Cillessen készen áll a Király Kupa döntőjére

Hat kapott gól nélküli mérkőzés | Ő kezdhet a kupadöntőn

A Barcelona második számú hálóőre, Jasper Cillessen fog védeni minden valószínűség szerint a szombat esti kupadöntőn a Wanda Metropolitano stadionban. A Király Kupában már megszokhattuk, hogy általában a második számú kapusok kapnak lehetőséget, így volt ez ebben a szezonban is a Barçánál. A holland kapuvédő a Copa del Rey ezen szezonjában hatszor fejezte be a meccsét kapott gól nélkül.

A szombaton 21.30-tól rendezendő kupadöntőn minden bizonnyal Jasper Cillessen fogja védeni a Barcelona kapuját a Sevilla ellen. A Barça második számú kapusa, aki eddig az összes kupameccsét végigjátszotta, intenzíven készül a hétvégi meccsre. Az a tény, hogy nem játszik rendszeresen a La Ligában, nem akadályozta meg a hollandot abban, hogy megmutathassa, mire is képes, amikor lehetőséget kap.

Ha ő kezd a döntőben, akkor az lesz a kilencedik kupamérkőzése ebben a szezonban. Eddig csak két gólt kapott. Egyet a Celta ellen a nyolcaddöntőben, és egyet az Espanyol ellenében a negyeddöntőben. A hat kapott gól nélküli mérkőzés, és a 87,5%-os védési hatékonyság egyértelműen arra utal, hogy remek formában véd ebben az idényben a kupában a holland hálóőr.

Cillessen legnagyobb védései a 2017/2018-as szezonból: