Jót tett a vakáció: 6-2

Friss, gyors, gólerõs Barcelona | Messi most is kiemelkedett

A Barcelona címvédõhöz méltó produkcióval rukkolt ki a bajnokság nyitófordulójában a Betis ellen a Camp Nouban, mindenki jól mozgott, a sztárok villogtak. Suárez triplázott, Lionel Messi pedig amellett, hogy két gólt szerzett, egyértelmûen a csapata legjobbja volt. Arda Turan szerezte a meccs elsõ gólját, és igazolta, hogy határozottan jobban érzi magát a pályán a társai mellett, mint tavaly. Jó kezdés a Ligában.

A Barcelona felfrissült az új szezonra, és azzal együtt is, hogy többen nem lehettek pályán a sztárok közül, a csapat kiválóan játszott a Betis ellen. Neymar nélkül, aki az olimpián nyert pár órával késõbb aranyérmet, Iniesta nélkül, aki sérült, André Gomes nélkül, aki eltiltást hozott magával és Daniel Alves nélkül, aki nyolc év után a nyáron elhagyta a csapatot, most mások kaptak lehetõséget, és éltek is vele. Arda, Denis Suárez, Sergi Roberto, Umtiti mind jól teljesítettek, ahogy a teljes csapatot is dicséret illeti.

A vezetést Arda szerezte meg Jordi Alba középre passzolt labdájából, és ugyan hamar jött az egyenlítés egy kiválóan eltalált szabadrúgásból, még a szünet elõtt sikerült stabil elõnyt felépíteni. A 37. percben villant elõször Messi, aki a tizenhatoson kívülrõl lõtt nagy gólt, majd Sergi Roberto lapos középre adására érkezett Suárez, és lõtt a hosszúba. 

A szünet után folytatódott a show, Messi újabb nagy gólt lõtt, és Arda Turan is részt vett még egy találatban, amit késõbb Suárez zárt le. Az uruguayi tíz perccel a vége elõtt egy szabadrúgásból érte el a mesterhármasát és csapata hatodik gólját. Ezt követõen jött még a második vendég találat Rubén Castrótól, de ennek nagy jelentõsége már nem volt.

Ez a nyitómeccs kiváló bemelegítés volt, minden simán ment, ami jó jel a folytatás elõtt, ám egy hét múlva Bilbaoban már lényegesen nehezebb dolga lesz a Barcelonának.

FC Barcelona – Real Betis: 6-2 (3-1)
Barcelona, Camp Nou
65.731 nézõ
Vezette:
Undiano Mallenco

Barcelona: Bravo; S. Roberto, Piqué, Umtiti, J. Alba (Digne 76′); Rakitic, Sergio, Denis (Munir 70′); Messi, Suárez, Arda

Betis: Adán; Bruno, Mandi, Pezzella; Cejudo, Petros (Fabián 59′), Jonas (Ceballos 35′), Felipe (Musonda 54′), Durmisi; Sanabria, Rubén Castro.

Gólok: Arda (6′), Rubén Castro (21′ és 84′) Messi (37′ és 57′), Suárez (42′, 56′, 82′).