Conte: “A Barça az esélyes”

Antonio Conte, a Chelsea olasz trénere nyilatkozott a hétfői nap folyamán a Barcelona elleni, ma esti mérkőzés előtt, ahol hangsúlyozta, hogy a katalán együttes a párharc esélyese, ám természetesen a céljuk így is a továbbjutás.

Nagyon fontos meccs előtt állunk, számunkra ez egy nagy kihívás. A világ egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára, de minket ennek a ténynek motiválnia kell. Nem lesz könnyű, a Barçában megannyi fantasztikus játékos van: Messi, Suárez, Iniesta… A Barcelona a párharc esélyese, számunkra ez egy teszt.”

Hogyan lehet megállítani Messit?

“Ez egy nagyon jó kérdés. A világ legjobb játékosáról beszélünk, aki képes arra, hogy kialakítson egy helyzetet akkor, amikor te azt gondolod, hogy ott nincs erre hely. Figyelnünk kell rá, de hiba lenne kizárólag csak rá koncentrálni: Suárez is nagyon veszélyes, de ott van Iniesta is… Játszanunk kell.”

Egy nappal kevesebb pihenő a Barçának. Számít ez? 

“Szerintem nem, mert amikor vezeted a bajnokságot és nyersz is az adott fordulóban, nem érzel utána fáradtságot. Számos olyan játékosa van a Barcelonának, aki pontosan tudja, hogyan kell hozzáállni és lejátszani ezeket a találkozókat.”

Mi lesz a kulcs?

“Nagyon jól kell teljesítenünk, és meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Bátran kell pályára lépnünk. A múlt nem számít, csak a jelen. Motiváltnak kell lennünk, számunkra ez egy nagy feladat. Megpróbálunk továbbjutni.”