Valverde: „Fordítottunk már kevesebb idő alatt is”

Tovább akar jutni | Umtiti játékra kész

Holnap este 0-1-ről kell fordítania Ernesto Valverdének az Espanyol ellen a Copa del Rey negyeddöntőjében, a hátrány viszont nem aggasztja a Barça edzőjét, mert tudja, milyen játékot várjon az ellenféltől és ahogy fogalmazott, bőven van ideje a csapatnak a maga javára fordítani a párharcot. 

A visszavágó

„Nem az első alkalom, hogy hátrányban vagyunk. Tulajdonképpen fordítottunk hátrányból ennél kevesebb idő alatt is. Remélem a közönség segíteni fog és továbblendít minket. A jutalom édes lenne, ott lehetünk az elődöntőben.”

Prioritások?

„Ebben a pillanatban a kupa a legfontosabb, mi vagyunk a Barça, tovább akarunk jutni és az a célunk, hogy megnyerjük. Mindent meg fogunk tenni, hogy túljussunk a párharcon.”

A cél: gyorsan betalálni

„Minden csapat azt akarja, amit mi is tettünk a Celta ellen: 4-0-ra vezetni a félidőben. Minden körülményen felül kell kerekednünk majd, de azt várjuk az Espanyoltól, hogy ugyanúgy védekezni és kontrázni fog ellenünk, mint az első meccsen. Nem fognak kitámadni az elején, továbbjutásra állnak. Hasonló lesz a meccs, mint az első volt.”

A szezon legfontosabb meccse?

„Nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb meccsünk. Fej vagy írás – továbbjutunk vagy kiesünk, mint a Celta ellen. Ha ott nem nyertünk volna, véget ért volna a kupa számunkra. Most nagyobb hátrányból indulunk.”

Durva meccs lesz?

„Nem hiszem. Az első meccsen volt feszültség, de tiszta játék volt. Ez egy derbi, lesznek esetek, de nem várok bunyót.”

Messit megállítani: „Bárhogy” – Baptisato

„Nem gondolom, hogy azt mondta, szabálytalan eszközökkel kell megállítani Messit. Egy kemény meccset várok, semmi mást.”

Mikor lesz Coutinho első kerettagsága?

„Várnunk kell az edzésig. Értékelnünk kell majd a helyzetét, ahogy Andrését és Alcácerét is. Több játékos is van, aki bekerülhet.”

Yerry Mina szereplése

„Mascherano sokáig itt volt és tudta hogy játszunk. Yerry Mina éppen csak megérkezett, emiatt hátrányban van Javierhez képest. Neki a szezon hátralévő részében kell segítenie. Fontolgatjuk ettől függetlenül, hogy keretbe tegyük Vermaelen sérülése miatt. Bíznunk kell benne, de még látnunk kell, mit adhat nekünk, reméljük, a karaktere sokat fog segíteni.”

Piqué lesz az új negyedik csapatkapitány?

„Ebben a kérdésben a játékosoknak kell dönteniük. Nem szeretek részt venni ezekben az ügyekben. Minden edző maga dönti el, hogyan intézi ezt, én szeretem, ha a játékosok döntenek. Piquében megvan minden, hogy kapitány legyen. Mascherano egy jó összehasonlítási alap a pályán és a pályán kívül is, de ez az élet rendje, hogy most másnak kell betölteni a szerepét.”

Umtiti

„Jól van, tökéletes állapotban van, hogy játsszon.”

Csak négy középhátvéd van a csapatban…

„Nagyon elégedett vagyok a hátvédjeinkkel, de Minának még be kell illeszkednie. Másra nem figyelünk, csak arra, hogy Vermaelen felépülésével ismét négyen legyünk.”

Mi lesz Masche jövője?

„Szerintem edző lesz belőle. Érti a játékot és sokat segít az edzéseken is, még az edzőnek is. Amikor egy játékos eléri a karrierje végét és látni rajta, hogy van hozzá érzéke, biztosan megpróbálja. Ő is biztosan meg fogja. És az is jó, hogy az újak mindent megkavarnak egy kicsit ilyenkor.”

Lesznek még távozók?

„Elégedett vagyok a mostani kerettel, de még nyitva a piac, nincs semmi lezárva. Meglepetések lehetnek bármelyik nap.”