Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Te kaptál már koronavírus elleni vakcinát?

A szavazás 2021.06.09. 19:39:54-ig van érvényben.

Igen
8
17%
Nem, de már regisztráltam
16
35%
Nem, de fogok regisztrálni
6
13%
Nem, és nem is fogok regisztrálni
10
22%
Nem, és még bizonytalan vagyok
6
13%
 
Szavazatok száma: 46
Avatar
Aaron3991
Jugador del Barça
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2013.08.25. 14:59:18

2020.12.12. 14:17:42

gránit írta:
2020.12.12. 12:57:15
Aaron3991 írta:
2020.12.12. 11:17:33
Kedves Áron!
Elnezest az ekezetek hianyaert, de jelenleg nem tartozkodok szamitogep kozelben igy telefonrol reagalok.

ON: En abszolut nem erzem ugy, hogy nem hagysz ervenyesulni, mivel emlitettem is, hogy nem vagyok aktiv, mindossze masok eszmecsereje/gondolatai erdekelnek amit azonban te ellehetetlenitesz a Te altalad ervelesnek nevezett dologgal ami abbol all h a sajat “igazsagodat” hajtogatod ujra es ujra es a masik nezopontjat meg se probalod ertelmezni. A meddo vitakban 1 kozos pont van, Te. Veletlen lenne? Illetve az itt folytatott vita soran tobben is jeleztek, hogy ezt ok inkabb feladjak es nem szenvednek veled tovabb amibol kovetkezik,hogy lassan kikopnak azok a beszelgetesek amik engem es masokat is erdekelnenek, mivel ugye mindenhez van hozzafuznivalod/velemenyed.(ami egyebkent nem lenne problema ha nem lennel ennyire eroszakos es elfogadnad a masik nezopontjat is)

Sajnos sejtem, hogy a valaszod egy ujabb copypaste lesz de azert varom!

Meg1x bocs az ekezetek hianyaert!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.12. 12:57:15

Aaron3991 írta:
2020.12.12. 11:17:33
Kedves Áron!

Érdeklődéssel olvastam az üzenetedet, és részben egyet is értek vele. Ezek valóban nem normális beszélgetések, és ha nem lenne meg az a perverzióm, hogy élvezem a logikátlan embereket a saját logikátlanságukban tocsogni látni, nem is csinálnám. Arra hívnám fel a figyelmedet, hogy ezek az elnyújtott iszapbirkózások soha nem egy emberen múlnak. Van, ahol tévedek, ezt én be is tudom látni. Az egy dolog, hogy miért volt igazam abban, hogy a védelem megújítása miért kardinális kérdés, és miért mondott ellent önmagának teljesen az a személy, aki maga is bevallotta, hogy ebből a támadósorból többet is ki lehetne hozni (pont emiatt emeltem ki a személycserék fontosságát a védelemben, mert a kezdő belső párosunkban nem volt több, míg a támadósorban igen). A védelemben személycseréket tartottam fontosnak, ennyi. Az meg egy másik dolog, hogy ebből miért lett egy iszapbirkózás, amit nem én kezdeményeztem. Hogy ebből egy elnyújtott iszapbirkózás lett, annak két oka volt: 1) az illető annak ellenére, hogy szinte teljesen az én álláspontomat képviselte, kötekedni akart egyet, és szított értelmetlen hitvitát egy nem létező dilemmával kapcsolatban (védelem vs támadósor, miközben komoly célokat egyik nélkül sem lehet elérni, de a belső hátvédpáros lecserélését tartottam a legfontosabbnak, mert bennük nem volt több, míg a támadósorban lehetne nagyon is több. Nem a védelem fontosabb nagy általánosságban, mint a támadósor, hanem a védelemben volt szükség prompt személycserére). 2) látva a kötekedést, én bizony visszatüzeltem, és kifejezetten élveztem, hogy az illető a nagy kötekedésben végül a saját irományába gubancolódik bele. Hogy te magát az iszapbirkózást kifogásolod, teljesen megértem. A figyelmedet mindössze arra szeretném felhívni, hogy ez soha nem egy emberen múlik, és ezek elnyúlása legtöbbször arra vezethető vissza, hogy az illető képtelen a saját tévedését belátni.

