Ahogy a játékosok ünnepeltek

A Camp Nou fiestájának krónikája | A játékosok üzenetei

Miután a Barcelona 4-0-ra gyõzött a Valladolid ellen a bajnokság utolsó fordulójában, nagyszabású ünneplés kezdõdött mind a Camp Nouban, mind a városban, ahol a szurkolók és a játékosok természetesen átélték a pillanat minden örömét.

A Camp Nouban a játékosok villámünneplése és levonulása után több zenei együttes vette birtokába a gyepen fölállított színpadot, és hosszan játszottak, amíg az ünnepélyhez szükséges kellékeket elõkészítik a szervezõk szintén a pályán és azon kívül.

A játékosok az ilyenkor szokásos menetrendnek megfelelõen egymás után sorban jöttek ki a pályára, tûzijáték és a közönség ovációja közepette, majd szintén külön-külön ragadták magukhoz a mikrofont.

Több futballista mondandóját most közöljük is:

Puyol: Ebben az évben támadtak minket, de nem bírtak velünk. Bajnokok vagyunk, mert jobbak voltunk. Köszönet a szurkolóknak, hogy mögöttünk álltak. Visca el Barça, Visca Catalunya!

Xavi: Ahogy Puyí mondja, ebben az évben minden létezõ módon megpróbáltak megállítani minket, de nem sikerült nekik. Ez a világ legjobb csapata. Ahogy a Presi szokta mondani: tanuljanak tõlünk! Luz de Gasba megyünk este Presi! Visca el Barça, Visca Catalunya!

Iniesta: Jó estét! Ez a Liga a tiétek! Köszönöm nektek, hogy túl tudtam lépni nagyon nehéz pillanatokon ebben az évben. A következõ évben ismét itt leszünk! Visca el Barça, Visca Catalunya!

Pedro: Elõször is, köszönöm nektek azt a sok segítséget, amit adtatok nekünk az idény során. Boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és remélem, hogy ti is boldogok vagytok ezzel a címmel, amiért nagyon megküzdöttünk érte. Visca el Barça, Visca Catalunya és Visca Tenerife!

Milito: Csak azt szeretném mondani, hogy számomra igazán nagy büszkeség, hogy ehhez a csapathoz tartozom, olyanokhoz, akik emberileg csodálatosak, és ennek az emberileg különleges csapatnak köszönhetjük, hogy nagy sikereket értünk el. Úgy gondolom, hogy a csapatokat és embereket igazán a nehéz pillanatokban lehet megismerni, és õk engem borzasztóan támogattak mindannyian, csakúgy, mint Ti. Úgyhogy ezt szeretném megköszönni nektek ezúttal, és ki kell élvezni ezt a pillanatot alaposan. Viszlát!

Busquets: Jó estét! Nélkületek ez nem lett volna lehetséges. Élvezzétek ki, mert megérdemlitek! Gratulálok! Visca el Barça, Visca Catalunya!

Alves: Jó estét mindenkinek, üdv a stadionban! Ebben az évben is itt vagyunk, hogy egy újabb címet ünnepeljünk. Egy kemény év után ismét el tudtuk hódítani ezt a nagyon fontos kupát. Emellett szeretnék egy ünneplést csapni Piqué, illetve egy meghívott vendég (Shakira) számára, amit ezzel a tánccal szeretnék megtenni…. Waka waka!  – ezzel a lendülettel Alves rendhagyó táncmutatványt mutatott be a gyepen. – Visca el Barça, Visca Catalunya!

Piqué: Jó estét! Mindannyian nagyon akartuk ezt! Sokan nem akarták, hogy ez a cím végül ide kerüljön, végül ismét beletört a bicskájuk… Mert ismét itt van velünk. Gratulálunk mindenkinek, mert ti is bajnokai vagytok a Ligának! Szeretném, ha majd mindenki emlékezne erre. Visca el Barça, Visca Catalunya!  – mondta Piqué, amikor a közönség elkezdte énekelni azt a dalt, amit Piqué egy évvel ezelõtt énekelt az egyik bajnoki fiestán, szintén a stadionban, a „ki nem ugrál Madridista” címû remekmûvet… – Legyen egyértelmû, hogy nem én éneklem ezt, mert különben mindenhonnan átkokat szórnának rám.

Messi: Jó estét! Idén nem fogok mondani semmi furcsát és szokatlant, egyszerûen csak meg szeretném köszönni a támogatást mindenkinek, és ahogy Argentínában mondjuk: ¡la concha de su madre!  – durva (az anyád…) – ¡Visca el Barça és Visca Catalunya!

Touré: Jó estét, köszöntök mindenkit a stadionban. Ez az év különleges volt számunkra, és számotokra is. Nem volt könnyû, de végül elhódítottuk a Ligát a ti segítségetekkel.  Köszönet az egész szurkolóseregnek és a barátaimnak! Nagyon sok köszönet!

Henry: Jó estét! Azt akartam mondani, hogy így, 99 ponttal bajnokságot nyerni olyan dolog, amit még soha nem láttam a pályafutásom során. Köszönet mindenkinek! Visca el Barça, Visca Catalunya!