Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Sanama
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8028
Csatlakozott: 2008.08.16. 11:49:04

2012.02.07. 15:36:15

A Madrid ellen nincs is baj a motivációval...
aha... kupa visszavágó? leeresztett a csapat, mint a lufi
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2012.02.07. 15:34:02

daffy írta: állítólag egy patkány madrid van a másik oldalon,aki ellen nem is kéne motiválni(ezt rendszeresen olvasom itt a forumon). akkor most mégis mi van?
A Madrid ellen nincs is baj a motivációval...

Másrészről én sem fognám erre, a motiváció is egy olyan dolog, amiben egyik csapat jobb lehet a másiknál, egyszerűen csak a többiekkel együtt én is többet érzek a Barcában ennél, furcsa lesz, ha egy olyan szezont zár bajnoki győzelemmel a Real, ahol 6ből legalább 5ször nem tudták legyőzni a másodikat

madridronie írta:
Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai!
No comment! 2007-ben, mikor az egymás elleni eredmények 2-0, 3-3 a Real mellett szóltak, akkor a 38 meccs alapján nem érdemelte meg a Madrid a bajnokságot; most 2012-ben meg a még le sem játszott 2 Barca meccs miatt nem! :roll: Ez már tényleg az alja!
Azt azért áruld már el, hogy hogyan lett abból, hogy "36 meccs alapján érdemli meg a Madrid" az, hogy a maradék 2 meccs miatt nem? Valóban lehet, hogy 2 meccsen nem bizonyul a legjobbnak, de ettől még nem fogja a Barca jobban megérdemelni...
Arról ne is beszéljünk, hogy idén volt már 5 Clasico, ahol született 3 Barca-győzelem és 2 döntetlen, de én nyilvánvalóan 2 (ez egyébként sem tudom, hogy jött ki, mert tudtommal csak egy bajnoki meccsünk maradt hátra) le nem játszott meccs alapján vizionálom ezt
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7213
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2012.02.07. 15:11:47

Kalap1988 írta:...
nem azzal van a bajunk,hogy hibáztok,hanem hogy a motivációt hozzák fel érvként. miért? pep AZ edző,a pedagógus,a motivátor. mégsem? a játékosok nem motiváltak? nem akarnak focizni? vonuljanak vissza vagy ne vállalják a játékot,ha nem akarják. az edző változtasson a csapaton,a kereten. állítólag egy patkány madrid van a másik oldalon,aki ellen nem is kéne motiválni(ezt rendszeresen olvasom itt a forumon). akkor most mégis mi van?
persze,hibáztatok,de ez az ok,nem a motiválatlanság. ne vicceljünk már.azért marad ki meccsenként 4 ziccer,mert halomranyerték magukat a srácok?
ezzel kapcsolatban egyébként nem kis ellentmondásokat vehetünk észre a forumon,de ezt a vitát nem nyitnám meg
kalap,légyszi privátban folytassuk,ha kívánod,mert nem akarok újra oldalakon átívelő felesleges vitákat
Kalap1988
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2638
Csatlakozott: 2007.12.11. 12:29:11
Tartózkodási hely: Magyarország,Pest megye

2012.02.07. 15:00:02

daffy írta:
madridronie írta: Ez csak egy nevetséges kifogás (a lehetőség valóban adott volt, eddig azonban nem tudtatok vele élni, mi meg igen --> innentől kezdve nincs miről beszélni)!
ezt detto így gondolom. ilyen alapon a real se akarta idén megnyerni a kupát,mert már tavaly megtette és idén motiválatlanok voltak :roll:
Szerintem meg feleslegesen agyaltok és írkáltok ilyenek miatt, ez az igazság. Ugyanis senki sem kifogásként írta. Hogy lehet az egyáltalán kifogás, hogy magunknak köszönhetjük, mert elrontottunk meccseket, nem koncentráltunk stb? A mi hibánk, miért mentene fel ez minket bármi alól? Ez tény, nem pedig kifogás.. Ugyanis az ellenfelek rajtatok kívül vagy nem fejlődtek, vagy csak egy picit ( 1-1 csapat fejlődött, más meg visszaesett) mégsem szereztünk annyi pontot ellenük mint tavaly... Az az: Hibáztunk. Ezt írta mindenki, bármi is az oka, ugyanolyan hiba. Attól még, hogy a saját hibáinkkal foglalkozunk még nem lesz kevesebb az esetleges sikeretek. Ha így lesz, úgy megérdemlitek és pont. Mi pedig hibáztunk, szó sincs kifogásokról. Viszont azért tényleg csak februárban járunk, úgy hogy fejezzük be :)
A 2007-es példát én is butaságnak tartom, de azt jelezték is kollégák, hogy arra ne hivatkozzunk. A személyes véleményem, hogy 2007-ben mindkét csapat gyenge volt... 2007-08-ban a Real kicsit erősödött, mi pedig még fásultabbak lettünk, de a 06-07 egyik csapatnak sem a szárnyalása volt. Azzal kár példálózni. Egyébként igen, madridronnie, minden csapat magának köszönheti, hiszen 2 meccset játszunk egymás ellen, ha a másik 36-ot nyeritek ( vagy mi), akkor tök mindegy a két meccs eredménye kb... Elsősorban saját magában kell keresnie minden 2. helyezettnek mindenkoron a hibát, kivéve, ha borzasztó nagy a különbség minőségben ( az utóbbi 3 évben 2011 tavaszáig azért elég nagy volt a különbség, bármennyire is közel értetek pontokban hozzánk, kb akkora, mint a galaktikus éra fénykorában a ti javatokra... Ettől függetlenül ebben a 3 évben is lehettetek volna bajnokok, ami szintén nem lett volna érdemtelen, de mégis más minden szurkoló szemében, mint egy egyértelműen erősebb csapat sikere)
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7213
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2012.02.07. 14:20:35

madridronie írta: Ez csak egy nevetséges kifogás (a lehetőség valóban adott volt, eddig azonban nem tudtatok vele élni, mi meg igen --> innentől kezdve nincs miről beszélni)!
ezt detto így gondolom. ilyen alapon a real se akarta idén megnyerni a kupát,mert már tavaly megtette és idén motiválatlanok voltak :roll:
Avatar
madridronie
Madridista
Hozzászólások: 146
Csatlakozott: 2009.05.26. 20:16:41
Tartózkodási hely: Szeged

2012.02.07. 14:06:30

Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai!
No comment! 2007-ben, mikor az egymás elleni eredmények 2-0, 3-3 a Real mellett szóltak, akkor a 38 meccs alapján nem érdemelte meg a Madrid a bajnokságot; most 2012-ben meg a még le sem játszott 2 Barca meccs miatt nem! :roll: Ez már tényleg az alja! :oops:
Ha a madrid megnyeri a bajnokságot, az természetesen nem lesz érdemtelen, de inkább magunknak lesz köszönhető.
Ez csak egy nevetséges kifogás (a lehetőség valóban adott volt, eddig azonban nem tudtatok vele élni, mi meg igen --> innentől kezdve nincs miről beszélni)! Ilyen alapon a Real Madrid is csak és kizárólag magának köszönhette, hogy az elmúlt években a szoros bajnoki menetelés ellenére a végén csak alulmaradt a bajnokságban a Barcával szemben ("csak" meg kellett volna verni benneteket, de hát nem sikerült)!
Továbbra is tartom, hogy attól még nem lesznek jobbak nálunk
De ilyet ki állít egyáltalán (csak annyiról van szó, hogy az idei bajnokságban eddig jobban teljesít a Madrid)??? Szerintem a Barca-fanok komoly üldözési mániában szenvednek (picit már megmosolyogtató ez a "gyerekes" ragaszkodás, meg állandó megjegyzés hogy de akkor is mi vagyunk a legjobbak --> igen egyelőre még azok vagytok)! 8) A Madridisták nagy többsége is tudja, hogy ehhez a titulushoz azért több kellene a puszta címeknél; leginkább az egymás elleni statisztikán lenne mit kozmetikázni! Aztán a többi már csak szubjektív megítélés kérdése lenne csupán!
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7511
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2012.02.07. 09:57:19

Brian 20 írta:Egyre közelebb van ahhoz a Real, hogy megverjen minket. Ami akár idén bekövetkezhet. Nem érzem, hogy lefociznánk őket. Sőt mikor már az elején vezetnek.

