Bartomeu: „A duplázás történelmi lenne”

Beszélt a hamarosan döntést hozó Iniestáról is | Fáj még a római kudarc...

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu az együttes kupagyőzelme után értékelte a látottakat, és szólt az aktualitásokról is. Iniestával kapcsolatban megjegyezte, hogy örökre szóló szerződése van, így teljesen a saját kezében van a sorsa, illetve a klub első emberének a szezon értékelésénél adott válasza arra enged következtetni, hogy a vezetőség nehezen felejti a Roma elleni kiesést. 

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és kiváló eredményt értünk el. Remek kupagyőzelem volt ez, elégedettek lehetünk azzal, ahogy a mérkőzés kinézett. A világ legjobb csapatát láttuk futballozni. A Sevilla egy tiszteletet parancsoló ellenfél, de ez ellen a korszakos Barça ellen nem tudott mit tenni.”

Ünneplés

„Most itt az idő, hogy kiélvezzük ezt a sikert, hiszen egy komoly római gyomros áll a hátunk mögött. Az együttes azonban felállt belőle, mert van benne tartás, egy korszakos csapat. Most várnunk kell, hogy mikor ünnepelhetjük majd a Ligát is. Dolgozni kell, és tovább védeni a címert a meccseken.”

Andrés Iniesta

„Sírt, mert elégedett, ezek örömkönnyek. Évek óta magas szinten focizik, egy korszakot határoz meg a történelmünkben, a legfontosabb labdarúgó. Amikor lecserélték, az egész stadion megtapsolta, nincs még egy hozzá fogható játékos. Ahogy játszik, ahogy kezeli a labdát vagy ahogy diktálja a ritmust… Ha távozik, őt kell kérdezni az okokról. A Barcelona az élete klubja, 12 évesen már itt volt. Ő is mindent megadott a klubnak, és a klub is mindent megtett érte. Örökre szóló szerződése van, és akkor bontja fel, amikor akarja.”

Küzdelem a bajnoki címért

„Újabb komoly duplázás lenne, hiszen a történelmünkben nem sok példa akad arra, hogy a Ligát és a Király Kupát is megnyerjük. Aki látta a meccset, az ezúttal élvezhette a legjobb focinkat, amit már egy ideje nem láthattunk a csapattól. Jelenleg azt lehet mondani, hogy a Copa del Rey megnyerése rendben van, megjegyzendő teljesítmény. Ha a Ligát is megnyerjük, akkor kiváló szezont zárhatunk magunk mögött. Ugyan kitüntetés nem jár érte, de akkor lehet a szezont már kiválóra értékelni… Ha lehet választani, akkor minél előbb megnyerném a trófeát. A Deportivo nehéz ellenfél lesz, az életéért küzd, és jól teljesít mostanság. Meglátjuk, hogyan alakul a jövő hét. A szurkolóinknak is jár a dicséret, illetve azt is örömteli volt látni, hogy milyen jó a két szurkolótábor kapcsolata.”