Végeredmény: Barcelona – Porto 2-1

Ez valóban így van! Fontos nagyon a minőségi fizikoterápia utána. Mondjuk biztos nem az SZTK-ban fogják nála végezni!Sonoma írta: ↑2023.09.24. 07:40:56Valami nem stimmel ezzel. Ha szalagszakadás, azt műteni szokták ( főleg sportolóknál).Chino írta: ↑2023.09.24. 00:24:36Nem tudom mi az igaz, de a Mundo és a Sport is azt írta, hogy hivatalos orvosi megerősítés szerint szalagszakadás, amit azonban nem kell műteni így egy nyolc hetes a kihagyás vár rá. November második felére-végére jósolják a teljes felépülést.
Nem vagyok orvos, de én is úgy tudom, ha nem kell műteni, akkor nem olyan hosszú a gyógyulás.
Én arra tippelnék, hogy részleges szalagszakadás lett a vége, amit megvizsgálva döntöttek úgy, hogy elkerülik a műtétet. Nekem is volt ilyen ( félig beszakadt). Nem egyszerű. 3 hónap szerintem simán lesz mire 100%-os állapotba kerül. A gyógyulás során letapadt szalagokat újra munkára bírni időbe telik.
Valami nem stimmel ezzel. Ha szalagszakadás, azt műteni szokták ( főleg sportolóknál).Chino írta: ↑2023.09.24. 00:24:36Nem tudom mi az igaz, de a Mundo és a Sport is azt írta, hogy hivatalos orvosi megerősítés szerint szalagszakadás, amit azonban nem kell műteni így egy nyolc hetes a kihagyás vár rá. November második felére-végére jósolják a teljes felépülést.
Nem vagyok orvos, de én is úgy tudom, ha nem kell műteni, akkor nem olyan hosszú a gyógyulás.
Nem tudom mi az igaz, de a Mundo és a Sport is azt írta, hogy hivatalos orvosi megerősítés szerint szalagszakadás, amit azonban nem kell műteni így egy nyolc hetes a kihagyás vár rá. November második felére-végére jósolják a teljes felépülést.gránit írta: ↑2023.09.23. 19:31:25
Minimum három hónapot kell kihagynia. Így valószínű, hogy sajnos csak nyáron érkezik majd.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... -ligaments
Igen pontosan, nem kuruzslókhoz, sámánokhoz, tökömtudja milyen médiumokhoz járkálnak ezek a játékosok és az sem igaz, hogy otthon várakoznak ölbe tett kézzel, hátha majd nem fáj nekik a térdük. Ez ugyanúgy orvosi kezelésekből áll, csak nem az az első lépés, hogy szikével nekiesnek a térdüknek.gránit írta: ↑2023.09.23. 19:31:25Lehet, hogy a kifejezést kéne lecserélni. Ha az emberek meglátják ezt a k betűs szót, már rosszul lesznek tőle, hozzáteszem, az amerikai fociban is ez a szó a gyáva, szerencsétlen, kockázatot vállalni nem merő, sótlan, unalmas, bátor előrejátékot nem vállaló taktika szinonimája. Egyébként sem szerencsés kifejezés, akkor felelne meg ennek az elnevezésnek, ha egyáltalán nem kezelnék a sérült játékost, és hagynák úgy változatlanul, ahogy van.
Minimum három hónapot kell kihagynia. Így valószínű, hogy sajnos csak nyáron érkezik majd.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... -ligaments
Lehet, hogy a kifejezést kéne lecserélni. Ha az emberek meglátják ezt a k betűs szót, már rosszul lesznek tőle, hozzáteszem, az amerikai fociban is ez a szó a gyáva, szerencsétlen, kockázatot vállalni nem merő, sótlan, unalmas, bátor előrejátékot nem vállaló taktika szinonimája. Egyébként sem szerencsés kifejezés a "konzervatív" kezelés, akkor felelne meg ennek az elnevezésnek, ha egyáltalán nem kezelnék a sérült játékost, és hagynák úgy változatlanul, ahogy van.
A mai vizsgálatok után kb. 2 hónapos kihagyásról írnak. Nem szakadt/tört el semmi.
Ezekkel én is egyetértek. Az a baj, hogy erre a gyakorlatra most már folyamatosan rá is vagyunk kényszerítve, mert az összes csapat folyamatosan scoutingolja az afrikai, dél-amerikai, ázsiai piacot, és ha nem lépünk időben, akkor beelőznek minket egy csiszolatlan gyémánttal. Közben viszont tényleg olyan összegek repkednek ezekért a relatíve ismeretlen játékosokért. Azért Ronaldo brutális statisztikát produkált a Cruzeiroban, mielőtt még elvitte a PSV, és mi már onnan gólkirályként hoztuk el. Az mennyivel másabb szituáció volt.
Ezzel egyet kell értsek. Nem véletlen az, hogy a Real elhozza 18. évesen őket és tulajdonképp már ők nevelik onnantól, hogy nyilladozik az agya.
En is így gondolom, viszont Lewa +1 évével, ami úgy tudom opcionális, szerintem mindenképpen élni kellene, mert így hogy csak jövőre jön nagyon meredek lenne a váltás. Nem lesz elég egyedül a brazil sem, ráadásul abszolút kérdőjel.
Igazad van, addig nincs mozgástér amíg ők itt vannak. Reményeim szerint Fatiban még lehet valami plussz, de Ferrannak mennie kellene mindenképpen.
Itt a probléma az FFP és hogy akiknek kéne nem akarnak távozni. (Ferran, Fati(?)) Ha tudna jönne Auba, tudna jönne Roque is. Ezért írtam, hogy valószínűleg a felsorolt két játékos marad.
Marad nekünk Torres és Fati a padra meg orrverzesig Lewa.