Kluivert lenne Bartomeu aduásza?

Robert Fernández szerződése lejár 2018-ban | Szervezeti átalakítás?

Habár a bizalmatlansági indítvány végül nem lett sikeres, a katalán klub azóta sem feltétlenül a nyugalom szigete. Két elnökségi tag lemondott a politikai feszültségek következtében, az elsõ csapat intézményi és sportszakmai kapcsolataiért eddig felelõs Albert Soler távozott a posztjáról, a helyére Guillermo Amor került, Robert Fernández technikai vezetõ feladata pedig mostantól csak a játékosok felkutatására korlátozódik.
Fernández helyzete különösen érdekes. Anélkül tették közvetve õt felelõssé a nyári átigazolási szezonért, hogy megvált volna tõle Bartomeu elnök, hiszen a sportigazgató feladatkörét szûkítette az egyesület elsõ embere, és mostantól Fernández már csak a potenciális igazolásokat kutatja. Eddig az elsõ csapat szóvivõjeként is tevékenykedett, ami annyit takar, hogy a mérkõzések alatt nyilatkozhatott az aktualitásokról valamint az adott találkozó eseményeirõl.
Ez már nem a feladata, sõt, papíron nyár óta már két közvetlen felettese is van: Pep Segura ugye klubmenedzser lett, míg Guillermo Amor az elsõ csapat intézményi és sportszakmai kapcsolataiért felelõs vezetõje lett, és a szervezeti hierarchiában mindketten Fernández felett helyezkednek el. A technikai vezetõnek egyébként a szerzõdése 2018 nyarán jár le, és a klubtól a madridi ‘AS’ értesülései szerint még senki sem vette fel vele a kapcsolatot a kontraktus meghosszabbításának az ügyében.
Ez különösen annak fényében érdekes, mert az egyesület igazolásait évek óta kritizálja a közvélemény, ám jelen pillanatban úgy tûnik, hogy Valverde képes néhányukból értékelhetõ teljesítményt kihozni. Digne egész stabil teljesítményt nyújt, amikor lehetõséget kap, Paulinho szintén hasznosan futballozik, Aleix Vidal szélsõ támadóként ki tudja használni a gyorsaságát és eltüntetni a védekezésbeli hiányosságait, míg André Gomes ugyan a kiváló osztályzattól még messze van, ám az Atlético elleni hétvégi rangadón a második félidõben a csapat hasznos tagjává vált. Mindezek felett pedig Umtiti immáron teljesen megnyerte magának a Camp Nou-t, míg Semedo is igen erõsen kezdett. Paco Alcácer kilóg a listából, õ gyakran a keretbe sem kerül Valverdénél. A fentiek persze nem azt jelentik, hogy Robert Fernández munkája tökéletes volt, csak a sors pikantériája, hogy pont akkor szûkítik a hatáskörét, amikor az igazolásai kezdik elnyerni a közvélemény bizalmát.
Bartomeu elnök tehát valószínûleg tovább folytatja a klub szervezeti átalakítását, és a hírek szerint egy olyan nevet akar hozni, aki megnyugtatja a pártoló tagokat. A madridi ‘AS’ szerint a holland Patrick Kluivert neve is a kalapban van. Kluivertrõl szép elmékei vannak a barcelonismónak, noha a sportszakemberi képességeit illetõen vannak kétségek. Bartomeunak mindenesetre tetszik az ötlet, hogy Kluivert, akinek egyébként a Premier League-bõl is vannak ajánlatai, ismét a Barça kötelékében legyen.