Messi volt a legjobb a MARCA díjátadó gáláján

Az argentin lett az előző szezon gólkirálya és a bajnokság legjobb játékosa is

Barcelonában tartotta ma délután a madridi MARCA az éves díjátadó gáláját, ahol az előző bajnokság legjobbjait díjazta az újság. A legjobb játékosnak járó Di Stefano-díjat és a gólkirályi Pichichi-díjat is Messi gyűjtötte be, Iniesta pedig a spanyol válogatott MVP-je, azaz legértékesebb játékosa lett.

Messi nyilvánvalóan boldogan nyilatkozott a díj átadása után, amit egyébként pályafutása során a 2008-09-es, 2009-10-es, a 2010-11-es és a 2014-15-ös szezon után már ötödik alkalommal nyert meg. A gólkirályi cím sem újdonság a számára, ezt negyedik alkalommal hódította el, a 2009-10-es, 2011-12-es és 2012-13-es idények után most 37 góllal, így beérte Puskás Ferencet, akinek szintén 4 sikere van. Zarra 6, Quini, Di Stefano és Hugo Sánchez pedig 5-5 győzelemmel állnak még előtte.

„Volt már korábban részem ebben a díjban… De régen másmilyen volt a trófea, nagyobb és nehezebb. Nagyon boldog vagyok, hogy újra elnyertem” – mondta a Di Stefano-díj átvételekor viccesen Messi, majd a legjobb góllövőnek járó Pichichi-díj átvétele kapcsán a csapattársainak ajánlotta a sikert. „Köszönöm ismét és köszönöm a csapattársaimnak is, ez a csapat díja is. A célom trófeákat szerezni a Barçával, amihez jó, ha egyéni díjak is társulnak, de nem ezek a legfontosabbak.”

Messit természetesen a hétvégi Clásicóról is kérdezték a spanyol újságírók: „Nagyon fontos lenne győzni, mert sokat jelentene. A Real Madrid ellen minden találkozó különleges, a győzelem pedig nagy előnyt jelentene nekünk és szép zárása lenne az évnek egy siker és szép lenne ezzel boldog karácsonyt kívánni.”

Messi mellett Andrés Iniestát is díjazta a Marca, aki a válogatott MVP-je lett.

És a gólok, amiket Messi szerzett tavaly a bajnokságban – van közte pár emlékezetes.