Jordi Alba: másfél éve várja a klub hívását

Az ügynöke nyilatkozott | 2020-ban jár le a jelenlegi kontraktusa

A katalán ‘Sport’ napilap exkluzív interjút közölt Jordi Alba ügynökével, Vicente Fores-szel, aki elmondta, már másfél éve várják a klub hívását a védő szerződéshosszabbításával kapcsolatban, ám a klub azóta sem teljesítette az ígéretét. 

Busquets és Umtiti hosszabbítási ügye után úgy tűnik, még egy tárgyalássorozat áll a klubvezetők előtt a közeljövőben, mivel Vicente Fores is úgy látta jónak, hogy még a világbajnokság előtt nyomást helyezzen a Barcelonára. Ugyan Alba szerződése csak 2020-ban jár le, az ügynök szerint már másfél éve hitegetik új kontraktussal a játékost.

„Raul Sanllehi még az egyesületnél volt, akkor azt mondták, ne izguljunk, hívni fognak a hosszabbítással kapcsolatban. Még mindig várunk… Ez már másfél éve történt. Nem értünk semmit. Talán ez normális a Barçánál, talán nem elégedettek a teljesítményével, hiába került be a FIFA álomcsapatába, mint a legtöbb gólpasszt jegyző szélsővédő.”

A nyilatkozatból kitűnik, hogy az ügynök nem boldog a helyzet ismeretében. Alba az asszisztok mellett gólokat is lőtt, így segítve betölteni a Neymar távozásával keletkező űrt. A világbajnokságon is részt vevő védő képviselője most látta elérkezettnek az időt, hogy a médiában nyomatékosítsa: szeretne új kontraktust kiharcolni védencének. Alba teljesítményével minden bizonnyal elégedettek a vezetőségben és a szakmai stábban is, így nagy valószínűséggel megvalósul a hosszabbítás, de az ügynök minden lehetőséget kihasznál, hogy jobb feltételekkel köthessenek majd egyezséget.

„Még két év van hátra a megállapodásból, meglátjuk mi fog történni. Egyelőre nyugodtak vagyunk” – zárta szavait Alba menedzsere. Maga a játékos egyébként egyelőre nem folyt bele az ügybe, hiszen jelenleg minden idejét leköti a nyári világbajnokságra való felkészülés.