Valverde: „Nincs egyértelmű esélyese a meccsnek”

Tart a Juventustól | Csak a meccsre koncentrálnak

Holnap megszerezheti a csoportelsőséget a Barcelona a Juventus ellen a Bajnokok Ligája 5. játéknapján, de Valverde szerint a hazaiak mindent meg fognak tenni, hogy otthon tartsák a 3 pontot, főleg a hétvégi vereségük után, így egy nagyon nehéz meccsre számít.

Nehéz meccsre számít Olaszországban

„A legjobb Juventusra számítunk. Otthon nagyon erősek és ők lőtték a legtöbb gólt az olasz bajnokságban. Holnap pedig nyerniük kell, ezért biztosan nehéz meccs lesz, ahogy általában az szokott lenni ezen a pályán.”

A csapat jó képet akar mutatni magáról

„Általában, ha jól játszol, és nem kapsz gólt, akkor nagyobb esélyed van nyerni. Meg fogunk próbálni sok helyzetet kialakítani és meg fogjuk próbálni megakadályozni az ellenfelünket ugyanebben. A stílusok harca lesz, de ők is birtokolni akarják majd a labdát otthon.”

A Juventus kikapott a hétvégén a Sampdoriától

„Ha egy csapat ezen a szinten vereséget szenved, a leggyorsabban ki akarja ezt javítani, emiatt még veszélyesebbek lehetnek.”

Dybala és a többi sztár

„Nagyon jó játékosaik vannak… Nehéz lenne kiválasztani, ki az, akit leginkább kivennék a csapatukból. Ha kivesszük Dybalát, elvesztik a varázslatot. Ha visszük Higuaint, gólokat veszítenek. Ha 5-6 játékost is kivehetnék, na, azt nem bánnám!”

Átigazolások a téli piacon

„Nem gondolok messzebb a nyolcaddöntőknél, még nem jutottunk tovább. Az átigazolási szezon? Kötelesek vagyunk javulni. Nekünk is és az összes nagy csapatnak, mint amilyen a Juventus is.”

Spanyol vs. olasz futball

„Tudom, hogy sokat beszélnek mostanában erről és sok az összehasonlítás is. Figyelemre méltó, hogy Olaszország nem jutott ki a világbajnokságra. Nem tudom mi történt az olasz futballal. Ha ilyen felfordulások vannak, akkor mindig nagy, strukturális változásokról beszélnek. De ha a Juventusra nézek, egy nagyszerű csapatot látok, akiktől minden okunk megvan tartani.”

A védelem összetétele

„Nem aggódom előre. Három játékosunk is van, aki tud játszani középen minden probléma nélkül és a legfontosabb meccsünk szerdán este lesz. Majd aggódom, amikor igazán kell. Vermaelen? Játszott két válogatott meccset, úgyhogy úgy látom, játékra kész.”

A tavalyi összecsapás a BL-ben

„Nem gondolom magunkat esélyesnek. Szoros meccs lesz és őszintén mondom, nem hiszem, hogy bárki is egyértelmű esélyese lenne a meccsnek. Természetesen megnéztem a tavalyi vereséget felvételről, de nem csak most, hanem mielőtt játszottunk a nyáron New Yorkban. Kicsit unom is már újra és újra megnézni…”