Télen keretszűkítés?

Távozhat Alcácer, Vermaelen, Arda | Valverde szűkebb keretet szeretne

Nem sikerült igazán jól a nyári átigazolási időszak a Barcelonának, és ez különösen igaz abban a tekintetben, hogy jó néhány játékos ott maradt a keretben úgy is, hogy ezt a vezetőedző nem szerette volna. Télen újabb esélye lesz a technikai vezetésnek a keretszűkítésre, és most még van is idõ elõkészíteni ezeket az ügyeket.

Jelenleg 24 fõs a Barcelona kerete, ami soknak számít egyébként is, pláne Ernesto Valverdének, aki nem pártolja a túl nagy kereteket. És akiknek a legnagyobb esélyük van arra ebben a pillanatban, hogy januárban elhagyják a Barcelona keretét, õk a következõek:

Arda Turan

A nyári átigazolási idõszak után, amíg a török átigazolási szezon még élt, a Barcelona megállapodott a Galatasaray-jal Turan kölcsönadásáról, de a játékos ezt a lehetõséget nem fogadta el. Vele kapcsolatban probléma, hogy az utóbbi idõszakban mutatott teljesítményei nem állnak összhangban a fizetésével, magyarán sehol nem keresne annyit Turan, mint most Barcelonában. Ezzel pedig az a baj, hogy könnyen nem fogja elengedni a jelenlegi szerzõdését, az érdeklõdõ klubokat ráadásul elriaszthatja a pillanatnyi teljesítménye és a fizetési igényei is.

Már az is siker lenne, ha a Barcelona akár aprópénzért is, de el tudná adni a játékost, az ugyanakkor szinte biztosan kijelenthetõ, hogy Arda megvásárlásával nem kötött nagy üzletet a klub, hiszen pár évvel ezelõtt közel 40 millió euróba került a megszerzése.

Vermaelen

A belga védõt azért tartotta meg negyedik számú középsõ védõnek a vezetés, mert korábban kölcsönadta Marlon Santost a Nizzának, a kolumbiai válogatott Yerry Mina pedig várhatóan csak jövõ nyáron csatlakozik a Barcelonához a brazil Palmeirastól. Azonban eddig Vermalen egy percet sem játszott, a védõnek pedig pont a játékpercek hiányoznak a világbajnokság elõtti idényben. A dolog érdekessége, hogy Ernesto Valverde õt valószínûleg megtartaná a keretben biztonsági okokból, gondolva egy sérülésre, de Vermaelen dönthet úgy, hogy távozni akar, és erre van is esélye bõven. Az idényt rosszul kezdõ Anderlecht érdeklõdésérõl már most is lehet hallani a játékos iránt, Vermaelen pedig mindenáron játszani szeretne, hogy formában legyen a vb elõtt.

Paco Alcácer

Az elsõ fordulóban kezdõ volt, a második fordulóban csereként játszott, onnantól kezdve azonban egy perc sem jutott Paco Alcácernek a Barcelonában. Az is meglepõ volt, ha egyáltalán a keretbe került, és nem a lelátóra, pedig papíron most lenne lehetõsége játszani, hiszen Dembélé sérült, és a szabadon hagyott poszton jó néhány játékost kipróbált Valverde. Alcácer még fiatal, piacképes játékos, de eladás esetén biztosan nem kapna érte 30 millió eurót a Barcelona, amennyit egyébként egy bõ évvel ezelõtt fizetett érte. Az õ esetében a kölcsönadás sem biztos, hogy rossz megoldás lenne, hiszen más csapatban Alcácer könnyen magára találhat.