Ezeket a beszélgetéseket nagyon is lehet(ne) előremutató beszélgetésekké változtatni, mert sok érdekes dolog bukkan ilyenkor fel. Most is előkerült az FC Barcelona tulajdonosi rendszere, amiről roppant érdekes beszélgetéseket lehetne folytatni - ez csak egy példa volt -, ha a célod tényleg az érdekes beszélgetés, és nem az iszapbirkózás. Ha valakinek nem utóbbi a célja, a beszélgetés részemről azonnal érdekes beszélgetéssé változik.

Az első bekezdéshez visszatérve, pont a minap vesézzük/veséztük ki a támadójátékunk hiányosságait, teljesen kulturált, értelmes hangnemben, amiből előremutató és érdekes beszélgetések születtek. Ha úgy érzed, hogy én nem hagylak téged érvényesülni, és például a védelem bohóckodása van terítéken, amit te nagyon nehezményezel, véleményem szerint nem azzal emeled a színvonalat, ha megkérdőjelezed az én hozzászólásom létjogosultságát, hanem azzal, hogy ha te más dologról szeretnél beszélni, más dolgokat szeretnél górcső alá venni, te magad kezdeményezel ezzel párhuzamosan egy felvetéssel egy beszélgetés-sorozatot. Pont akkor, amikor a védelemmel kapcsolatban folytattam egy iszapbirkózást, pont azzal párhuzamosan vettem részt egy másik személlyel egy roppant érdekes beszélgetésben, amelyben Messi pozícióváltásairól beszéltünk a pályafutása során, hogy most, pályafutása ezen szakaszában véleményünk szerint hol tudna a leghatékonyabb lenni.

Tehát ha úgy érzed, nem hagylak téged érvényesülni, véleményem szerint nem azzal éred el a célt, hogy az én kommentem létjogosultságát megkérdőjelezed, és elkezdesz velem kötekedni, hanem azzal, hogy amiről TE szeretnél beszélgetni, ami számodra fontos, ami számodra égető kérdés, azzal kapcsolatban teszel egy feltevést (ahogy ezt Atlantis most meg is tette, és sok sikert kívánok neki a tanulmányaihoz). Ez nem csak számodra egy előremutató javaslat, hanem jó néhány fórumtárs számára is. Az "amit csinálsz, az nem érvelés"-dologgal jócskán hiteltelenítetted azért az írásodat, mert nagyon sok érvet írtam le most is, akkor is. Aki egy érvet úgy akar lesöpörni az asztalról, hogy "ez nem érv", azzal valóban nem fogok soha egy platformra kerülni. Emiatt viszont ne engem okolj, hanem a saját bigottságodat. Az én bűnös élvezetem mindössze annyi, hogy ezeket az embereket szeretem a saját bigottságukban látni. Erővel pedig senkit nem nyomok el, éppúgy leírom a véleményemet, mint a másik fél, és nem kérdőjelezem meg az írásának létjogosultságát (a tartalmi helyességét már igen). Ha te is ezt teszed, és nem az érveket akarod lesöpörni az asztalról, hanem el is gondolkodsz azon, amit a másik ír, hidd el, ugrásszerűen jobban fogod élvezni az írásbeli kommunikációt.

Az észrevételed egyes pontjai jogosak, mindezek mellett a fenti adalékokat véleményem szerint érdemes megfontolnod.

Kellemes hétvégét kívánok!
Avatar
Aaron3991
Jugador del Barça
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2013.08.25. 14:59:18

2020.12.12. 11:17:33

gránit írta:
2020.12.11. 13:59:53

Nem volt mindig igazam, az átigazolásos témában NEKED volt igazad. És köszönöm azt a beszélgetést, mert elmerültem abban a témában (lásd megosztott tulajdonjog, harmadik fél bevonása a játékjog tulajdonlásába, erre vonatkozó FIFA-döntések stb).
Szia Gránit!

Évek óta nem írtam ide, csak passzívan figyeltem a véleménycserét a fórumon, mivel rá kellett jönnöm, hogy az írás nem nekem való/nem erős oldalam.(Valószínűleg a hsz után újra ezt teszem. :D )

Miért teszem meg most mégis?

A válasz pedig az, hogy csakis miattad. A fórum eljutott arra a mélységre neked köszönhetően, holott voltak azért korábban is kihívok mint mondjuk Samper.(visszasírom a régi szép időket :lol: ) A te jelenléted a fórumon azt eredményezte h lassan az összes topik a veled folyó meddő vitákkal van tele vagy éppen csak az általad "igazságnak" vélt elméleteidet beírod minden második nap. Arra szeretnélek kérni, hogy a tempóból vegyél egy kicsit vissza és ne legyen a fórumból a Te személyes blogod, hagyj másokat is érvényesülni és ne próbáld őket erővel elnyomni(amit csinálsz az nem érvelés).

Köszönöm megértésed, amennyiben megsértettelek nem ez volt a célom vele. Egy meglévő problémára szerettem volna felhívni a figyelmedet.

Peace Áron!
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.11. 20:24:37

Teljesen jogos nézőpontot hoztatok fel a kérdéshez. Én megmondom őszintén azért kezdett foglalkoztatni ez a kérdés mostanában, mert egyik ismerősöm elkezdte csinálni az egyik ilyen frontend fejlesztői képzést (teljesen máshonnan váltva). Mesélte, hogy mennyire nehéz, gyors a tempó, rengeteg a tananyag amit ledarálnak.

Nekem pedig felrémlett az egyetemi képzésem, ami 3,5 évig tartott (plusz egy kis csúszás :D ), és igazából a munkámban használt dolgokhoz 80%ban a gyakornoki munkám során szerzett tudást és tapasztalatot használom, és 20%-ban amit egyetemen.
Amikor pedig régen elmentem egy 2-3 hetes ABAP képzésre, ahol heti 40 órában azt toltuk, úgy éreztem minimum annyit ért, mint mondjuk az egyetemen 2 félév év programozás.

Szóval elgondolkodtató, hogy ha mondjuk most 2020ban érettségiztem volna le, és döntenék úgy, hogy informatikai irányba akarok menni, akkor lehet jobban járok ha egyetem helyett fél év célzott képzés után szerzek 3 év munkatapasztalatot, mintha 3,5 egyetemi képzés mellett szerzek mondjuk 1 év részmunkaidős gyakornoki tapasztalatot.

A junioros dolog pedig úgy gondolom mindenképp áll, akár egyetemi papírod van, akár egy ilyen képzési papírod. Bár nem tudom mi a helyzet ezzel a multiknál, mert ott régebben az egyetemi végzettség elvárás volt senior szint alatt majdnem mindegyiknél.
Petr
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2144
Csatlakozott: 2013.10.31. 15:46:41
Tartózkodási hely: Az ország legszebb városának a legszebb utcája

2020.12.11. 20:10:13

Egy ilyen kepzes onmagaban semmire sem eleg. Nem elvaras a papir, de ha nincsen munkatapasztalatod, vagy ilyen iranyu vegzettseged, hatalmas hatranybol indulsz es mar az elso korbe nehezen kerulsz be, ha egyaltalan.

A kepzes mellett vagy utan (akar helyett, ha nem akarsz egy csomo penzt kiadni) erdemes ezerrel dolgozni hazibarkacs projekteken, portfoliot epiteni, lehessen mire mutogatni. Ezzel az irannyal a freelancerkedes fele is el lehet menni, akar kulfoldi megrendelokkel. Sok pozitiv pelda van ra. Emellett jo termekmintakkal egy junior pozicio is sokkal eselyesebb, de mar gyakornokkent is el lehet indulni, csak tovabb tart feljebb lepkedni.

Volt szerencsem az ilyen sulikban vegzetteket interjuztatni junior pozira, nem tettek bele semmit a suli elvegzesen kivul a szakmaba. Sajnos meg is latszott.

Emellett anno egyetemen volt szaktarsam, aki melot keresett kiegeszito keresetkent. Konkretan a GreenFox be is talalta, hogy zero gyakorlattal menjen tanitani. Azert erezzuk, hogy ez gaz.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.12.11. 19:32:23

Atlantis írta:
2020.12.11. 14:17:31
Van a fórumon olyan, aki esetleg az utóbbi 1-2 évben részt vett intenzív informatikus/fejlesztői képzésen - pl.: Greenfox, Codecool -, és van tapasztalata mennyire vált be, mennyire volt hasznos?
Én a dolog másik oldaláról közelítenék. Hozzánk több ilyen ember is jelentkezett, pár interjún is voltam, de nem nagyon vettünk fel fejlesztőnek így embert, nem elvből vagy ilyesmi,egyszerűen nem ütötték meg a szintet.
Olyan viszont volt biztosan,hogy tesztelőnek felvettük, azzal a reménnyel,hogy tesztautomatizálásra is be lehet tanítani majd.

Szóval az én magánvéleményem,hogy egy ilyen után nagyon nehéz lesz fejlesztőként elhelyezkedni,de ha kitartó vagy, ez hozzásegíthet elhelyezkedni a sw iparban, ahol majd tényleg egyszer lehetsz fejlesztő is. Nyilván ez az átlagról alkotott vélemények, kirívó esetek vannak minden irányba. Akinek van affinitása, tanulta is már,van alapja,lehet ezután már kész junior fejlesztő és persze vannak (szerintem többen) akiknek ez pénzkidobás,hiába szeretnék, sosem lesznek eladható fejlesztők,abszolút kisiklott pálya nekik.

Ja és azért érdemes nagyon átgondolni,mert még az is oké,hogy valahova csak felvesznek juniornak, de ha nincs hozzá tehetséged örökre az leszel. Egy idő után leépítéskor téged dobnak ki először és más cégnél nem értik majd miért vagy tíz éve junior. És junior fejlesztők nem keresnek nagyságrendekkel többet,mint mondjuk egy Aldi pénztáros.
Kalapos
Barça B
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2020.12.11. 14:24:53

Atlantis írta:
2020.12.11. 14:17:31
Van a fórumon olyan, aki esetleg az utóbbi 1-2 évben részt vett intenzív informatikus/fejlesztői képzésen - pl.: Greenfox, Codecool -, és van tapasztalata mennyire vált be, mennyire volt hasznos?
Én nem, de ismerőseim közül többen az otthon tanulást választották, és egymást segítették, így kaptak többen is programozói állást. Ettől még lehetnek jók a képzések, ez csak pár srác esete.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.11. 14:17:31

Van a fórumon olyan, aki esetleg az utóbbi 1-2 évben részt vett intenzív informatikus/fejlesztői képzésen - pl.: Greenfox, Codecool -, és van tapasztalata mennyire vált be, mennyire volt hasznos?
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.11. 14:01:55

Rendben, elnézésedet kérem a helytelen megfogalmazásért. Akkor szeretném elismerni, hogy most igazad van, és szeretném amennyiben lehetőséget adsz erre, hogy a többiek nevében is elismerjem, és ezáltal lezárhassuk ezt a témát.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 13:59:53

Atlantis írta:
2020.12.11. 13:58:17
Gránit, én elismerem, hogy igazad volt minden múltbéli vitában, és igazad van most is, és igazad van a jövőbeli összes vitában.
A mélyen tisztelt fórum nevében kérném a többiek támogatását is, hogy ugyanezen kijelentésemet megismételhessem a teljes fórum nevében is, hogy le tudjuk zárni ezt a témát.
Nem volt mindig igazam, az átigazolásos témában NEKED volt igazad. És köszönöm azt a beszélgetést, mert elmerültem abban a témában (lásd megosztott tulajdonjog, harmadik fél bevonása a játékjog tulajdonlásába, erre vonatkozó FIFA-döntések stb).
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.11. 13:58:17

Gránit, én elismerem, hogy igazad volt minden múltbéli vitában, és igazad van most is, és igazad van a jövőbeli összes vitában is, maximálisan megelőlegezve a bizalmat számodra.
A mélyen tisztelt fórumot kérem erősítsenek meg, hogy ugyanezen kijelentésemet megismételhessem a teljes fórum nevében is, hogy le tudjuk zárni ezt a témát.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 13:55:16

dévid villa írta:
2020.12.11. 13:49:56
Engedjétek el. Tipikusan megtestesíti azt, ami miatt okádni lehetne a mai "liberalizmusnak" csúfolt valamitől. Nem érdemes így vitatkozni.
Utálom a liberalizmust, leginkább gazdasági területen (hozzáteszem, a rabszolgatartás is liberális kormányok alatt működött). Pont a válság alatt válik különösen mókássá, hogy akik minél kisebb állami szerepvállalást, minél kisebb államot, minél kisebb állami szabályozást és adót akarnak, ha jön egy válság, pontosan ugyanazok az emberek mennek képmutatóan az államhoz kuncsorogni mentőcsomagért.

Csak nyilván egyszerűbb egy felszínes jelzőt eldurrantanod, mint felfognod, hogy mit ír a másik. :D Klasszikus buborék-mentalitás.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 322
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.12.11. 13:49:56

Engedjétek el. Tipikusan megtestesíti azt, ami miatt okádni lehetne a mai "liberalizmusnak" csúfolt valamitől. Nem érdemes így vitatkozni.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 13:40:03

Atlantis írta:
2020.12.11. 13:30:24

1) végig érveltem - Nem. Te folyamatosan jöttél a kövéres példáddal és ugyanazt ismételgetted, miközben Kalapos kolléga teljesen más aspektusokat próbált megvilágítani többször is. Te erre válaszként ismételgetted önmagadat a legtöbbször.
Önellentmondásos, amit írsz. Én érveltem amellett, hogy egyes jelzők sértők lehetnek. Reagáltál erre? Nem. Te azt nehezményezed, hogy én nem reagálok mindenre, amit nekem írnak, miközben szinte mindenre reagálok, pontról pontra. Ezzel szemben a "vita"partner reagált arra, amit én írtam? Nem. Pedig teljesen egyértelmű volt, amit írtam, egyes jelzők lehetnek sértők - még ha igazak is -, emellett más az, ha egy olyan attribútum alapján hivatkozol valakire, amire igazságtalanságok épülnek, és más az, amikor nem egy ilyen attribútum alapján hivatkozol valakire. Ebben mit olyan nehéz felfogni?

Atlantis írta:
2020.12.11. 13:30:24

2) Atomjaira szedtem az üzeneteidet - Ez azt jelentené, hogy minden ott elhangzott érvre, és állításra reagáltál.
Óóóó, a képmutatás magas iskolája. Egyetlen érvre nem reagáltál, amit írtam, egy kivételével, amit lesöpörnél az asztalról (kövéres példa). Én reagáltam elég sok dologra, csak az illető kihátrált a saját hülyeségei mögül. Nem én ruháztam fel más tartalommal, hanem leírtam, hogy miért nem helytálló, amit ír.
Atlantis írta:
2020.12.11. 13:30:24

3) Érdekes, hogy te akarod eldönteni helyette. - pontosan ez mutatja meg, hogy nem fogtad fel még mindig az amit Kalapos magyarázott, mert egyáltalán nem ezt írta, és nem is ezt fejtegette.
De, ezt írta. Folyamatosan azért áhítozik, hogy ő hívhassa feketének a feketét. Én értem, hogy ő ezt nem találja sértőnek. Csak a kérdés nem az, hogy ő annak találja-e, hanem hogy a hivatkozott fél annak találja-e. Ha Dél-Afrikában lennél fehér, neked sem tetszene ez a megkülönböztetés, szavak szintjén sem. Durva dolgok történtek ott, és akit ott sérelem ért, az is teljesen jogosan háborodik fel.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.11. 13:30:24

gránit írta:
2020.12.11. 12:53:15
Kalapos írta:
2020.12.11. 12:45:19

A butaságod a vérlázító, valamint az hogy logikátlannak hívsz, holott én kiemeltem hogy te hol vagy logikátlan, és arra nem reagálsz, csak azt mondod hogy én is az vagyok, alátámasztás nélkül. Leírtam miért vagy logikátlan olvasd vissza, több példám is volt, a fenti hozzászólásban is jelen van: az hogy miként szólsz az számít, te direkt szemét módon szólsz, de ez nem zárja ki hogy ne lehessen úgy hogy az ne legyen szemét. Olvasgass vissza, és a viszontlátásra.
Na itt már kijön belőled az állati éned, pedig én végig érveltem. Mire nem reagáltam, kedves Kalapos? Atomjaira szedtem az üzeneteidet. Te minden érvemet elengedted a füled mellett, és te azon háborogsz, hogy én nem figyelek rád? Csak azt tettem. Csak éppen nem volt helytálló, amit írtál, és ezredjére is előhozakodtál azzal, amit már rég megcáfoltam. Azt pedig, hogy más milyen jelzőt lát "szemétnek" saját magára nézve, azt nem te döntöd el, hanem ő. Érdekes, hogy te akarod eldönteni helyette. :D De nyugodtan menj oda egy ázsiaihoz úgy, hogy "hé, te sárga!", sok sikert kívánok az ottani eredményes beszélgetésedhez is majd. :mrgreen:
Nagyon komoly fogalomzavarok vannak benned.
1) végig érveltem - Nem. Te folyamatosan jöttél a kövéres példáddal és ugyanazt ismételgetted, miközben Kalapos kolléga teljesen más aspektusokat próbált megvilágítani többször is. Te erre válaszként ismételgetted önmagadat a legtöbbször.
2) Atomjaira szedtem az üzeneteidet - Ez azt jelentené, hogy minden ott elhangzott érvre, és állításra reagáltál. Ez nem igaz, a fentebbi miatt egyrészt. Másrészt pont arra hívtuk fel a figyelmedet többször is, egy 10 mondatos üzenetből kiveszel 1 mondatot, és a kontextusából kiragadva ruházod fel a saját véleményednek megfelelő értelmezéssel. Ezzel egyrészt hamis jelentést adsz annak amit írtak, másrészt pont az érdemi üzenetre nem reagálsz.
3) Érdekes, hogy te akarod eldönteni helyette. - pontosan ez mutatja meg, hogy nem fogtad fel még mindig az amit Kalapos magyarázott, mert egyáltalán nem ezt írta, és nem is ezt fejtegette.

A kérdés már csak az, hogy tényleg nem sikerült értelmezni a hozzászólásokat, vagy szándékosan csinálod, hogy amire nem tudsz érdemben válaszolni azt konstans nem vagy hajlandó figyelembe venni?

Ha viszont ezt nevezed érvelési technikának, hogy addig ismételgeted önmagadat és ugyanazon érveidet, függetlenül attól mit ír a másik, amíg sikerül ki nem borítanod, akkor gratulálok, mert nagyon jól csinálod. :D
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.12.11. 13:05:35

mes írta:
2020.12.11. 12:32:16
" black life matter" , " first black president of the USA" , mond ez valamit? Vagy a black itt mast jelent ?
A black itt feketét jelent. A Demba Ba-féle esetnél pedig azt, hogy el akarták kerülni az emberhátrányt. Ennyi a történet tulajdonképpen. :D
Kép
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 12:53:15

Kalapos írta:
2020.12.11. 12:45:19

A butaságod a vérlázító, valamint az hogy logikátlannak hívsz, holott én kiemeltem hogy te hol vagy logikátlan, és arra nem reagálsz, csak azt mondod hogy én is az vagyok, alátámasztás nélkül. Leírtam miért vagy logikátlan olvasd vissza, több példám is volt, a fenti hozzászólásban is jelen van: az hogy miként szólsz az számít, te direkt szemét módon szólsz, de ez nem zárja ki hogy ne lehessen úgy hogy az ne legyen szemét. Olvasgass vissza, és a viszontlátásra.
Na itt már kijön belőled az állati éned, pedig én végig érveltem. Mire nem reagáltam, kedves Kalapos? Atomjaira szedtem az üzeneteidet. Te minden érvemet elengedted a füled mellett, és te azon háborogsz, hogy én nem figyelek rád? Csak azt tettem. Csak éppen nem volt helytálló, amit írtál, és ezredjére is előhozakodtál azzal, amit már rég megcáfoltam. Azt pedig, hogy más milyen jelzőt lát "szemétnek" saját magára nézve, azt nem te döntöd el, hanem ő. Érdekes, hogy te akarod eldönteni helyette. :D De nyugodtan menj oda egy ázsiaihoz úgy, hogy "hé, te sárga!", sok sikert kívánok az ottani eredményes beszélgetésedhez is majd. :mrgreen:
Kalapos
Barça B
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2020.12.11. 12:45:19

gránit írta:
2020.12.11. 12:39:54
Kalapos írta:
2020.12.11. 12:28:10
Befejezem még hideg fejjel, és az lesz amit Csababarca is írt. Nem veszlek észre, ahogy te sem a mondandóm.
Itt tényleg annak van igaza aki hangosabb, aztán az a poén hogy egyik hozzászóló se rassista, még sincs egyetértés. Mármint veled, mert mindenki más már konkrétan megköszönte és elfogadta a másik érveit és meglátásait, de te még mindig odaböksz valami olyat hogy az vérlázító legyen. Most mindketten ugyanúgy zárjuk le, és mindketten azt hisszük hogy mi vagyunk az okos, a másik a szamár, legyen így rendben.
Nem gondollak semminek, nem ismerlek, az általad leírtakra reagáltam. Ha szerinted vérlázító, hogy egy ázsiainak ne mondd azt, hogy "hé, te ferdeszemű", vagy miért nevezem szörnyűnek, ha egy fehérnek Dél-Afrikában a "fehér"-bélyeg alatt kell élnie, az ciki.
A butaságod a vérlázító, valamint az hogy logikátlannak hívsz, holott én kiemeltem hogy te hol vagy logikátlan, és arra nem reagálsz, csak azt mondod hogy én is az vagyok, alátámasztás nélkül. Leírtam miért vagy logikátlan olvasd vissza, több példám is volt, a fenti hozzászólásban is jelen van: az hogy miként szólsz az számít, te direkt szemét módon szólsz, de ez nem zárja ki hogy ne lehessen úgy hogy az ne legyen szemét. Olvasgass vissza, és a viszontlátásra.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 12:39:54

Kalapos írta:
2020.12.11. 12:28:10
Befejezem még hideg fejjel, és az lesz amit Csababarca is írt. Nem veszlek észre, ahogy te sem a mondandóm.
Itt tényleg annak van igaza aki hangosabb, aztán az a poén hogy egyik hozzászóló se rassista, még sincs egyetértés. Mármint veled, mert mindenki más már konkrétan megköszönte és elfogadta a másik érveit és meglátásait, de te még mindig odaböksz valami olyat hogy az vérlázító legyen. Most mindketten ugyanúgy zárjuk le, és mindketten azt hisszük hogy mi vagyunk az okos, a másik a szamár, legyen így rendben.
Nem gondollak semminek, nem ismerlek, az általad leírtakra reagáltam. Ha szerinted vérlázító, hogy egy ázsiainak ne mondd azt, hogy "hé, te ferdeszemű", vagy miért nevezem szörnyűnek, ha egy fehérnek Dél-Afrikában a "fehér"-bélyeg alatt kell élnie, az ciki.
mes
Capitá del Barça
Hozzászólások: 652
Csatlakozott: 2010.06.21. 16:40:13
Tartózkodási hely: Marosvasarhely
Kapcsolat:

2020.12.11. 12:32:16

Tulsagosan fel van fujva ez a dolog.
Romanul a negru = fekete.

" black life matter" , " first black president of the USA" , mond ez valamit? Vagy a black itt mast jelent ?

Ez csak azert van, mert par 2 bites hiresseg reklamot csinalt ebbol is...

Neymar van bedurcizva ezen? O messze all meg a szinesborusegtol 😂
Kalapos
Barça B
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2020.12.11. 12:28:10

Befejezem még hideg fejjel, és az lesz amit Csababarca is írt. Nem veszlek észre, ahogy te sem a mondandóm.
Itt tényleg annak van igaza aki hangosabb, aztán az a poén hogy egyik hozzászóló se rassista, még sincs egyetértés. Mármint veled, mert mindenki más már konkrétan megköszönte és elfogadta a másik érveit és meglátásait, de te még mindig odaböksz valami olyat hogy az vérlázító legyen. Most mindketten ugyanúgy zárjuk le, és mindketten azt hisszük hogy mi vagyunk az okos, a másik a szamár, legyen így rendben.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 12:25:09

csababarca írta:
2020.12.11. 12:13:36
Világos, de ezt neki is írhattad volna. Én nagyon szeretem az embereket a saját logikátlanságukban táncolva látni. Szerinted szerintem be fogja látni a tévedését? Dehogy fogja, huszadszorra se tudja értelmezni, amit leírtam neki. Ugyanazon rugózunk régóta. Nekem viszont van egy olyan perverzióm, hogy szeretek ebben elmerülni. Nekem ez a kultúrkör csemege. Hidd el, sokkal fárasztóbb az olyan vita, amiben a másik fél érvelni is tud. Az a fárasztó, nem ez. Lásd az idei bértárgyalásokat a járvány idején... Na, az lesz a fárasztó. Ez csak hobby.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.12.11. 12:16:25

Kalapos írta:
2020.12.11. 11:53:33
Ezt is már vagy ezerszer leírtam neked - de csak tolod tovább -, hogy nem a szavakat akarja senki kitörölni a szótárból. Ha látsz egy ázsiait, tudod, hogy "sárga" vagy "ferdeszemű". Ahogy egy albínón is látod, hogy albínó. De ha te úgy mész oda valakihez, hogy "hé, látom, te albínó vagy!", vagy "hé, te sárga", vagy "hé, te ferdeszemű ott", akkor te tényleg nem vagy emberek közé való.

Miért gondolod, hogy egy feketének csak az USA-ban lehetnek sérelmei? Ez az 1800-ozás is bizonyította, hogy mennyire felszínesen látod ezt a témát. Ember, egy ma velem egy idős fekete srác apja még nem tehette be a lábát abba a WC-be, mint amibe én betehettem volna. Fel sem fogod a szavak súlyát, sem azt, ami mögöttük van. Ebben egyébként sansznak nagyon igaza volt, hogy a jelzőknek a súlyát nem a betűk mágikus sorrendje adja, hanem mindaz, ami mögöttük rejlik, a hétköznapi valóságban, az intézményes megkülönböztetésben. Ha valakire olyan attribútum alapján hivatkozol, amire igazságtalanságok épülnek, joggal fogja sérelmezni az illető, neked pedig semmidbe nem kerül ezt tudomásul venned és elfogadnod. Nekem nem kell izzadnom amiatt, hogy ne bántsak meg másokat semmilyen külsőség alapján, mert eszembe nem jutna úgy hivatkozni bárkire, amiről tudom, hogy őt az nagy valószínűséggel bántaná az illetőt.

Igen, én a bőrszínem miatt még sosem estem el semmilyen lehetőségtől. Ezért nincs pofám megkérdőjelezni mások sérelmeit, akik mindezt elszenvedik. Vannak a világon olyan helyek is, ahol a fehérek kerültek méltatlan helyzetbe, lásd Dél-Afrikát. Na, ott már mást gondolnál erről a témáról, ha azt a billogot kellene hordanod, hogy "fehér".
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.12.11. 12:13:36

Sinya22 írta:
2020.12.11. 12:07:39

A semmit magyarázod,a sokadik topikban,oldalakon keresztül.

A """""vitát""""" meg régen megnyerted,mivel mindenkit kiakasztottál már. Nem tűnt fel?
Dembelé topikban is végig ment ez oldalakon keresztül, direkt megnéztem az első-középső-utolsó komment majdnem szóról szóra ugyanaz.
Fűrészeli az ürüléket.

@Gránit, megismertük az álláspontodat (ami hasonló az enyémhez), csűrheted-csavarhatod de ebben ennyi van. Nem fognak neked igazat adni, mert máshogy gondolják. Nem rosszabbul, vagy helytelenül, vagy valótlanul, hanem MÁSHOGY.

Tényleg azt fogod elérni, hogy nem fognak reagálni már ezekre a hsz-ekre, mert egyszerűen nagyon fárasztó veled vitatkozni/eszmét cserélni.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2349
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.12.11. 12:07:39

gránit írta:
2020.12.11. 11:26:03


Látom a topic-ban az uralkodó szemléletet, én azt magyarázom el, hogy ezen a buborékon kívül a világban miért vélekednek erről másképp az emberek.
A semmit magyarázod,a sokadik topikban,oldalakon keresztül.

A """""vitát""""" meg régen megnyerted,mivel mindenkit kiakasztottál már. Nem tűnt fel?
Válasz küldése