Xavi Hernandez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 662
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2022.10.08. 04:28:32

Barcelona might be going backwards | Inter Milan 1-0 Barcelona Tactical Analysis
https://www.youtube.com/watch?v=ZhRXl6327_s

Nagyon jó elemzés annak, aki tud angolul. Xavi és a Barca bajban van és ez csak korlátozottan függ a cseréktől.
Feljebb játszó csapatok ellen még mutatunk valamit, mert a szélsőink, de inkább főleg FC Dembele ügyesen be tud cselezni a szabad területre, bár úgy is kikapunk, viszont mély, busz védelem ellen 0, amit teljesítünk. Ez azért van, mert rohadt merev a csapat, kevés a mozgás, kevés a kombináció, a játékosok nincsenek összeszokva, sokan nincsenek tisztában a bejárandó területtel, vagy hogy milyen ritmusban lépjenek a támadáshoz, vagy a védekezéshez.
Nézzétek meg!
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.10.07. 23:48:17

Szerintem az is közrejátszik, hogy Araujó sérülése miatt ott van a csapat előtt testközelben, hogy a VB veszélyben lehet és óvatosabbak lesznek a srácok... Nagyon jó Focit játszottunk az NL-ig, azért ezt ne felejtsük el. Még a visszafogottabb formánkkal is tudunk amúgy nyerni - persze, ha épp bíró úr & co. is jól vezeti a meccset.
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3262
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.10.07. 23:46:41

Kovbal88 írta:
2022.10.07. 19:36:00
Xavi nem lenne itt, a Barca nagyig benne lenne. Koeman miatt, lehet Dembelé se maradt volna, pedig kell nekünk. Szerintem a tavalyi játék alapján, a BL -t se sikerült volna elérni.
Ez az Inter elleni meccse nagyon nem jött össze, de nem biztos, hogy csak az ő hibája. Pár játékos mutathatott volna többet is. De mindegy is, kizárt, hogy elküldenének. Amúgy nincs is rá ok. De a BL kiesés az eléggé ciki lesz, ha megtörténik.
Ehhez csatlakoznék. Szerintem ha nem jön, nem lenne BL, ahonnan kiesheténk. Eleve nem valószínű hogy Auba idejött volna, az sem, hogy Dembélé így megtáltosodik, és már meg is van az a mínusz pár pont, kiázrt dolog hogy az az elképesztő győzelmi és veretlenségi sorozat összejött volna máshogy.
Ha meg nem lett volna meg a BL-hely, nem kezdődhetett volna meg az építkezés, nem jöttek volna jó játékosok, akik a következő 3-4-5, vagy pl Koundé esetében akár egy egész évtized meghatározó játékosai lehetnek. Most 60-70%, hogy ki fogunk esni, ami kb fele részben az ő sara lesz, kisebben meg a hozott mentalitás és maga a nulláról való indulás, amibe még a halálcsoport és a bírói förmedvény is erősen besegített. De a meccseink döntő többségében iskolázzuk az ellenfelet helyzetek számában, és ugye a bajnokságban ez pontokban is kijön. Elküldéséről meg hasonlókról beszélni szerintem totál nonszensz. Kloppot is poén lett volna elküldeni, mikor első évében a BL-t sem tudta kiharcolni, pedig azért voltak játékosok, és a következő évben is épphogy, amikor Wijnaldumok meg Manék érkeztek hozzá. Aztán beindult a gépezet. Ehhez képest Xavi már most félig megváltó a tavalyi és az idei bajnokság tekintetében, amit szépen elhomályosítana a mostani blamával, az persze igaz, de EL(majdnem lehetetlennek tartom), vagy bajnoki kupával bőven korrigálhatja még. Első kalaposnak kell lennünk valahogy a két kupa bármelyikével, és akkor nem kell még egy ilyen csoportot végigszenvedni, és beindulhat végre a pozitív öngerjesztő folyamat, amiben egyelőre nem csak mi akadályozzuk magunkat, hanem kicsit a sors is.

Amúgy amióta Xavi idejött, emlékeim szerint két csapat volt jobb nálunk ténylegesen aznap játékban, ahol lendületeben, erőben, tudásban fölénk kerekedtek. A BM még a tinikkel, és a Frankfurt tavasszal. Még valami Villarreal meccs rémlik még a tinikkel. Ennyi, a többit vagy nyertünk, vagy nem nyertük pecchel, vagy eseteleg szenvedtünk ellenük és igazságos döntetlen vagy meglepetés vereség született egy kósza kontrából.
Ez meg elég jó jel hosszútávra, hogy igazából tényleg már "csak" nagy meccseket kell megtanulnunk játszani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2022.10.07. 23:50:26-kor.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2030
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2022.10.07. 23:23:21

sansz írta:
2022.10.07. 10:24:36
bence0330 írta:
2022.10.05. 13:38:02
Szerintem senki nem írta, hogy Xavi nem hibázgat, de a döntései 90%-a logikus, és kb a fórum többsége is egyetért vele, ilyen Valverde utolsü éve óta nem volt amúgy. Persze hogy követ el hibákat
A bajnokságban több rossz meccsünk is volt, ott egy-két vereség, döntetlen még simán benne volt.
A bajnokságban eddig konkrétan 1 ilyen meccsünk volt, mégpedig a hétvégi Mallorca elleni. Az összes többin magasan több nagy helyzetet dolgoztunk ki, intenzívebbek voltunk (igen, még a Valladolid ellen is, csak a befejezések voltak pontatlanok). Hagyjuk már.
més que un club
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1918
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.10.07. 19:36:00

