Messi: 100 gól a Bajnokok Ligájában

A leggyorsabb gólját szerezte a Chelsea ellen | 123 meccs/ 100 gól

Lionel Messi két gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki a Chelsea elleni visszavágón a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Barça bejusson a legjobb nyolc közé. Ezzel a duplájával pedig újabb mérföldkőhöz ért el az argentin, aki immáron 100 gólos a legrangosabb európai kupasorozatban. Így ő lett a második játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Lionel Messinek két gólra volt szüksége a Chelsea ellen, hogy elérje a 100 gólt a Bajnokok Ligájában. Ezelőtt hússzor duplázott, ötször rúgott triplát, illetve egy-egy alkalommal sikerült négy és öt gólt rúgnia egy meccsen. 57-et hazai környezetben, 41-et idegenben, kettőt pedig semleges pályán szerzett. A kedvenc stadionja – a Camp Nou-t kivéve – a Celtic Park, ahol már öt gólt lőtt. A legelső találatát nem kevesebb, mint 12 évvel ezelőtt a Panathinaikos ellenében szerezte hazai pályán, az volt az első olyan mérkőzése a BL-ben, amit végigjátszott.

A 100 góljából néhány részese lett az FC Barcelona történelmének, mint például a 2009-es római döntőben fejelt találata a Manchester United ellen vagy az öt gólja a Bayer Leverkusen ellen, de megemlíthetjük még a Bernabéuban lőtt szólóját is.

Harmadik gyermekének születése után ez volt az első mérkőzése Messinek, akinek mindössze 127 másodpercre volt szüksége, hogy betaláljon a Camp Nouban Thibaut Courtois lábai között. Ez volt egyébként a leggyorsabb gólja a pályafutása során.

A 100 gólhoz 123 meccsre, valamivel több, mint tízezer percre volt szüksége az argentinnak, amiken 72 győzelem, 33 döntetlen és 18 vereség áll a neve mellett, ezzel ő érte el legkevesebb meccsen a százas határt. Összesen 29 csapat ellen talált be, 16 különböző ország együtteseinek. Kedvenc ellenfele az Arsenal, az ágyúsok hálóját kilencszer vette be. A 100-ból 60 a csoportkörből érkezett, 40 pedig az egyenes kieséses szakaszban. Amint az az alábbi képen is látszódik, a legeredményesebb szezonja a 2011-12-es volt, amikor 14 gólt lőtt.

Az argentin világklasszis 100 gólja: