Kölcsönjátékosok, mi lesz veletek?

Hat játékos | Kinek lehet visszatérése Barcelonába?

A hétvégi kupadöntõvel hivatalosan is véget ér a Barça szezonja, utána a pihenésé lesz a fõszerep, júliusban viszont az új vezetõedzõvel elindul a felkészülés az új szezonra – kérdés, milyen kerettel. Lesznek érkezõk és távozók biztosan, de jelenleg van 6 kölcsönjátékosa is a csapatnak, akikkel szintén kezdeni kell valamit. Mi most megtippeljük, mi lesz a sorsuk.

 

 

Thomas Vermaelen

A belga terminátor a hétvégén játszhatná utolsó meccsét a Romában, ám Olaszországban sem tudott helyet követelni magának a csapatban – nyilván a folyamatos sérülések miatt. Vermaelen az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a szezonban is alig tudott mérkõzést játszani különbözõ sérülései miatt, jelenleg is egyénileg, külön kell edzenie a csapattól, ebben a helyzetben pedig nem csoda, hogy a Roma már április elején jelezte, nem él vásárlási opciójával és nem fogja marasztalni a hátvédet. A hírek szerint a Watford viszont szívesen látná soraiban a belgát, a Barcelona pedig pár millió euróért egész biztosan el fogja engedni. Szerzõdése egyébként 2019 nyaráig szól a klubbal.

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 0,1%

Sergi Samper

Samper a La Masia növendékeként a tehetségesebb játékosok közé tartozott, az idei kölcsönidény a Granadában azonban nem hozta meg nála az áttörést. A bajnokságban csak a meccsek harmadán kezdett (13), összesen 22-szer jutott szóhoz, és csak 10-szer játszotta végig a 90 percet. A Granada idén ráadásul sokkal gyengébb volt, mint az elmúlt években és tökutolsóként, gyakorlatilag hónapok óta biztos kiesõként zuhant vissza a másodosztályba. Ez amúgy is szomorú hír, úgy meg pláne, hogy minél többet játszott volna Samper, annál többet fizet a Barcelonának a Granada – nem csoda, hogy egy idõ után már nem erõltették a játékát… A középpályás a nyárra biztosan visszatér a túlzsúfolt középpályára, onnantól pedig rajta múlik, hogy meggyõzi-e az új edzõt, érdemes-e az elsõ keretre – szerintünk nem fog jutni neki hely. 2019-ig szól a jelenlegi szerzõdése a Barçával.

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 30%

Cristian Tello

A jelenleg a Fiorentinánál lévõ Tello már évek óta kölcsönben játszik, korábban a Portóban húzott le másfél évet, idén januártól pedig Firenzében jut sok szerephez. A tavalyi fél évet, és az idei teljes szezont végigjátszotta, a mostani idényben például 37 meccsen 35-ször jutott szóhoz a bajnokságban, 22-szer kezdõként 13-szor csereként, ezeken 4 gól és 4 gólpassz a mérlege. Ezek alapján úgy tûnik, számolnak vele az olaszok, a kérdés csak az, meg tudnak-e állapodni a Barcelonával az átigazolásáról – a Transfermarkt 10 millió euróra teszi az értékét, de jövõre lejár a szerzõdése, tehát idén nyáron biztosan el kell adnia a klubnak, hogy pénzt kapjon érte. Tellónak nagyon már nincs visszaútja a csapatba, és ha nem a Fiorentina, akkor valamelyik másik olasz vagy spanyol csapat biztos megszerzi a nyáron.

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 1%

 

 

Munir El Haddadi

Hol vannak már azok az idõk, mikor az ifi-BL döntõjében a félpályáról rúgott gólt… Nyilván nem volt könnyû helyzetben a marokkói származású csatár tavaly nyáron az MSN mellett, ezért is adta a klub kölcsönbe a Valenciához a több játéklehetõség reményében. Munir ezt megkapta, viszonylag jól élt is vele, hiszen 6 góllal és 3 gólpasszal zárta a bajnokságot (és ezzel a csapata legjobb góllövõje tudott lenni, hármas holtversenyben…), de a Valencia a spanyol lapok szerint nem fog élni opciós jogával és 12 millió euróért nem fogja végleg megvásárolni. A Barça új edzõjének terveitõl függ a sorsa, de valószínûleg nem akar már visszatérni a kispadra. Szerzõdése még 2019 nyaráig köti õt Barcelonába.

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 20%

Douglas Pereira

A brazil hátvéd 2 év kispadozás és lelátózás után  a nyáron a Sporting Gijónba igazolt kölcsönbe, de alapember nem lett ott sem. A meccsek több mint felén játszott (21), 3 gólt és 1 gólpasszt hozott össze, ami a korábbi barcelonai teljesítményét nézve több mint meglepõ, pozitív értelemben természetesen. Csapata kiesését õ sem tudta megakadályozni, de személyes célját elérte: spanyol-brazil kettõs állampolgár lesz, így bárhol folytathatja Európában. Pályafutása nem kérdés persze, hogy Barcelonán kívül lesz, pedig még 2 évig tart a szerzõdése, de a csapat kabala jobbhátvédjeként már bevált egyszer – lehet, hogy megérné visszahozni, ha vele biztosan meglesz a bajnokság és a BL…

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 0,01%

Adrian Ortolá

A 23 éves kapus a kupadöntõbeli ellenfélnél, az Alavésnél volt cserekapus idén, 2 bajnoki és 6 kupameccs van a háta mögött, mégis neki van a legjobb esélye arra, hogy visszatérjen Barcelonába. A csapat 3. számú kapusa, Jordi Masip ugyanis távozik a nyáron, így a helyébe lépve az elsõ csapat keretébe kerülhet.

Esély, hogy a következõ szezonban a keretben lesz: 50%