Xavi nem lenne itt, a Barca nagyig benne lenne. Koeman miatt, lehet Dembelé se maradt volna, pedig kell nekünk. Szerintem a tavalyi játék alapján, a BL -t se sikerült volna elérni.
Ez az Inter elleni meccse nagyon nem jött össze, de nem biztos, hogy csak az ő hibája. Pár játékos mutathatott volna többet is. De mindegy is, kizárt, hogy elküldenének. Amúgy nincs is rá ok. De a BL kiesés az eléggé ciki lesz, ha megtörténik.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6420
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.10.07. 13:22:46

sansz írta:
2022.10.07. 10:24:36
bence0330 írta:
2022.10.05. 13:38:02
Szerintem senki nem írta, hogy Xavi nem hibázgat, de a döntései 90%-a logikus, és kb a fórum többsége is egyetért vele, ilyen Valverde utolsü éve óta nem volt amúgy. Persze hogy követ el hibákat
Aha, senki nem mondta, hogy nem hibázgat, te is nagy szigorúan csak egy laza 90%ot adtál neki, ami még az idegsebész vizsgán is ötös.. :D

Szerintem Xavi nagyon, de nagyon közepes és szürke eddig. Nem értek egyet azzal, hogy rúgják ki, mert nem olyan rossz a helyzet és nem biztos, hogy találnának megfelelő embert, de azért a jót is nagyítóval kell keresni benne.
Végigvásároltuk a piacot, akire rámutatott megvettük. Ehhez képest eléggé döcög a szekér. A bajnokságban szerzett pontok és a BL-ben szerzett pontok sem a realitást mutatják. A bajnokságban több rossz meccsünk is volt, ott egy-két vereség, döntetlen még simán benne volt. A BL-ben fordítva, ott meg több pontot érdemeltünk volna...
De a lényeg, hogy taktika nem sok van, ami van, az nagyon fix és nem változtat Xavi, nem reagál az adott helyzetre.
A játékosok extra hullámzó teljesítményt nyújtanak. FDJ régóta ingadozik, de Gavi is meccsről meccsre mást mutat, másik topikban épp azt boncolgatják, hogy ér-e valamit ez a srác. Én sosem kedveltem, de ebben az idényben feltűnően gyenge teljesítményt mutat, aztán egy nagyon erőset. Ez nem tapasztalatlanság, itt egyszerűen valami probléma van, nem megy át, amit Xavi mond a középpályásoknak, vagy rosszat mond... Mindenesetre a jó játékunk attól függ, hogy az ellenfél mit játszik, és, hogy Gaviéknak milyen kedvük van.
Szerintem ez pont nem igaz. Rengetegszer jól reagál és nem egyszer egy az egyben lemeccselte az ellenfelet.(pl. Sevilla)
Az edzések érezhetően intenzívebbek, ezt ki is emelte és a pályán is látszik.
Ennyi kontrát sem nagyon láttunk még. Az ilyen Inter-félék ellen ez nem is kivitelezhető. Ami mindenkinek a vágya volt és a legnagyobb félelem vele kapcsolatban, hogy a szent tehenek másszanak le a pályáról megtette, ráadásul Alba helyett nem egy sztárt épített be, hanem egy fiatalt, ami szintén jó döntés volt. (Busquets még maradt, de ő is padozott már, vagy cserélte le).

A védelem rendbe lett rakva, még úgy is hogy az a kh, akivel Araujot össze lehetett volna tenni vagy sérült vagy poszton kívül játszik. És nem csak hátul, hanem a feltolt védelem is működik. Az Inter ellen kaptunk egy távoli lövést, az mindenki ellen benne van, de többször nem is ért MAtS a labdába, a bajnokságban 7 meccsen 1 gól, de akkor is négyet kapott az ellenfél.

De Jong amióta itt van gyakorlatilag rapszodikus teljesítményt nyújt. Koeman alatt volt egy fél éve amikor rendre stabil, jó teljesítményt hozott. De ha mondjuk őt felhozod, ott van ellenpéldának Dembélé. Ahogy elkezdte használni, szinte kicserélték. De Gavival sincs szerintem baj. Az, hogy nem stabil érthető. Pedrit még a második szezonjában is inkább SR-klónnak tartotta a fórum nagy része, hiába volt már Golden Boy.

Azt pedig, hogy korábban mi volt nem lehet összehasonlítani. Addig kb. annyi volt a taktika, hogy ha nem megy add oda Messinek, aztán zseniből megoldja.
Ilyen nem lesz se Dembélével se Raphinával se Fatival. Egy teljesen új csapatot kell építeni. És igaz, hogy kapott embereket, de ezeket még össze is kell gyúrni, nem megy egyik percről a másikra, főleg, hogy folyamatosan esnek ki a játékosok.
Én személy szerint a megítélésével minimum egy fél szezont terveztem várni, de a helyzetet tekintve lehet még kevés is lesz.
Ilyen meccseken, mint az Inter vagy a Mallorca korábban is szenvedtünk, csak megszépülnek az emlékek. Meg persze volt egy prime Messi, Suarez, Alba, Busquets stb. akik bekötött szemmel ismerték egymást. Most ezeknél egy szinttel gyengébb játékosokból kell első lépésben egy csapatot formálni.
Nem hiszem, hogy egy Klopp, ten Haag Ancelotti vagy akárki jobban megoldaná.
Forca Barca!!!!
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 759
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2022.10.07. 10:24:36

bence0330 írta:
2022.10.05. 13:38:02
Szerintem senki nem írta, hogy Xavi nem hibázgat, de a döntései 90%-a logikus, és kb a fórum többsége is egyetért vele, ilyen Valverde utolsü éve óta nem volt amúgy. Persze hogy követ el hibákat
Aha, senki nem mondta, hogy nem hibázgat, te is nagy szigorúan csak egy laza 90%ot adtál neki, ami még az idegsebész vizsgán is ötös.. :D

Szerintem Xavi nagyon, de nagyon közepes és szürke eddig. Nem értek egyet azzal, hogy rúgják ki, mert nem olyan rossz a helyzet és nem biztos, hogy találnának megfelelő embert, de azért a jót is nagyítóval kell keresni benne.
Végigvásároltuk a piacot, akire rámutatott megvettük. Ehhez képest eléggé döcög a szekér. A bajnokságban szerzett pontok és a BL-ben szerzett pontok sem a realitást mutatják. A bajnokságban több rossz meccsünk is volt, ott egy-két vereség, döntetlen még simán benne volt. A BL-ben fordítva, ott meg több pontot érdemeltünk volna...
De a lényeg, hogy taktika nem sok van, ami van, az nagyon fix és nem változtat Xavi, nem reagál az adott helyzetre.
A játékosok extra hullámzó teljesítményt nyújtanak. FDJ régóta ingadozik, de Gavi is meccsről meccsre mást mutat, másik topikban épp azt boncolgatják, hogy ér-e valamit ez a srác. Én sosem kedveltem, de ebben az idényben feltűnően gyenge teljesítményt mutat, aztán egy nagyon erőset. Ez nem tapasztalatlanság, itt egyszerűen valami probléma van, nem megy át, amit Xavi mond a középpályásoknak, vagy rosszat mond... Mindenesetre a jó játékunk attól függ, hogy az ellenfél mit játszik, és, hogy Gaviéknak milyen kedvük van.

Én nem vártam Xavitól amúgyse olyan sokat, de a játékából kiindulva, azt hittem, hogy egy Guardiola klón lesz, aki abban fog hibázgatni az elején, hogy mindent túlgondol. De ennek az ellenkezője az igaz, nem sokat gondolkodik látszólag, a taktika akkor működik, ha az ellenfél ellen pont jó, de minden meglepetés nélkül ugyanazt csináljuk. Elől van két csapatnyi jó támadónk, ha ők találnak gólt, akkor az ellenfél kitámad, nálunk meg mindenki felszabadul és parádézik, ha nem így van, akkor meg elfogy minden ötlet.
És írta valaki, hogy Guardiola alatt sem volt mindig ellenszer a betömörülő csapatok ellen, ez így van, de mi nem is próbálkozunk most. Mikor Xavit kérdezik ilyen dolgokról, akkor ő egyből nyomja a nem változtathatunk a stílusunkon, mert benne van a DNS-ünkben blablát.. Guardiola is ezt a stílust képviselte, mégis azonnal reagált egy-egy helyzetre és ha kellett mindent átforgatott.

A játékosok is keresik magukat. FDJ-t és Gavit mondtam. De Raphinha meccsről meccsre felejt el focizni, miközben a válogatottban végig elég komoly szintet hoz. Kessié egy centit nem tudott eddig hiba nélkül megtenni, aki nem ismerte eddig, nem értette miért örültünk neki. Most beállt, kapott vagy tíz percet és az egyik legjobbunk volt, tehát látjuk, hogy mit lehetne kihozni belőle, mégse sikerül. Dembelé ugyanazt hozza, mint eddig, amikor nem volt sérült, benne van a veszély, de nem használjuk ki most se igazán a skilljeit. Lényegében az a focink, hogy az összevásárolt góllövőink extra nyomás alá helyezik az ellenfelet, Raphinhára, Dembelére, Fatira, Lewára, de még Depayra is kell vagy két védő... Ha valaki hibázik, máris megbomlik a védelem, valaki egyedül marad és kész. Amit 90%-nak mondasz, az ebből ered, nem sok köze van Xavinak hozzá. Az meg megint ne Xavi érdeme legyen, hogy nagy kegyesen Eric után Fatit is beküldi a pályára a meccs végén és egyből ad egy gólpasszt...
Az volna a jó, ha a középpályát rendbe rakná Xavi és az dominálna mindig, nem csak akkor, amikor kitámad, szétesik az ellenfél.

Mellesleg a halálcsoportosozás halálosan unalmas. Hol halálcsoport, ahol a Bayern egyre joban szétesik, ahol az Inter, nyolc meccséből négyet elveszít? Pont szerencsénk volt a sorsolással, szerintem, ha ilyen Salzburgok mellé keveredtünk volna kiegészítve egy PSG-City csapattal, az nagyobb szívás lett volna.
Egy gyengélkedő halálcsoportból a legjobb továbbjutni, mert ennél jobb önbizalomnövelés nincs és a kisebb nevű csapatok ellen rosszabb lenne kikapni. Az Inter jelenlegi játékával nagyon mélyen a legrosszabbak közt van.
Én még mindig azt mondom, hogy simán továbbjuthatunk a csoportból, az Inter és a Bayern is abszolút verhető ellenfél, szerintem az Internek egy kifejezetten nagy verés is benne van. Beállnak védekezni, ha találunk egy gólt, akkor végük.

De ha nem jutunk tovább, sőt, már ez a szenvedés is, leginkább Xavi hibája és nem azért, mert 90%os teljesítményt nyújt. Aki nem tud igazán jó középpályát csinálni FDJ, Gavi, Pedri, Kessie (Busi, Torre stb) emberekből, az még nem jó edző.
herlius
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1395
Csatlakozott: 2008.11.10. 11:55:35
Kapcsolat:

2022.10.05. 16:00:48

Szerintem itt részben az is a gond, hogy egy kicsit más a kommunikáció, mint amit valójában látunk a pályán. Xavi is folyamatosan sugallja a sajtóban, hogy egyértelmū elvárás kupa-kupák szerzése az idén, miközben a valóság az, hogy Inter és Mallorca szintū csapatokkal vért izzadunk. Nyilván messze még a szezon vége, lehet ebbõl még bármi, de személy szerint nekem Pep hozzáállása mindig is szimpatikusabb volt abból a szempontból, hogy 1-2 zseniális meccs után sem fényezte a csapatot és fölösleges pszichés terhet soha nem rakott rájuk. A foci ugyanis nemcsak a képességekrõl szól, hanem a pszichés állapotról is. És ebben õ szvsz nagy tanár volt.
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3262
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.10.05. 13:38:02

Szerintem senki nem írta, hogy Xavi nem hibázgat, de a döntései 90%-a logikus, és kb a fórum többsége is egyetért vele, ilyen Valverde utolsü éve óta nem volt amúgy. Persze hogy követ el hibákat, még egy éve sincs itt Európában és bő 3 éve edző. De tegyük, hozzá, 2-3 dologra nem sok ráhatása van. A középpályánk zseniális - hosszútávon. Heti kettőhöz fiatalok/öregek, mint ahogy az extrém kiélezett szituációkhoz sem az igazi ha 18-9 évesek rohangálnak azon a poszton, akármilyen ígéretesek, és azért már most is jók. Ez nem BS-KDB középpálya egyelőre, ezzel nem tud mit kezdeni. Az elmúlt kb 6 év eszement kiütéseiből adódó lábremegés sem az ő sara feltétlen, de majd nyilván ezzel is dealingelni kell. Bár szerintem ezzel csak nyers erővel fogunk tudni bármit is kezdeni, ha már olyan jók leszünk, hogy szoros meccsek nélkül hozunk meccseket, és az generálja majd az önbizalmat. Ezért volt borzasztó ez a halálcsoport különösen most, mert nem tudunk 1-0-ákra meccset nyerni, pláne nem győzelmi kényszerben. Vagy agyonverünk valakit, vagy pontvesztés. A Mallorca ellen volt most a kivétel. Simán el tudok képzelni még 7 pontot is a 3 meccsen, ha vért ivott brigát megy ki, de 3-at is, két hasonló vereséggel. De 1-0-ára nem fogunk nyerni egyik nagy csapat ellen sem, főleg, hogy mindhárom értelmes védőnk kiesett.
A két horror bírói döntést sem tudja kontrollálni, a két meccsen nagyon minimum 1 pontot elvettek tőlünk, de lehet, hogy többet is. Én már pár éve nem láttam ekkora nyílt igazságtalanságot.

És továbbra is ő az első edző LE óta, aki európai szintű edzéseket vezet, letojja magasról a neveket, vaskézzel, de magától jövő tiszteletből vezeti az öltözőt (kb fél évig Koeman is uralta, csak nem organikus tisztelettel, hane szigorral próbálkozva...). És ez meglátszik, fizikálisan már ott vagyunk a top csapatok között még a vékony kölkökkel is. Ez az első lépés, a második lépés az, hogy mindenkit verünk kb, akit kötelező vernünk, ez is kb pipa. Mivel volt esze, sportpszichológust is hozott, de nem irigylem szegény csajt, azt tuti. Ha tud segíteni, akkor is hosszú és kemény meló lesz.

Közben elég korrekt ütemben rotál, szimpatikus kezdőket tesz fel. Néha nyilván téved, tegnap látványosat tévedett a támadósorban, az meg kifejezetten megalázó lehetett, mikor 3 perc játék után lehozta a helyéről a belelendülő brazilt. SR-el felesleges dobálózni, ő volt egyedül, ha van más, nem játszik. A kp-n DJ kidőlésével nem volt sok variációs lehetősége, Kessié meg duplanulla volt eddig. Néha el is taktikázza magát, nyilván. Ki nem? De nehogy már kutyaütőnek kiáltsuk ki akit bottal kell elüldözni.
Azonnal eredményt elérni max kész csapatba beülő sztáredzők tudnak. Mint pl. tavaly Ancellotti. Remek edző, de lehet hogy a szomszéd Lajos bácsi vezetésével is behúzták volna a BL-t.
Én inkább egy Pool mintát szeretnék, pár éven belül 3 döntő, és nyertek is belőle, az elején úg indultak, mint mi. Vagy egy City, akiknek tényleg kellett idő, hogy stabil BL-végjátékban szereplő és stabil PL bajnokcsapat legyenek, pedig ott több pénz is volt.

Amúgy én Torrét hiányolom tőle. Hasonlót játszik mint Pedri, és bár ő sem elég fizikálisan, tény, nyilván ne legyen kezdő, de amikor nagyon kéne az eredmény, én több rációt látnék egy ilyen cserében a meccs vége felé ha kockáztatni kell, mert nagyon okos kis sávokat lát az a srác. És ott is ül a padon sokszor.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20717
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.10.05. 13:24:17

Kovbal88 írta:
2022.10.05. 13:12:48
A többit ő rakta hozzá.
és akkor most hol van az a plusz? miért van ennyi formán kívüli játékosunk? (fati, torres, dembele, raphinha stb) tegnap mi volt a taktikánk? volt 100 szögletünk meg beívelésünk, egyszer találtunk vele embert, ezekre a helyzetekre miért nincs kidolgozva semmi? miért nem váltott szerkezetet mikor láthatóan nem bírtunk a 11 emberrel védekező interrel? úgy cakkpakk, miért nem tud ő sem semmit kitalálni a bekkelő csapatok ellen?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1918
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.10.05. 13:12:48

visca el barca írta:
2022.10.05. 10:49:51
Andris írta:
2022.10.05. 09:52:19
koncepcióval működik a gépezet.
:lol:

milyen koncepcióval? LE távozása óta ugyanazt az ötlettelen szr körbepasszolgatós semmit nyomjuk :lol: mondom, xavi abban különbözik koemantól, hogy utóbbinak volt jutgla, meg abde, neki meg van előre 10 klasszisa, akik megmentik a seggét.

Azért Xavi tavaly, hatalmasat ment tavasszal úgy, hogy az utolsó két hónap már nem is igazán jött össze. Annyi hogy volt egy agyon kritizált Ferran, egy 40 éves Alves, egy a végén már nem is játszott Adama, és pár jó meccsel büszkélkedő Auba. A többit ő rakta hozzá.

Viszont tegnap bűn gyenge volt a csapat, csak két-három játékos játszott volna jól és máris más az eredmény. A Bayern ellen rendben volt az első félidő. Szóval nem olyan rossz ez, de egy hajszálra vagyunk a BL kieséstől. Az Intert ezek után nem lesz könnyű megverni hazai pályán, főleg hogy tisztába vannak vele ők is egy döntetlen nekik továbbjutást ér.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20717
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.10.05. 11:57:48

Andris írta:
2022.10.05. 11:13:59
Nemtom mi ez a királyi többes, de csak te okádod tele a fórumot Xavi alkalmatlanságával, egyes egyedül. Annak ellenére hogy senki sem elégedett a tegnapi eredménnyel és játékkal, és még én is leírtam a meccs utáni értékelésemben, hogy Xavi is követett el hibát a tegnapi felállással.

Nyilván vannak valakik az ismerettségi körödben, akik naphosszat terrorizálnak, amikor csak kikap a Barca. Nagyon sajnálom!
Nehéz olvasni, de majd megemberelem magam a kedvedért.
Milyen kiralyi tobbesszam? Kb minden masodik ember leirja, h raphinha tok feleslegesen a baloldalon, robi betli, gavi sulytalan, csak a korbe passzok mennek meg a felmagas ivelgetesek. Ez kinek a hibaja? Nem xavié?

6 eve taknyosra szivat mindenki minket a blben, Te meg itt tapsikolsz ennek a nullanak, meg nyomatod itt a majd 20 ev mulva osszeallunk maszlagot, lelked rajta.

Az egyeduli teny, hogy uo. nullak vagyunk mint LE óta bármikor. Csak hálistennek van pár épkézláb játékosunk és a fejunk a felszinen van...

Nehéz olvasni, de majd megemberelem magam a kedvedért.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12074
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.10.05. 11:13:59

Nemtom mi ez a királyi többes, de csak te okádod tele a fórumot Xavi alkalmatlanságával, egyes egyedül. Annak ellenére hogy senki sem elégedett a tegnapi eredménnyel és játékkal, és még én is leírtam a meccs utáni értékelésemben, hogy Xavi is követett el hibát a tegnapi felállással.

Nyilván vannak valakik az ismerettségi körödben, akik naphosszat terrorizálnak, amikor csak kikap a Barca. Nagyon sajnálom!
Nehéz olvasni, de majd megemberelem magam a kedvedért.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20717
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.10.05. 10:49:51

Andris írta:
2022.10.05. 09:52:19
koncepcióval működik a gépezet.
:lol:

milyen koncepcióval? LE távozása óta ugyanazt az ötlettelen szr körbepasszolgatós semmit nyomjuk :lol: mondom, xavi abban különbözik koemantól, hogy utóbbinak volt jutgla, meg abde, neki meg van előre 10 klasszisa, akik megmentik a seggét.

