Damiá a Betisé

Talán nem végleg távozik

A klub utánpótlásbázisáról korábban felkerült Damiá Abella a mai naptól a Betis játékosa, miután a Barcelona egy millió euróért megvált tõle. Ez a megállapodás azt jelenti, hogy Damiá nem tölti ki a hátralévõ egy éves kölcsönszerzõdését a Racingnál, viszont a Barcelonának maradtak lehetõségei a játékossal.

Damiá öt éves szerzõdést kötött a sevillai csapattal, jó teljesítménye esetén viszont még visszakerülhet a Barcelonához. Ezt garantálja ugyanis a most rögzített két lépcsõs visszavásárlási opció, melynek révén a Barca ismét magához rendelheti a védõ-középpályást. Elsõ lépésben jövõ nyáron lesz lehetõsége a katalán klubnak, mikor egy millió euróért cserébe ismét gránátvörös-kékbe öltözhet a futballista. Ha ekkor még nem élne a lehetõségével a Barca, akkor újabb egy év elteltével, azaz 2008 nyarán kérheti vissza Damiát, akkor viszont már 3 millió eurót kellene fizetnie érte.

Az elmúlt szezon második felében Damiá stabil tagja volt a Racing Santandernek, 18 mérkõzésen lépett pályára – fõleg középpályásként -, 1368 percet játszott, s három gólt lõtt. A Betisben könnyen ismét védõ poszton találhatja magát, különösen akkor, ha Joaquín a nyáron sem hagyja el a zöld-fehér klubot.