi állította be, Digne beadásánál emelkedett a legmagasabbra az argentin, és fejelte a játékszert a hosszú oldali kapufa mellé.
 
A mérkõzés végén ennek ellenére sem lehetett felhõtlen Luis Enrique öröme, mert Mascherano combizomhúzódást szenvedett, aminek következtében egy hetes kihagyás vár rá. A trénernek ekkor már nem volt cseréje, így a Barça tíz emberrel fejezte be a mérkõzést. 
 
Az eredmény azonban már nem változott, a Barça összesítésben 5-0-ra megnyerte a Spanyol Szuperkupát, és magabiztosan vághat neki a bajnoki rajtnak. A nyitányon a katalánok a Betist fogadják szombaton a Camp Nouban. 
 
FC Barcelona – Sevilla CF: 3-0 ( 1-0 )
Barcelona, Camp Nou
71.803 nézõ
Vezette:
Hernández Hernández
 
FC Barcelona: Bravo; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne (Jordi Alba, 61′); Denis (Rakitic, 73′), Busquets (Samper,73′), André Gomes; Messi, Munir, Arda Turan.

 
Sevilla: Sergio Rico; Diego González, Iborra, Mercado; Mariano, Kranevitter, Sarabia; Correa (Vietto, 73′), Ganso (Franco Vázquez, 57′); Konoplyanka, Ben Yedder (Vitolo, 62′).

 
Gólok: 1-0, Arda Turan (10′); 2-0, Arda Turan (46′); 3-0, Messi (55′).