írtam már, te mész szembe az autópályán, nem mi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 3031
Csatlakozott: 2007.10.20. 20:59:24
Tartózkodási hely: Aba/Székesfehérvár

2022.10.05. 10:09:44

Teljesen helyénvalónak érzem, hogy Xavi belegépelt a bírókba. Okádék nagy büntető maradt el, ráadásul nagyon nehezen értelmezhető, hogy miért. Megnézték, kikockázták, lassították, és a végén kihozni azt, hogy ez semmi nem volt, az nevezhető szándékos csalásnak. Egyértelműen meccset befolyásoló hiba. A VAR-os úriembert pedig üdvözlöm, a Bayern ellenivel kettő sorsdöntő tizitől fosztott meg minket. Az a gond, hogy ezeken el tud csúszni egy egész szezon, csapatok, játékosok, edzők sorsa. Baromi nagy jelentősége lehet még a továbbjutás miatt annak, hogy itt most egy esetleges büntetővel 1-1, vagy 1-0.

És igen, ki kell mondani ha a bíró és a VAR hibázik. Ha másodszor, egymás után sorsdöntő helyzetben, azt meg főképp. Ezekkel nem éri meg kesztyűs kézzel bánni. Lehet úriembernek lenni, mondván "nem foglalkozunk a játékvezetőkkel", de nem éri meg. Ők emiatt kompenzálni nem fognak, ezzel ellentétben ha nyomja őket a sajtó, simán meghajolnak, lásd Madrid hófehér része. Hol merték volna ezt nekik nem befújni tegnap... Az a bíró többet az életben nem vezetne BL meccset, ennyi.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12074
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.10.05. 09:52:19

visca el barca írta:
2022.10.05. 07:00:13
Pont uo. gyenge edzo mint az elodei. Annyi felállasbeli meg taktikai gyengesége van, h felsorolni is nehéz. Annyi elonye van a koeman félékkel szemben h van két klasszis sora, és többnyire vki mindig megmenti a seggét.
A szokásos komolyanvehetetlen hiszti. :D Nem is vártam mást.

A többi, értékelhető hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem baromi korai Xavi alkalmasságát feszegetni, bármit is várjunk el tőle rövid és hosszú távon.
Én speciel látom, hogy egészen másként, csapatként, koncepcióval működik a gépezet. Teljesen mindegy, hogy ez lehet-e jobb (igen.), hogy lehet-e sokszínűbb és adaptívabb (igen) és ezek elérésére képes lesz-e Xavi pár hónapos, és pár éves távon, mert az előző edzőinkhez képest egyszerűen szakadéknyi a különbség. Lehet, hogy nem hoz egyből minden eredményt, de nem is ez adja a szakadéknyi különbséget. Hanem az, hogy kérdés nélkül egy offenzív, támadásra és dominanciára törekvő játék, és méginkább az, hogy kérdés nélkül egy szabad szemmel jól látható, kvázi stabilan hozott játék. A játékunk alapelemei nem attól függenek, hogy épp milyen lábbal keltünk fel, hogy épp milyen formánk van, ki az ellenfél és kik vannak a 11ben, hanem érzékelhető, hogy (nyilván szituációs adaptációk mellett) ugyanarra törekszenek minden meccsen, többé-kevésbé ugyanúgy. Ez a szakadéknyi különbség, ami utoljára Valverdénél volt érzékelhető, de neki egy sokkal jobb játékoskerete volt akkor, és hát az eredmény mellé nem sok szép támadójáték párosult. Szerk: ha úgy tetszik, erre lehet építkezni. Mindegy, hogy tetszik-e valakinek vagy sem, mindegy, hogy épp most hoz-e eredményt nagy csapatok ellen vagy sem, mert erre lehet építkezni, és ezt nem lehetett elmondani az előző pár évben.

Stalkyard: valaki írta, hogy szerinte nem Xavi lesz az aki visszaröpít minket a csúcsra. Konkrétan ez volt a témaindító poszt, erre reagáltam. :) Lehet idéznem kellett volna, upsz. Ez a hosszabb távról szólt, ezért én is erről írtam, hosszabb távról, és arról, hogy a csúcsra visszatérhetünk-e.
De asszem azt is leírtam, hogy szeirntem az EL a szintünk, meg a bajnokságban a versenyképesség, és szerintem pontosan ezt is kell elvárni Xaviéktól, a figyelembevéve, hogy mik a körülmények, és hol lehet tartani ezek közepedte reálisan. Ha továbbjutunk a BL-ben, az szerintem cherry on top kategória részben, részben meg azt jelenti, hogy úgyis kizúgunk az első valódi ellenfél ellen majd, mert nem vagyunk a legjobb 6-8 csapat szintjén, nem is lehetünk. Semmilyen igazolásokkal, semmilyen edzőve nem lehetnénk ennyi idő alatt, ennyire mélyről, úgy, hogy két év alatt a keret 95%a kicserélődött, a kezdő meg a kapus és Busi* kivételével teljesen. Nincs kb olyan csapat, aki ilyenen kellett átmenjen az elmúlt években, még a United se.
Szerk: ja, ha a történelmi alázást tekintjük: eddig szerintem se a Bayern, se az Inter ellen nem volt egy perc se, amiben megaláztak volna minket, sőt. És az se lesz megalázó, ha ilyen küzdelemben kizúgunk a BL halálcsoportjából az EL-be. Ha majd ott hazaküld minket egy Fradi, vagy az Arsenal 5-0al, az már más. De ilyen nem lesz.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3123
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2022.10.05. 09:44:50

