Busquets: „10-ből 7 Liga? Ez valami brutális”

A középpályás szerint értékelni kell ezt a komoly korszakot és teljesítményt

Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets hangsúlyozta a klub történelmének 25. bajnoki címe után, hogy ki kell élvezni, valamint értékelni kell a sikert, mert az ellenfelek nagyon magas színvonalon futballoznak, és ennek ellenére produkál ilyen komoly korszakot az egyesület. 

„Ez a bajnoki cím óriási értékkel bír, hiszen minél több éven keresztül tudod megszerezni, annál nehezebb. 10 éven belül hétszer megnyerni a Ligát, ez valami brutális, ráadásul ha figyelembe vesszük, kik voltak az ellenfeleink, illetve azt, hogy még négy játéknap hátra van… Egy tökéletes bajnoki szezont zártunk, szinte hiba nélkül hoztuk le. Ha pontozni kellene, nagyon magas pontszámot kapna… Természetesen egy fájó pont van benne, de egyébként csodálatos, fantasztikus.”

A siker kulcsa

„Nem engedtük meg, hogy pontot veszítsünk. Nagyon jól kezdtünk. Aztán az Atlético elleni meccs előtt a tavasszal nagy volt a tét, viszont nyertünk a ‘matracosok’ ellen, onnantól kezdve pedig a kezünkben volt.”

Iniesta búcsúja

„Nagyon szomorú, hiszen egy nagyszerű játékost veszítünk el, de megnyerte magának a jogot arra, hogy egyedül dönthessen a jövőjéről. Tiszteletben kell tartani a döntését, és segíteni kell egy olyan labdarúgót, aki egy korszakot határozott meg a klubnál. Nagyon büszkék vagyunk rá, megannyi trófeához segítette az egyesületet, egy igazi legenda. A hátralévő meccseken, amin még pályára lép, élvezni kell a játékát. Egyetlen egy szó sem elég kifejező ahhoz, hogy leírjuk, mit is jelent Iniesta a Barcelonának, illetve hogy mennyire is jó játékos.”

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!