Hivatalos: a Wanda Metropolitanóban lesz a Kupadöntő

Április 21-én rendezik | Barça - Sevilla

Hétfőn délután hivatalossá vált, hogy a Király Kupa idei döntőjét április 21-én szombaton rendezik a madridi Wanda Metropolitano-ban. Az Atlético Madrid kezdettől fogva felajánlotta az új stadionját a döntő számára, a Real Madrid – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezt idén sem tette meg, és mivel a Barcelona nem volt hajlandó arra, hogy Sevillába utazzon a döntő kedvéért a szurkolóival együtt, ezért maradt végül a Wanda Metropolitano.

A döntés hivatalos, a Spanyol Labdarúgó-szövetség már meg is erősítette. A dátum sem változott, maradt az április 21. szombat, ami azt jelenti, hogy a két csapat, tehát a Barcelona és a Sevilla egy-egy bajnoki meccsét, illetve az Atlético Madrid bajnokiját el kell halasztani a Liga 34. fordulójából. Az Atlético – Betis, Sevilla – Real Madrid és a Barcelona – Villarreal bajnoki meccseket így május 9-én játsszák majd le.

Korábban a Barcelona szerette volna megváltoztatni a döntő időpontját, nem véletlenül. A Bajnokok Ligája elődöntőinek első mérkőzéseit ugyanis április 24-25-én rendezik, mindössze 3-4 nappal a kupadöntő időpontja után. Így ha a Barcelona (vagy akár a Sevilla) bejut a BL-ben a legjobb négy közé, úgy 4 napon belül két kiemelt jelentőségű meccset kellene lejátszania.

A Wanda Metropolitano befogadóképessége 67.000 fő, ebből 22.000-22.000 helyet kapnak meg a klubok, ennyit értékesíthetnek a szurkolóik között. A többi hellyel a szövetség rendelkezik.