Andris, én többnyire egyetértek veled, de…

Ki az Isten beszél arról hogy Top 5 csapat legyünk újra a BL-Ben? A nagy többségnek 5 éve annyi az elvárása, hogy legyen végre egy szezon ahol megússzuk történelmi alázás nélkül. Tavaly óta már ezt us elengedtem, azóta annyi személy szerint az elvárásom hogy jussunk tovább a nyomorult csoportkörből. :lol:

De ez az elvárás is magas, egyre tisztábban látszik, idén is EL lesz.

Akkor minden tisztelettel kérdezem, hogy mi sz Úristenről beszélünk?
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3262
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.10.05. 09:15:57

Persze, ez nem a világ vége, egyetlen dologban vagyunk már csak gyengék, ez pedig a stresszhelyzet kezelése. Nem véletelen nyilatkozza le minden hozzáértő ember, hogy top4 csapat vagyunk már Európában. Ha sok meccset nézünk, azok vagyunk. Ha egy fontosat, akkor top70.

A fejlődés meg tény, hogy nem lineáris dolog, hanem hullámokban megy fel-le, közben egyre feljebb és egyre tovább tetőzve.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Res
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2014.08.06. 15:39:22

2022.10.05. 08:58:33

Abszolút értetlenül állok az itt megosztott véleménymorzsák felett.
Nehogy már leszedjük a keresztvizet Xaviról!
Óriási munkát végeztek ezzel a csapattal. Felforgatták az egészet, új embereket igazoltak és építettek be. Közben visszahozta a fegyelmet nem csak a pályán, de az öltözőben és azon túl is (ld. étkezések beszabályozása).
Végre van egy csomó ígéretes arc, akikre lehet csapatot építeni. Végre van értelme a "fejlődés" szónak, nem csak egy üres frázis, mint eddig volt.
Az, hogy a világ legjobb csapatai ellen idegenben néha megszorulunk és elzárják a gólcsapot az csak egy dolog.
Szóval nehogy már el karjuk küldeni, mert az Inter leparkolja a buszt a saját kapuja előtt a saját pályáján, tudva, hogy egy erősebb csapat ellen csak így lehet esélye...
Aki látta a BM elleni 2-0-át az pontosan tudja, hogy amiatt sem kell szégyenkezni.
Így alakul, kész! Ilyen a futball. Most még nincs szerencsénk, azt ki kell érdemelni hosszú és kitartó munkával, de majd egyszer megjön.
Valahol olvastam régebben, hogy egy egészséges csapatfejlődéshez évente 2-3 új embert lehet és kell beépíteni. Ehhez képest nálunk sokkal átfogóbb változtatásokra volt szükség, nem is beszélve az anyagi helyzetről.
Szóval nagy hiba lenne egy ilyen fejlődési ciklust a szakmai stáb elküldésével derékba törni. Nem is fogják megtenni ebben biztos vagyok.
herlius
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1395
Csatlakozott: 2008.11.10. 11:55:35
Kapcsolat:

2022.10.05. 07:17:44

bence0330 írta:
2022.10.05. 00:35:36
Nekem azért fura a helyzet, mert sokkal gyengébb játékosokkal hónapokig jobb focit toltunk ennél. Mármint dinamikusabbat, mert a gólok Lewy miatt nilván záporoznak, kivéve mikor nagyon kellene. Már januárban gáláztunk játékban a Reál ellen, úgy pörgött a labda, mint régen. Aztán március végéig 1-2 kihagyással ugyanígy pörgött a labda, gyors háromszögek, direkt foci, támadóharmadban gyoyrsítottunk, stb. Aztán mintha elvágták volna, és ezt azóta nem találtuk meg. Raphinha és Dembélé révén baromi jó szélsőink lettek, plusz egy top 9-es, emiatt az eredmények jönnek, de a labdajáratás előrébb tartott háromnegyed éve mint most, és nem értem ennek az okát.