A másik meg kár itt a pontokat számolni, a mostani teljesítmény mellett. Ez a csapat nem lesz így bajnok. Ahhoz, hogy a fővárosi gárdára nyomást gyakoroljunk, az kell, hogy a meccseket 3-4 gólos sima győzelmekkel hozzuk. Addig amíg ez nincs meg, nincs mitől tartani.
A sosiedad ellen pl. a 93. percben még simán kapura fejel az ellenfél játékosa. Akár be is mehetet volna annyira tisztán fejelt.

A játékosok fáradtak ez érthető is. Az már kevésbé, hogy miért nincs több cserejátékos. Nehéz a világ legjobb csapatát feltölteni a bé keretből, hogy az eredményesség is megmaradjon.
A hozzászólásom lényege, hogy ne számolgassunk, mert nincs értelme a mostani teljesítmény kevés. Kár lenne, ha a a kupa meg a bl elmenne ott még lehet esély...
Néhány dologgal egyetértek, AZONBAN nem hiszem, hogy az lenne a kulcs, ha 3-4 gólokkal verjük a "kiscsapatokat". Sőt! Akár lehet pozitívum is. Egyelőre az a lényeg, hogy behúzzuk a meccseket akárhogy. Én bízok a real pontvesztésében, akár a Getafe is jó lehetett volna egy x-re. Lehet, hogy a sociedadnak volt a meccs végén egy helyzete, de nekünk kb 5x annyi. Legalább megtanulnak küzdeni, kúszni-mászni egy győzelemért.

Ha a madrid megnyeri a bajnokságot, az természetesen nem lesz érdemtelen, de inkább magunknak lesz köszönhető. Továbbra is tartom, hogy attól még nem lesznek jobbak nálunk. A kötelezőket jobban hozzák, de igazi kihívás elé még nem állították őket. Vagyis csak ellenünk, annak pedig tudjuk mi lett a vége. Lehet, hogy legutóbb meleg volt a pite, de azelőtt könnyen összejöhetett volna egy 2-6.
Ha ezt a februárt le tudjuk hozni és nyerünk a szentélyben szerintem bőven van esélyünk. Ha mi képesek vagyunk ilyen hullámvölgybe kerülni, akkor ők sem lehetnek kivételek. Ne adjuk már oda nekik február elején a bajnokságot.

Miért nincs több minőségi cserejátékos. Elég bő a keretünk minőségi játékosokkal, más csapatok (még a real is) örülne egy ilyen hosszú kispaddal, ha mindenki egészséges, de sajnos olyan sérüléshullámmal küszködünk, amivel a Pep éra még tudomásom szerint soha. Még szerencsénk van, hogy az utánpótlásból ilyen tehetséges fiatalok jönnek, illetve sok jolly jokerünk van.
Nem látom olyan vészesnek a helyzetet, főleg ha lassan visszatér Ini, Pedro, Alexis, Busi. Nem lesz itt gond, ha el is bukjuk a bajnokságot biztos vagyok benne, hogy ott fogunk lehegni a sarkukban és nem lesz sorfal.
Forca Barca!!!!
Avatar
shutterisland
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4070
Csatlakozott: 2011.07.09. 22:54:27
Tartózkodási hely: bcs.

2012.02.07. 00:31:22

ki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot...
igazad van, de egy ilyen kiélezett versenyfutásban simán lehetnek a mérleg nyelve a végén a bírón/balszerencsén múló pontok...és ez a két tényező a bajnokságban minket jobban sújt idén.

persze attól megérdemelt lenen a madrid címe, mert ők gyűjtötték a legtöbb pontot, de MÉG ILYEN IDEGENBELI mérleggel is meccsben lehetnénk, ha...de nincs ha a fociban :D
Avatar
Deus
Boixos Nois
Hozzászólások: 10028
Csatlakozott: 2006.07.16. 22:58:29
Tartózkodási hely: Valhalla

2012.02.06. 22:31:40

Brian 20 írta:Egyre közelebb van ahhoz a Real, hogy megverjen minket. Ami akár idén bekövetkezhet. Nem érzem, hogy lefociznánk őket. Sőt mikor már az elején vezetnek.

A másik meg kár itt a pontokat számolni, a mostani teljesítmény mellett. Ez a csapat nem lesz így bajnok. Ahhoz, hogy a fővárosi gárdára nyomást gyakoroljunk, az kell, hogy a meccseket 3-4 gólos sima győzelmekkel hozzuk. Addig amíg ez nincs meg, nincs mitől tartani.
A sosiedad ellen pl. a 93. percben még simán kapura fejel az ellenfél játékosa. Akár be is mehetet volna annyira tisztán fejelt.

A játékosok fáradtak ez érthető is. Az már kevésbé, hogy miért nincs több cserejátékos. Nehéz a világ legjobb csapatát feltölteni a bé keretből, hogy az eredményesség is megmaradjon.
A hozzászólásom lényege, hogy ne számolgassunk, mert nincs értelme a mostani teljesítmény kevés. Kár lenne, ha a a kupa meg a bl elmenne ott még lehet esély...

Minden szavaddal egyetértek, DE :!: Azért még szerintem a mostani tavaszi el clasico -n még elverjük őket. Szerintem. Vagy legrosszabb esetben X -elünk megint.
KépKép
Brian 20

2012.02.06. 22:26:57

Egyre közelebb van ahhoz a Real, hogy megverjen minket. Ami akár idén bekövetkezhet. Nem érzem, hogy lefociznánk őket. Sőt mikor már az elején vezetnek.

A másik meg kár itt a pontokat számolni, a mostani teljesítmény mellett. Ez a csapat nem lesz így bajnok. Ahhoz, hogy a fővárosi gárdára nyomást gyakoroljunk, az kell, hogy a meccseket 3-4 gólos sima győzelmekkel hozzuk. Addig amíg ez nincs meg, nincs mitől tartani.
A sosiedad ellen pl. a 93. percben még simán kapura fejel az ellenfél játékosa. Akár be is mehetet volna annyira tisztán fejelt.

A játékosok fáradtak ez érthető is. Az már kevésbé, hogy miért nincs több cserejátékos. Nehéz a világ legjobb csapatát feltölteni a bé keretből, hogy az eredményesség is megmaradjon.
A hozzászólásom lényege, hogy ne számolgassunk, mert nincs értelme a mostani teljesítmény kevés. Kár lenne, ha a a kupa meg a bl elmenne ott még lehet esély...
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21327
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2012.02.06. 21:56:07

Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni.
[/quote]Ezzel azért teljesen nem értek egyet. Pl. ha a Madrid behúzza a bajnokságot és a BL-t(ha mi egy más csapat ellen kiesünk) is, akkor kijelenthető, h ők legjobbak, még ha nem vernek meg minket. Mi meg maradunk a legjobb csapat mumusa.
Avatar
madridronie
Madridista
Hozzászólások: 146
Csatlakozott: 2009.05.26. 20:16:41
Tartózkodási hely: Szeged

2012.02.06. 15:27:09

Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai
Várjuk már meg előbb a szezon végét! :roll: Rengeteg itt a Nostradamus és egyre nevetségesebb ez az erőlködés!
Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni.
Ezzel meg semmi gáz, mert ahhoz, hogy a legjobbak legyünk valóban erőteljesen változtatni kell ezen a csúnya negatív mérlegen! Bár nem hiszem, hogy ez bármit is változtatna a lényegen; mivel nektek ez a mostani Barca a non plus ultra; bármi történjék is! De ez jól is van így!
A Barca nagyon egyedi csapat, kiváló középpályásokkal és támadókkal.
Ez is igaz!
Avatar
Barcaman1993
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3736
Csatlakozott: 2010.03.02. 14:41:07

2012.02.06. 15:23:53

gergo9 írta:Azt az évet nagyon megérdemeltük sztem. Abszolút világverő keret volt akkor is a negyedét nem hoztuk ki. :evil:
Ez a lényeg. Játékosok alapján mindenkinél jobbak voltunk, mégis komédiába illő módon búcsúztunk minden sorozatból. Főleg ha emellé odaveszem az Európai Szuperkupa döntőt, meg a Klub Vb-t, akkor már-már tényleg komikus az egész.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gergo9
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2902
Csatlakozott: 2007.10.02. 12:19:09
Tartózkodási hely: Miskolc

2012.02.06. 15:06:42

Sajnos az a különbség hogy ami képességekben, tudásban megvan ide az akaratban, kiegyensúlyozottságban megvan oda.
Nah de vszeg a Madrid 6/0-val zárja az idei évet egymáselleniket tekintve ami lehet könnyedén 8/0-is. Ha ezek után jobb csapatnak titulálja vki őket azt meg én röhögöm ki és nézem komplett idiótának.
Kiegyensúlyozottabak, jobban akarják a bajnokságot, motiváltabbak ezek közül viszont bármelyiket aláírom most (sajnos).
Erre a Real 12 pontos hátrányból lett bajnok, mivel mi az utolsó pillanatokban buktuk a meccseinket, míg ők akkor nyerték meg. Sokkal jobbak voltunk a Realnál abban az évben, mégsem mi nyertünk. A kupában sikerült egy 5-2-es első meccs után kiesni, majd a BL döntős Poolt lefociztuk az Anfielden mégis kiestünk. Nagyon jó volt az a Barca is mégsem nyert semmit, pedig így belegondolva lehet, hogy több trófeát is haza kellett volna hoznunk.
Tudtommal nem volt egyszer sem 12 pontos hátrányban(sztem kevered a 08/09 es idénnyel bár akkor meg bajnok nem lett). Madridban [auto_cenzúra] a klasszikuson idehaza utolsó perces egyenlítés. Két csúnya bukta Espanyol elleni 2-2 ill Betis elleni 1-1 . Teljesen megérdemeltük mégha nagyon is fájó volt.
Kupában 4-0ra kikapni arról sztem nem kell kommentár, volt időnk reagálni az eredményre, játékra nem sikerült.
A bl-ben pedig az utóbbi 8évben azt a kiesést érdemeltük meg legjobban Józsi gólján kívül asszem helyzetünk se volt, míg Valdés óriásiakat védett nálunk javítva Bellamy elleni hazai potyáját.
Azt az évet nagyon megérdemeltük sztem. Abszolút világverő keret volt akkor is a negyedét nem hoztuk ki. :evil:
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2012.02.06. 14:57:06

ab1daL írta:Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni. A Barca nagyon egyedi csapat, kiváló középpályásokkal és támadókkal. Remek játékrendszerük van. Mindenki tanulhatna tőlük."
Pont azt akartam írni, hogy bár többen is említették, hogy a Real 38 meccs alapján lesz megérdemelten bajnok, én inkább 36 meccset mondanék, mert 1 meccs biztos volt (és lesz még 1 jó eséllyel), ahol kiderült, nem ők a La Liga legjobbjai
Avatar
ab1daL
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3473
Csatlakozott: 2008.05.08. 18:40:25
Tartózkodási hely: Siófok

2012.02.06. 14:50:58

Sir Bobby Charlton: "A Real Madridnak lehet, hogy több pontja van, mint a Barcelonának, de előbb vagy utóbb, le is kell győzniük őket, ha a legjobbak szeretnének lenni. A Barca nagyon egyedi csapat, kiváló középpályásokkal és támadókkal. Remek játékrendszerük van. Mindenki tanulhatna tőlük."

Jajj Bobby, mit fogsz te most kapni... :?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - de Jong, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Guiu, Roque
Avatar
Barcaman1993
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3736
Csatlakozott: 2010.03.02. 14:41:07

2012.02.06. 14:49:40

Stalkyard írta:A bajnokságot nem mindig a jobb csapat nyeri, néha csak a "jó" csapat. Egy csapat ereje és sikeressége szerintem két külön dolog. Mondhatnám azt is, hogy a kiváló képességhez nem mindig párosul siker. Ez alapján pedig igenis van úgy, hogy nem a jobbik csapat lesz a bajnok, ha a Barca és a Real valós tudását vesszük alapul.

Az pedig megint más kérdés, hogy a Real érdemtelenül lesz-e bajok, ha az lesz. Természetesen nem, de ez még nem azt jelenti, hogy jobb csapat lenne a Barcánál.

Keverednek itt kicsit a fogalmak, úgy érzem.
Ott a pont. Emlékezzen vissza mindenki a 2006/07-es idényre. Már akkor kicsit leszállóágban volt a csapat, de fenomenális volt. Erre a Real 12 pontos hátrányból lett bajnok, mivel mi az utolsó pillanatokban buktuk a meccseinket, míg ők akkor nyerték meg. Sokkal jobbak voltunk a Realnál abban az évben, mégsem mi nyertünk. A kupában sikerült egy 5-2-es első meccs után kiesni, majd a BL döntős Poolt lefociztuk az Anfielden mégis kiestünk. Nagyon jó volt az a Barca is mégsem nyert semmit, pedig így belegondolva lehet, hogy több trófeát is haza kellett volna hoznunk. Az ellenfelek pedig nem véletlenül győztek le/előztek meg minket. Azok a csapatok ahogy te is írtad "jó" csapatok voltak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2012.02.06. 14:29:00

A bajnokságot nem mindig a jobb csapat nyeri, néha csak a "jó" csapat. Egy csapat ereje és sikeressége szerintem két külön dolog. Mondhatnám azt is, hogy a kiváló képességhez nem mindig párosul siker. Ez alapján pedig igenis van úgy, hogy nem a jobbik csapat lesz a bajnok, ha a Barca és a Real valós tudását vesszük alapul.

Az pedig megint más kérdés, hogy a Real érdemtelenül lesz-e bajok, ha az lesz. Természetesen nem, de ez még nem azt jelenti, hogy jobb csapat lenne a Barcánál.

Keverednek itt kicsit a fogalmak, úgy érzem.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Mikaos
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2008.11.17. 13:11:47

2012.02.06. 14:15:15

daffy írta:aki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot... kicsit húzós ez a felsőbbrendűség itt lassan.
Reális a motiválatlanságra való hivatkozás. De ez nem azt jelenti, hogy kijelentjük: nem érdemelnétek meg a bajnokságot.
Mivel lassan 4 éve mindenkit verünk folyamatosan (titeket is), így azért nehéz minden kisebb csapat ellen megoldani a motiválást.

Ugyanakkor azt továbbra is fenntartom, hogy nem feltétlenül a jobb csapat nyer meg egy bajnokságot. (És ez -még egyszer mondom- nem egyenlő azzal, hogy nem érdemelné meg az illető csapat).
Azt mondod: felsőbbrendűség.... lehet, hogy kicsit igazad van, de hogyha (szinte) minden meccsen megverünk titeket, akkor valahol érthető is ez a magatartás. Nem tehetünk erről, mi szurkolók :)
Avatar
miihii
KHAL
Hozzászólások: 8429
Csatlakozott: 2008.04.23. 01:11:00
Tartózkodási hely: Zeg-Zeg-Zeg ZALAEGERSZEG

2012.02.06. 13:47:33

daffy írta:
aki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot... kicsit húzós ez a felsőbbrendűség itt lassan.
Ezt adom.
Nem véletlenül van első helyre rakva a fontossági sorrendben a bajnokság.A leghosszabb sorozat,amiben tényleg kiemelkedőt kell nyújtani,h megnyerje az adott csapat.Főleg ilyen feszes versenyfutásban,mint ami évek óta megy a La Ligában.Ha "cs" másodikak leszünk is,a sérülések,bírózások,egyéb összetevők ellenére is gratulálni kell a blankóknak,mert a kiegyensúlyozottság,sikeréhség meghozza nekik a gyümölcsét.És 38 meccs alapján felülkerekedni a másikon,ahhoz már kell teljesítmény,érdemtelenül nem lehet...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Avatar
Piquenbauer
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 358
Csatlakozott: 2010.06.18. 12:48:51

2012.02.06. 12:02:09

A sporik tényleg nehéz helyzetben vannak manapság. Már nem azért mondom, 5-6 évvel ezelőtt jóval egyszerűbb dolguk volt. Egy Zidane-nak, Ronaldonak vagy egy Ronaldinhonak meg sem fordult a fejében az, hogy színészkedjen, meg eljátssza a nagy halált. Ha ők elestek, akkor tleg fault volt a 16oson belül...
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7213
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2012.02.06. 11:48:52

d írta:Csapathoz tartozástól függetlenül azért valljuk be, hogy ha kialakulna valami normális footballkultúra és nem játszanának rá a szabálytalanságokra a játékosok, akkor nem lenne ekkora probléma ezzel a játékvezetéssel. És sajnos ezt még csak nem is Real-Barca viszonylatban kell elmondani, hanem akár a fair play szellemiségéről híres Premiershipben is.
persze,talán egy hete írtam,hogy a sporik helyében ember legyen a talpán,aki megkülönbözteti a vélt dolgokat a valóstól. lehetetlen. ha minimális fizikai kontakt van a játékosok között,akkor már(sokszor nélküle is) borul. nevetséges,primadonna az összes. milyen sport van még,ahol ennyire megy a megtévesztés a szabályok kihasználására? hirtelen nem is jut eszembe. ez mind a gyengeség jele nálam.
lassan olyan lesz,mint a pankráció. egy egyszerű színház. a bundák miatt a végeredmény is előre eldöntött,a többi csak bla-bla.

aki szerint a bajnokságot valamely csapat nem megérdemelten nyeri,azt azonnal kiröhögöm. 38 meccs. nevetséges kifogás a motiválatlanság,a fáradtság,a nem akarás. kupát,bl-t lehet nyerni úgy,hogy van egy jobb csapat a győztesnél,mert elkerülhető,1-1 meccs elfújható. de bajnokságot... kicsit húzós ez a felsőbbrendűség itt lassan.
Avatar
FCB_gábor
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2006.10.21. 14:05:55
Tartózkodási hely: -]5200[-

2012.02.06. 10:00:11

as.com
zöldfölű barcas aki ilyet megnéz
Kép
G.Gabe
Capitá del Barça
Hozzászólások: 641
Csatlakozott: 2011.04.27. 14:51:32
Tartózkodási hely: Budapest

2012.02.06. 09:54:53

TrogAir írta:
ferninho írta:most tényleg minden vitát kerülve, de ugye itt nagyon sokszor téma a 11-esek.

találtam egy videót
a Realnak és a Barcának befújt 11-esek és az összes többi vitatott eset. (aztán lehet kihagytak párat, ezt nem tudom megmondani)
jó kis videó, érdemes megnézni
http://www.as.com/futbol/video/madrid-l ... sftb_1/Ves

Megnéztem a videót, vannak benne tanulságos momentumok!
Érdekes, hogy a Barcánál a meg nem adottak listája sokkal hosszabb, mint a megadottak.....
A realnál ez bőven fordítva van.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Avatar
d
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1627
Csatlakozott: 2009.05.13. 18:46:36

2012.02.06. 09:54:28

Csapathoz tartozástól függetlenül azért valljuk be, hogy ha kialakulna valami normális footballkultúra és nem játszanának rá a szabálytalanságokra a játékosok, akkor nem lenne ekkora probléma ezzel a játékvezetéssel. És sajnos ezt még csak nem is Real-Barca viszonylatban kell elmondani, hanem akár a fair play szellemiségéről híres Premiershipben is.
Válasz küldése