Henry a New York Red Bullshoz megy?

A Fenerbahce is érdeklõdik | Laporta: „Titi távozhat”

Thierry Henry közel áll a távozáshoz. A francia támadó ebben az idényben csupán 15 mérkõzésen vett részt, azokon is csak 4-szer volt eredményes, így szinte borítékolva van, hogy a nyáron elhagyja Barcelonát. Az eligazolás esélyét ráadásul növeli, hogy Joan Laporta, a Barcelona presidentéje azt mondta az elmúlt hetekben Henryval kapcsolatban, hogy „ha akar, távozhat”.

A fentiek következtében nem is csoda, hogy a napokban a katalán SPORT sportnapilap értesülései szerint Henrynak két komoly kérõje van jelenleg. Az egyik a török Fenerbahce, a másik pedig az amerikai New York Red Bulls.

A török élcsapat mellett szól, hogy Nicolas Anelka személyében már volt egy francia támadója pár évvel ezelõtt, és köztudott, hogy Anelka és a Fenerbahce frigye gyümölcsözõ, és korrekt volt, mindkét fél elégedetten beszélhetett a közös munkáról. Az esetleges érdeklõdés valószínûségét erõsítheti, hogy a török szakvezetés Dani Guizával nem elégedett, aki spanyol gólkirályként érkezett Törökországba, hogy aztán két olyan szezont produkáljon, amely során Guiza teljesítménye jócskán elmaradt a várt szinttõl. Egyszóval egy tapasztalt gólvágó érkezését örömmel vennék a Fenerbahcénál.

Az amerikai szerzõdés, azaz a New York Red Bullshoz való igazolásra valamennyivel több pénzt lehetne tenni, lévén, hogy Henry már nem egyszer kifejezte azon kívánságát, hogy egyszer a karrierje vége felé szeretne az MLS-ben focizni. Tavaly nyáron már erõteljesen felröppentek azok  a hírek, mely szerint Henry a New York Red Bullshoz igazol, ám akkor még maradt  Katalóniában. Ez az idény nyáron szinte elképzelhetetlen, mivel legújabb információink szerint Henry már meg is egyezett az amerikai csapat vezetésével, bár ezt a feltételezést még azért óvatosan kell kezelni.

Bármelyik is legyen a befutó a két csapat közül, vagy esetlegesen újabb kérõk bukkanjanak fel, Henry távozására óriási esély mutatkozik, amit alátámaszt Joan Laporta, a Barcelona elnökének azon nyilatkozata, melyben Laporta elmondja, hogy amennyiben Henry távozni akar, úgy megteheti majd a nyáron. Ez eléggé sejtelmes mondat a Barcelona elsõ emberétõl, amelybõl arra következtethetünk, hogy Thierry Henry három barcelonai esztendõ után elhagyja a katalán csapatot.