Amúgy mivel elég direkt focit tolunk, meglennénk enélkül, de pont egy ilyen zár feltöréséhez ez kellene. Gyors labdajáratások, elöl meg gyors kombók. És idegesítő, hogy már megvolt, most meg nincs, és kb ennyivel vagyunk lemaradva egy Citytől, persze ott a játékosállomány erre alkalmasabb is. Vagy ha nincs ötlet, és nem enged a betonvédelem, akkor a 75. percben már valami legyen, és kezdjünk el ívelgetni vagy bármi.
A Real elleni meccs szerintem egy kicsit túl van értékelve. Azon a meccsen szinte minden összejött nekünk, a Real viszont érezhetõen nem akart nagyon megszakadni a sokkal fontosabb BL meccsei elõtt. Benzema is sérült volt, ami nagyon sokat nyomott a latban. Az év elején volt egy kb. másfél hónapnyi jó szériánk, nagyjából amíg bírták kondival a játékosok. Aztán egy válogatott szünet után pont olyan fásultan és ötlettelenül jött össze a társaság, mint most és elkezdõdött a lejtmenet. Nagyjából most is ez érzõdik. A szeptembert megnyomtuk, de ennek most isszuk a levét. Amint bejön pár sérülés, oda a stabilitás és a jó játék. Sajnos ebbõl a szempontból semmi nem változott Koeman csapatához képest. Az már most is látszik, hogy nem Lewandowski lesz a kulcs a nagy meccseken, hanem hogy mit tudunk felmutatni a középpályán. Bántóan kevés a kreativitás a középsõ posztokon, a szélsõink pedig gyakorlatilag csak a sebességükbõl élnek, a technikájuk a komolyabb szinthez kevés. Egy betömörülõ ellenfél ellen szinte nulla a hatékonyságuk. Ami viszont engem a legjobban zavar, hogy egyelõre nem nagyon érzõdik, hogy mit is akar játszatni Xavi. Remélhetõleg ez még a kezdeti építkezési, összeszokási fázis, de sokszor egy meccsen belül is hektikusan változik a játékunk képe. Érezhetõen próbálkozunk a pozíciós játékkal, nagyon sok ember viszont erre egyelõre zsigerbõl alkalmatlan.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20717
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.10.05. 07:00:13

Pont uo. gyenge edzo mint az elodei. Annyi felállasbeli meg taktikai gyengesége van, h felsorolni is nehéz. Annyi elonye van a koeman félékkel szemben h van két klasszis sora, és többnyire vki mindig megmenti a seggét.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3262
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.10.05. 00:35:36

Nekem azért fura a helyzet, mert sokkal gyengébb játékosokkal hónapokig jobb focit toltunk ennél. Mármint dinamikusabbat, mert a gólok Lewy miatt nilván záporoznak, kivéve mikor nagyon kellene. Már januárban gáláztunk játékban a Reál ellen, úgy pörgött a labda, mint régen. Aztán március végéig 1-2 kihagyással ugyanígy pörgött a labda, gyors háromszögek, direkt foci, támadóharmadban gyoyrsítottunk, stb. Aztán mintha elvágták volna, és ezt azóta nem találtuk meg. Raphinha és Dembélé révén baromi jó szélsőink lettek, plusz egy top 9-es, emiatt az eredmények jönnek, de a labdajáratás előrébb tartott háromnegyed éve mint most, és nem értem ennek az okát.

Amúgy mivel elég direkt focit tolunk, meglennénk enélkül, de pont egy ilyen zár feltöréséhez ez kellene. Gyors labdajáratások, elöl meg gyors kombók. És idegesítő, hogy már megvolt, most meg nincs, és kb ennyivel vagyunk lemaradva egy Citytől, persze ott a játékosállomány erre alkalmasabb is. Vagy ha nincs ötlet, és nem enged a betonvédelem, akkor a 75. percben már valami legyen, és kezdjünk el ívelgetni vagy bármi.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3462
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2022.10.05. 00:21:03

Andris írta:
2022.10.04. 23:39:30

Szerintem egyszerűen csak végtelenül naív az, aki azt gondolja, hogy ilyen mélyről majd újra a BL esélyes top5 tagja leszünk pár éven belül.
Én nem is ezt várom, hanem azt hogy egy ilyen Intert a csoportba meg kell előzni, mert ha megint Európaligázunk akkor nagy gáz lesz jövőre megint.

Kétségtelen, hogy fejlődünk, de egy ilyen beállt csapat ellen mi a fenének annyit próbálgatunk, hogy fej magas labdákat adogatunk be a 16-osra. Azért ennél több kellene...
Kép
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1357
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2022.10.05. 00:03:25

Andris írta:
2022.10.04. 23:39:30
Szerintem úgy 3 év múlva kezdjük el feltenni ezt a kérdést, hogy bárki is az edzőnk éppen, képes-e visszavinni MAJD a csúcsra minket.
Csak 3? Ez nem inkább 5-7? :)

Az elmúlt 7 év után csodálom a türelmed. Azért a top csapatok rajtunk kívül azért mégis csak tudnak érvényesülni valahogy pedig ők is veszitenek el játékosokat és cserélődik a pad.
Csak is Puyol
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12074
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.10.04. 23:39:30

Mondjuk szerintem elég korai ilyeneket leírni. Nem?
Én egyelőre azt látom, hogy a sráccal az edzői pályája legelején is beljebb vagyunk, mint LE óta bárkivel. Legalábbis ahhoz a játékhoz, amit én szeretnék látni. De eredményekben is max Valverde, és ezt még korai is megmondani.

Szerintem egyszerűen csak végtelenül naív az, aki azt gondolja, hogy ilyen mélyről majd újra a BL esélyes top5 tagja leszünk pár éven belül. Tökmindegy kiket igazolunk, tökmindegy ki az edző, ilyen csak véletlen fordulhatna elő. Szerintem úgy 3 év múlva kezdjük el feltenni ezt a kérdést, hogy bárki is az edzőnk éppen, képes-e visszavinni MAJD a csúcsra minket.

A bajnokságban szerintem lesz esélyünk idén, és ennél többet én nem kívánnék, mert nem fair. Nem fair Xavival, nem fair az öregekkel, és a fiatalokkal szemben sem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése