Piqué: „Jól halad a szezon”

A hátvéd szerint nem dőlt még el a párharc

Gerard Piqué boldogan nyilatkozott a Roma elleni mérkőzés után, melyen a Barça végül 4-1 arányban legyőzte az olasz gárdát. Jobban örült volna a katalán védő, hogyha be tudják fejezni kapott gól nélkül a meccset, de így sem panaszkodhat. Piqué azt is elmondta továbbá, hogy elégedett a szezonnal, de még nem nyertek semmit sem, ezt észben kell tartaniuk.

A párharc még nem ért véget

„Fantasztikus meccset játszottunk. Valószínűleg jobban éreznénk magunkat, ha nem kaptunk volna gólt, de tisztességes előny birtokában megyünk Romába.”

„A Roma az Roma, és ez a Bajnokok Ligája negyeddöntője volt. Egyesek tévesen azt mondták, hogy ez egy könnyű párharc lesz, de azért jöttek ide, hogy nyerjenek, két vállra akartak minket fektetni. Talán a Roma egy kicsit védekezőbb volt, mint amire számítottunk, de nagyon jó futballt játszottak.”

Kedvezett a szerencse

„Ez nem csak szerencse, hogy öngólokat lőttek a javunkra. A dolgok valamilyen oknál fogva történnek. Úgy gondolom, hogy amennyiben ilyen gólokat szerzünk, az azért van, mert magasan letámadunk, és feltoljuk a védelmi vonalainkat a támadásaink alatt is. A labda az ellenfél térfelén sokkal többet van, mint más csapat mérkőzésein.”

A Bajnokok Ligája megnyeréséről

„Megpróbáljuk elvégezni a munkánkat, hogy megadjuk magunknak az esélyt az összes címre a szezon végén. Jó pozícióban vagyunk a bajnokságban és ott vagyunk a Király Kupa döntőjében. Jól halad a szezon…”