Dembélé kezd formába lendülni?

A Málaga ellen kiváló teljesítményt nyújtott | Valverde a hozzáállását dicsérte

Ousmane Dembélé számára nem indult ideálisan a barcelonai karrierje, tavaszra sokan már kételkedni is kezdtek abban, hogy tényleg jó döntés volt-e a francia szerződtetése. Noha természetesen egy meccsel ezeket a hangokat nem lehet teljesen meggyőzni, a támadó a málagai teljesítményével legalább egy nagy lépést tett a kétkedők maga mellé állítása felé. 

A gall csatár a Málaga ellen felvállalta az egy az egy elleni párharcokat, ezek többnyire sikeresek is voltak, jól vett részt az összjátékban, ráadásul a kapu előtt is megfelelő döntéseket hozott, és Coutinhónak például gólpasszt adott. Dembélé sokkal magabiztosabbnak tűnt a pályán, és ezúttal jó százalékban találta el, hogy mikor kell cseleznie és mikor passzolnia, legalábbis a sikeres cselek aránya ezt mutatja.

A csapat trénerét, Ernesto Valverdét is megkérdezték a 20 éves támadó teljesítményéről a találkozó után.

Szükségünk volt arra, hogy a szélsők törjenek befelé, hogy tudjunk kényszerítőket teremteni, és hogy ki tudjuk használni a szélsőink előretöréseit. Ma Dembélé többször hozott jó döntést, mint máskor, de benne az a jó, hogy mindig keresi az ellenfelet, mindig megpróbálja a cselt, ráadásul remekül szakad el az emberétől, mint most is a második gólnál, remekül mozog és gólpasszokat ad.

Dembélé Málaga elleni teljesítménye: