Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Mikaos
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2008.11.17. 13:11:47

2013.02.21. 11:27:22

Még mindig keserű ez a vereség, de két dolgot azért érdemes megjegyezni:
1. pocsék volt a pálya állapota
2. az első gól (ami jelentősen befolyásolta a meccs alakulását) szabálytalan volt.

Ezen felül elmondhatjuk persze, hogy nem voltunk jó formában, és bűnrosszul játszottunk, de tegnap önmagában az elég lett volna BŐVEN egy 0-0-ra. Esetleg, még egy győzelemre is, mert az utolsó 20 percben (a szabálytalan és a második gól miatt) nem Barca-módon játszottunk, a kapkodós előrevágott labdáinkkal úgy néztünk ki, mint egy Real Madrid vagy egy Stoke City.

Nagyon kevés reményt látok, mert elég egy bekapott gól és pápá. De azért nem felejtettem el, amikor -ha jól emlékszem- a Deportivo valamelyik BL-idényben 4 gólt vágott pont a Milannak, és utóbbiaknak csak egyetlen gól kellett volna a továbbjutáshoz, de semmi sem sikerült nekik. Hasonló forgatókönyvet elfogadnék most is.
fcbarca78
Jugador del Barça
Hozzászólások: 162
Csatlakozott: 2008.02.04. 11:48:06

2013.02.21. 11:22:58

bali 15 írta:Nem láttam a meccset.
Ma reggel mondta be a rádió, hát mit ne mondjak, meglepett, de cinikusan is röhögtem.
Kitalálom mi volt: Messit teljesen lefogták és a középpályán Xaviék töketlenkedtek...így volt?
ez volt a lényeg.
Egyébként mint írták páran: tényleg az a baj, ha messire ráállítanak két embert, és leszedik a pályáról, akkor végünk. Jöjjön neymar, bár nem tudom, hogy két dudás megfér-e 1 csárdában.... Messi alapú az egész csapat. Nem tudom, hogy fogadná ha valakivel "egyenrangúan" osztoszkodnia kellene
Avatar
#David Villa#
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2011.03.17. 18:29:46

2013.02.21. 11:22:46

Távoli lövéseket mondja mindenki. Valóban lehet megoldás.

DE! Arra nem gondoltatok, ha fel van tolva a védekezésünk, és blokkolják a lövésünket, kifelé pattan a labda az elől lévő egy két ellenfélhez, és akkor simán lekontráznak. Véleményem szerint ezért nem erőltetik a távoli lövéseket, mert sokkal nagyobb az esély a kontrázásra.
Renka
Barça B
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2013.01.31. 13:18:28

2013.02.21. 11:22:12

bali 15 írta:Nem láttam a meccset.
Ma reggel mondta be a rádió, hát mit ne mondjak, meglepett, de cinikusan is röhögtem.
Kitalálom mi volt: Messit teljesen lefogták és a középpályán Xaviék töketlenkedtek...így volt?
Nem, ennél sokkal borzalmasabb volt...
Avatar
bali 15
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2544
Csatlakozott: 2008.06.05. 20:18:25

2013.02.21. 11:17:58

Nem láttam a meccset.
Ma reggel mondta be a rádió, hát mit ne mondjak, meglepett, de cinikusan is röhögtem.
Kitalálom mi volt: Messit teljesen lefogták és a középpályán Xaviék töketlenkedtek...így volt?
ALEXDP
Capitá del Barça
Hozzászólások: 583
Csatlakozott: 2008.08.18. 11:37:11

2013.02.21. 11:13:35

connor írta:
ALEXDP írta: De azért reálisan nézve is verhető 2-vel a Milan!
Sajnos azt kell mondjam, hogy nem egészen így van. Egyrészt nem elég kettővel verni a Milan-t. Az legfeljebb a hosszabbításra és büntetőkre lenne elegendő. 3 góllal kell verni a Milan-t, ez pedig borzasztóan sok. Ennyire sajnos nem vagyunk idén erősek. Sem védekezésben sem támadásban.
Győzni fogunk, de továbbjutni nem.

Szurkolni kell, de aki túl optimista az nagyot fog csalódni két hét múlva. Bele kell törődni, hogy ez van, bízni kell, hogy jövőre jobb lesz.
Pontosan arra próbáltam célozni, hogy nem optimista hozzáállás, hanem reális.
Részben egyet értek veled, és valóban könnyen megtörténhet hogy nem sikerül továbbjutni, csak attól még tény hogy a legjobb csapat a világon a Barcelona, tegnap előtt is így volt, most is így van, egy góllal biztosan jobbak vagyunk a szűk elitnél, amibe ez a Milan nem tartozik bele.
Az is tény hogy vannak gondjaink, és a formánk most nem a legjobb, de van akkora különbség a két csapat között, hogy a rossz forma ellenére is tovább juthatunk!

Ha kiesünk nem az optimizmus miatt leszek csalódott, hanem azért mert viszonylag(!) simán tovább kell/kellene jutni 2 meccsen a Jelenlegi Milan ellen.
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2013.02.21. 11:08:53

geridoss írta:Rettentően csalódott vagyok, és haragszom az egész csapatra, de nem azért, mert kikaptunk, hanem ahogy! Számomra egyszerűen értelmezhetetlen, hogy a világ legjobb csapata ilyen gyötrelmes játékkal rukkoljon elő egy idén várakozáson alul teljesítő Milan ellen.

Ilyen alibi lélektelen játékot még nem emlékszem, hogy láttam volna. Nem kell kifogásokat keresni, nem kell a talajra, a bíróra fogni. Ez a csapat nem ezt érdemli, ennek a csapatnak újra Európa trónján a helye, de ahhoz úgy is kell hozzáállni!

Nem csak a mai meccsből kiindulva, de a támadószekcióban nagyon elférne egy változtatás, még ha ez azzal is járna, hogy Messi kevesebb gólt lő. Írta valaki, hogy a Messi-Eto'o-Henry triónál nem volt erősebb a közelmúltban. Teljesen egyetértek! Ott megosztották a gólokat, és ha Messit levették a pályáról, Henry vagy Eto'o szinte biztos, hogy betalált. Ezzel a Messi-orientált játékkal magunk alatt vágjuk a fát, ezt már több alkalommal láthattuk, ha egy komolyabb csapattal kerülünk össze, ráküldenek Messire 3-4 embert, és vége, meg vagyunk halva. Nem tudom mikor veszik ezt már végre észre.. Vagyis mikor tesznek ellene valamit.

Egyetértek!
Gyalázat volt, amit tegnap műveltek. Ki lehet kapni így is, meg ki lehet kapni úgy is, ahogy tavaly a Cselszkijtől. Ott meghaltak a pályán, 26 kaput eltaláló lövés volt, Messi tizit hibázott. De tegnap.... EGY!!!!!! kaput eltaláló lövésünk volt, az a Xavi-féle gyenguszka lövés.
Messit levették a pályáról? Nem hiszem. Egyszerűen alibizett mindenki. A gól után kezdtek el vakaródzni, de akkor már késő volt, a Milán fel lett tüzelve, és a hulla fáradt játékosok is új erőre kaptak.
Én láttam ilyen gyalázatosan játszani a Barcát, Rijkard utolsó évében, mikor el lettek kapatva nagyon a játékosok. Roura nem megfelelő ember a kispadra, nem tudja kézben tartani az eseményeket.
És igen, még ha hülyének tartotok is, vége a korszaknak. Pep tudod váratlan húzni, meg tudta lepni az ellenfeleket új felállásokkal, feladatokkal, és tudta tüzelni, motiválni a játékosokat. Ebben rejlett az ereje. Igaz, hogy a taktika ugyanaz maradt, de ezt már túlságosan kiismerték.
Ahogyan meg lehet mondani Murinnyónál a cseréket, nálunk is ugyanez a helyzet.
Hihetetlen, hogy itt a fórumon -velem egyetemben- már többeknek szúrja a szemét az, hogy Fabre és Xavi nem férnek meg egymás mellett, ráadásul Fabre egyszerűen nem találja a formáját. Volt egy-két meccs, mikor úgy tűnt, hogy na, de mégsem. Ráadásul mindketten nagyon lassúak és körülményesek voltak, Fabre rengeteg lasztit eladott.
Ininek nem volt kedve focizni (jó, kapott pár rúgást, meg visszahúzást, amit a bíró nagyvonalúan elnézett), de máskor három ilyen védőt megesz reggelire, most meg nem vállalta be a cseleket. Messi alibizett.
Kiment a szélre, ott szépen el tudott menni többször is, aztán visszament mégis középre. Pedro is nulla volt, az ő gyorsasága itt semmit nem ért, nem volt egy jó megmozdulása sem. Xavi is inkább alibizett, hátrafelé passzolgatott. Egyszerűen nem volt előrejátékunk,
MI A JÓ BÜDÖS LÓPIKULÁÉRT NEM LEHET ELLŐNI AZT A ROHADT BŐRBOGYÓT 20 MÉTERRŐL? INI, MESSI, ALVES, FABRE is jól lő messzről. Egyszer volt erre példa az egész meccsen, Ini lövésénél. Beállnak 11-en a tizire, és bekkelnek. Egy Milan ezt simán megoldja, láthattuk. Itt nem fogják tudni bepasszolgatni az ötösre a lasztit, mert még Messi sem tud csodát tenni ott, mikor hatan veszik körbe.
Egyszerűen nincs kit kiemelni a csapatból.
JA, de van! Puyol hajtott egyedül.
A második gólnál meg hihetetlen volt a védekezésünk. A gólpasszt adó csókát öten fogták, a gólt rúgót meg senki! Nevetséges volt, na!

Igen, anno az a hármas szép volt, megosztották a gólokat. Most túlságosan Messi-függők lettünk.
Akkoriban Messi nagyon sokszor kiszolgálta a többieket, volt, hogy a legtöbb gól mellett a 2. legtöbb gólpasszt is ő adta.
De most kire támaszkodjunk? Pedrora? Hát nem tudom mi van vele itt, kiherélték őt, az biztos. A válogatottban rúgja szépen a gólokat, de itt...
Alexis.... hát ő meg... hát tudjátok. Ő még a gólvonalról, üres kapuba sem képes berúgni. Villa meg szerencsétlen, képtelen formába lendülni. Állandóan valami baja van.
Ráadásul ez a "nincs szükségünk csatárra" szlogen is egy mekkora baromság. Akkor minek Villa, Pedro, Alexis? Arra, hogy kimenjenek a szélre? Onnan hogy rúgjanak gólokat? Elvégre az lenne a feladatuk, nem?
Arra ott van Tello, pl, meg Ini is. Cuenca is remekelt szerintem, mikor lehetőséget kapott, kár hogy kölcsönadták.

Következő meccsen nem akarom a pályán látni Fabregast, helyette jöjjön Thiago, és PEdro helyett Tello.
Most már 100000%, hogy ugyanez a bunkerfoci lesz a visszavágón is.
És előre látom, hogy nálunk meg a kényelmes passzolgatás fog menni.

Roura nagyon gyenge kezű, sosem lesz belőle igazi edző.
És nem értem, hogy lehet így kimenni a pályára, ilyen felfogásban?
Tényleg az volt, hogy csak ne kapjunk gólt. Hát kaptak kettőt.

Ha én lennék az edző, fognám, és 3 napon át csak a távol lövéseket gyakoroltatnám velük órákon át, hogy megtanulják: rá lehet lőni azt a rohadt bogyót messziről is!
RELOAD írta:. Minden tiszteletem Titoé, de, ha beteg és ilyen sokáig távol van akkor nem kéne elgondolkozni egy új edzőn? Akárki akármit mond nem lehet személyes jelenlét nélkül irányítani és hatni a játékosokra. Bízom a csapatban és remélem otthon behúzzák!
Pont erre gondoltam én is! Ha nincs más, megkérni Pepet, hogy ugorjon be erre az egy-két hónapra. Bár ez úgy is lehetetlen dolog, de eljátszottam a gondolattal. Ha nincs más, legalább a meccsek előtt ugorjon be az öltözőbe, és tegye rendbe a fejeket.
Bertold74
Barça B
Hozzászólások: 87
Csatlakozott: 2005.08.14. 14:21:52

2013.02.21. 11:03:24

Szerencsére én nem láttam a tegnap esti "szenvedést", amit a csapat leművelt foci címszó alatt. Sajnos erre már nagyon számítani lehetett. Igazság szerint én úgy láttam, hogy mióta lejátszottuk a király kupa meccset a Madriddal, azóta nem igazán megy a csapatnak nagy csapatok ellen. Nem tudom ennek mi az oka, nem vagyok edző, de nem hiszem, hogy ezt azzal lehetne magyarázni, hogy nincs velük Tito. Ha jól emlékszem, akkor az első vereségét a csapat vele a padon szenvedte el. Itt szerintem a játékosokkal vannak problémák. Igen, többekkel, köztük Messivel is. Imádom a sácot, de mostínában olyan lelketlenül focizgat, hogy azt már fáj nézni. Régebben az elveztett labdája után ment, harcolt, most pedig megáll és nem megy utánna.
Valamit változtatni kell a játékosoknak, ha bármit is nyerni akarnak az idén, mert most jön a Sevilla a hétvégén, ami megint nem egy séta, majd a Madrid ellenii derbik. És ha ez marad a csapat mentalitása, mint tegnap este, akkor még a bajnoki előny is oda lehet.
Avatar
RELOAD
Barça B
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2009.09.21. 17:26:54

2013.02.21. 10:59:49

Először is grat a Milannak. Másodsorban meg annyit, hogy mikor jönnek már rá, hogy szép dolog a tikitaka csak éppen már mindenki le tudja védekezni és egy ilyen kerettel többre képes a csapat. A hajamat téptem az idegtől, hogy se kapura lövések távolról, se semmi kis túlzással. Minden tiszteletem Titoé, de, ha beteg és ilyen sokáig távol van akkor nem kéne elgondolkozni egy új edzőn? Akárki akármit mond nem lehet személyes jelenlét nélkül irányítani és hatni a játékosokra. Bízom a csapatban és remélem otthon behúzzák!
Avatar
#David Villa#
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2011.03.17. 18:29:46

2013.02.21. 10:58:59

Ekkora verést már rég kapott a csapat!
Szerintem a srácok nem akartak játszani, látszott, hogy tötyögnek. Aztán mikor gólt kaptak megzavarodtak. Teljesen felesleges volt ennyire feltolni még a hátvédsort is, hogy Puyol a kezdőkörben, meg ellenfél térfelének közepén kóborog. Ezt taktikailag csesztük el, de nagyon. Iniestának semmi keresnivalója szélen, támadóként. Kis csapatok ellen jó, de nagyobbak ellen még egyszer sem jött be.
Óriási csalódás volt a tegnapi játék. Tűzzel játszanak a fiúk mindig. Egy megtizedelt Realt nem voltunk képesek megverni, mert hogy a visszavágon eldöntjük. Ide is úgy mentünk, hogy majd a visszavágón eldöntjük, jó az iksz. Ehelyett néztünk, mint borjú az új kapura, mikor kaptuk a gólokat.
Mért bíznak a srácok ennyire a hazai pályában? Bármi történhet, egy kiállítás, tizenegyes, sérülés bármi, és akkor a hazai pálya előnyébe vetett hitnek lőttek is....
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2013.02.21. 10:49:44

T.Geridoss: 100 %-g, egyetértek. Valamivel lentebb, röviden én is ezt irtam.
Rettenetes lélektelen volt a játék, még 0-1 után sem pörögtek fel. Az agresszivitást hiányoltam az elöre játékban. Semmi mentséget nem látok.
Messi mellé -bár Ő sem volt jó - normális golerős támadók kellenek. Most ilyen játékosunk egyszerüen nincs. Iniestát bal szélen játszatni ökörség, a kreativitása vész el.
Fecó
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2786
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2013.02.21. 10:36:30

Rettentően csalódott vagyok, és haragszom az egész csapatra, de nem azért, mert kikaptunk, hanem ahogy! Számomra egyszerűen értelmezhetetlen, hogy a világ legjobb csapata ilyen gyötrelmes játékkal rukkoljon elő egy idén várakozáson alul teljesítő Milan ellen.

Ha már az olaszok... óriási meglepetés volt a játékuk, gondoltam, hogy védekezni fognak, de azt kell mondani, tökéletesen végrehajtották, és teljes mértékben megérdemelték a győzelmet. Sőt a produkciónkat tekintve a továbbjutást is, de ahhoz még nekünk is lesz egy-két szavunk Barcelonában.

Ilyen alibi lélektelen játékot még nem emlékszem, hogy láttam volna. Nem kell kifogásokat keresni, nem kell a talajra, a bíróra fogni. Ez a csapat nem ezt érdemli, ennek a csapatnak újra Európa trónján a helye, de ahhoz úgy is kell hozzáállni!

Nem csak a mai meccsből kiindulva, de a támadószekcióban nagyon elférne egy változtatás, még ha ez azzal is járna, hogy Messi kevesebb gólt lő. Írta valaki, hogy a Messi-Eto'o-Henry triónál nem volt erősebb a közelmúltban. Teljesen egyetértek! Ott megosztották a gólokat, és ha Messit levették a pályáról, Henry vagy Eto'o szinte biztos, hogy betalált. Ezzel a Messi-orientált játékkal magunk alatt vágjuk a fát, ezt már több alkalommal láthattuk, ha egy komolyabb csapattal kerülünk össze, ráküldenek Messire 3-4 embert, és vége, meg vagyunk halva. Nem tudom mikor veszik ezt már végre észre.. Vagyis mikor tesznek ellene valamit.

Jövőhéten a Madrid ellen egy hasonló játékkal... szerintem ki se álljunk, mert az egy óriási pofon lesz. (remélem ez a tegnapi meccs ébresztőt fújt a srácoknál, hogy ideje visszatérni a földre)
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Sipi24
Jugador del Barça
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2012.08.20. 08:05:32
Tartózkodási hely: Kunmadaras

2013.02.21. 10:27:00

A visszavágón nagyon nagyot kell játszani, nem kell sokat tiki takázni, hanem támadni kell keményen őket és próbálkozni kell a távoli lövésekkel is, remélem Villa már a visszavágóra rendben lesz, és játszatni fogják kezdőként, Én így küldeném ki őket Valdes, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Thiago, Iniesta, bal szélre Tello vagy Pedro, középre Villa, jobb szél Messi. :)
Renka
Barça B
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2013.01.31. 13:18:28

2013.02.21. 10:22:16

Óh igen, a gála 11-et én is unom! Pont attól működött olyan jól a csapat a szezon elején, h Tito jól kevergette a kártyákat...nem egyszer okozott meglepetést a felállással, jól nyúlt bele a cserékkel a meccsbe, jól rotált stb. Most meg pályára küldjük az álom 11-et és ha a fene fenét eszik, akkor is nekik kell lehozni a meccset...
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15503
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2013.02.21. 10:15:18

Elég lenne ha rájönne a szakma stáb,hogy ez nem a barca focija. azért a milan annyira nem tömörült be tegnap,ha normális,kreatív emberekkel állunk fel,akik a posztjukon vannak,simán foghatóak lettek volna.
De nem,kell a 4 középpályás,nagyon kell. Semmi értelme,és akkor ezt nevezik gála11nek? mikor gálázott így a csapat utoljára nagy csapat ellen? Mindig a szenvedés megy. Messi is akkor jó,ha ott van mellette Iniesta közel,és tudják tenni-venni a zsugát, erre mit csinálunk? kirakjuk Iniestát a szélre haldokolni. érthetetlen.
El kéne felejteni ezt a korcs hozzáállást,meg felfogást,ami soha nem jellemezte a csapatot,csak valamiért kisiklottunk, és visszatérni ahhoz,amit tudnak a játékosok. Mert ez,hogy taktikázni próbálunk nagyon nem áll jól.

Továbbjuthatunk, de a jelen körülmények mellett realitása ennek igen kevés,gyökeres változás kell a felfogásban.
Kritikus lesz az első félidő, mert ha ott nem lövünk gólt,akkor vége.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Renka
Barça B
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2013.01.31. 13:18:28

2013.02.21. 10:13:41

Önvizsgálatra valóban szükség van, mert zavar van az erőben és ez nem tegnap kezdődött... 2 hónapja edző nélkül játszik ez a csapat és elképesztő marhaság azt mondani, h "óh, ennek a Barcának mindegy, h ki ül a padon!". Dehogy mindegy, senkinek nem lenne az...de sajnos ez így alakult. Ettől függetlenül nem hiszem, h temetni kellene a csapatot és jóslásokba bocsátkozni...ez utóbbi a tegnapi meccsel kapcsolatban se nagyon jött be. Nem hiszem, h sokan fogadtak volna arra, h két gólt kapunk és egyet sem rúgunk. Arra miért lenne garancia, h a Milan tutira lő egy gólt a visszavágón? Azért mert tegnap tökéletesen kivitelezték a taktikát ellenünk, nem jelenti azt, h a következő meccsen is sikerül nekik...
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6741
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2013.02.21. 09:59:41

Mihu írta:
recrea írta: Én még mindig a terület átadását látom megoldásnak, el kell az ellenféllel hitetni, h jó formában vannak, a kapuhoz szegeznek minket. Úgy jönnének - mert elhiszik -, mint a bolondok, és akkor odacsapni, egyszer-kétszer, aztán visszállni. És ne emlegessék azt a "saját játékunkat nem adjuk fel" maszlagot, mert ha ez a cél, akkor oké, de ha a győzelem, akkor mást kell játszani. Lehet írnom kéne az fcbarcelona@gmail.com vagy a tito@gmail.com-ra, hátha.... :lol:
Hitessük el egy csapattal, hogy tudnak gólt rúgni, mikor nekik még az is jó, ha 1-0 ra kikapnak? Ezt te sem gondolhattad komolyan...A legnagyobb probléma itt az, hogy ha rúgunk is 2 gólt, még nincs feltörve a retesz. 2-0al még csak hosszabbítás lenne, és még az is bőven jó a Milan-nak. Nem fognak kijönni. Egy 0-0-val sokkal egyszerűbb lett volna, mert ha rúgunk egy gólt, akkor nekik ki kell támadni, és akkor ott a terület amit be lehet játszani. De így...A legeslegnagyobb probléma pedig tényleg az, hogy tuti 1000%, hogy gólt fognak szerezni. Akkor viszont mindegy ha a hangosbemondó bemondja a nézőknek, hogy tessék szépen hazamenni, nincs itt semmi látnivaló...
Bocs, félreérthető voltam. Ez már természetesen nem érvényes, ez kb. fél óra után lett volna tegnap indokolt, mikor láttuk, h itt esélyünk sincs helyzetet kidolgozni. De szerintem már a meccs előtt is fel lehetett volna dobni, mint eshetőséget. A 0-2 féynében már nekünk kell kockáztatni és neki kell menni a kapujuknak gőzerővel, amiben benne van a kapott gól lehetősége.

A családban én is sokszor mondtam hogy el kell kezdeni passzolgatni a saját térfelünkön, ha kell akkor 5 percig. Előbb vagy utóbb úgyis megtámadnak. Erre jött Apa és Keresztapám, akik látták játszani azt a legendás Intert, és mondták, hogy ellenük is megpróbálták ezt, de 15 perc után akárhogy fütyült a közönség, eszük ágában sem volt átlépni a felezőt...[/quote]

Oda kell nekik adni a labdát, de hátrányban már természetesen tök mindegy. Egy Barca ellen senki nem akar gólt lőni, ha ő áll jobban.
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4095
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2013.02.21. 09:51:59

recrea írta: Én még mindig a terület átadását látom megoldásnak, el kell az ellenféllel hitetni, h jó formában vannak, a kapuhoz szegeznek minket. Úgy jönnének - mert elhiszik -, mint a bolondok, és akkor odacsapni, egyszer-kétszer, aztán visszállni. És ne emlegessék azt a "saját játékunkat nem adjuk fel" maszlagot, mert ha ez a cél, akkor oké, de ha a győzelem, akkor mást kell játszani. Lehet írnom kéne az fcbarcelona@gmail.com vagy a tito@gmail.com-ra, hátha.... :lol:
Hitessük el egy csapattal, hogy tudnak gólt rúgni, mikor nekik még az is jó, ha 1-0 ra kikapnak? Ezt te sem gondolhattad komolyan...A legnagyobb probléma itt az, hogy ha rúgunk is 2 gólt, még nincs feltörve a retesz. 2-0al még csak hosszabbítás lenne, és még az is bőven jó a Milan-nak. Nem fognak kijönni. Egy 0-0-val sokkal egyszerűbb lett volna, mert ha rúgunk egy gólt, akkor nekik ki kell támadni, és akkor ott a terület amit be lehet játszani. De így...A legeslegnagyobb probléma pedig tényleg az, hogy tuti 1000%, hogy gólt fognak szerezni. Akkor viszont mindegy ha a hangosbemondó bemondja a nézőknek, hogy tessék szépen hazamenni, nincs itt semmi látnivaló...


A családban én is sokszor mondtam hogy el kell kezdeni passzolgatni a saját térfelünkön, ha kell akkor 5 percig. Előbb vagy utóbb úgyis megtámadnak. Erre jött Apa és Keresztapám, akik látták játszani azt a legendás Intert, és mondták, hogy ellenük is megpróbálták ezt, de 15 perc után akárhogy fütyült a közönség, eszük ágában sem volt átlépni a felezőt...
Kép
corol
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1203
Csatlakozott: 2011.04.06. 20:08:57

2013.02.21. 09:16:47

Sajna a Milan ugyanazzal a taktikával fogott meg bennünket amivel a Chelsea és a Celtic is az utóbbi időben. Ellenük is szenvedtünk mind a négy meccsen, pedig azokon a találkozókon sokkal jobban játszottunk, a Chelsea ellen pl. a helyzetek tömkelegét hagytuk ki.
Tegnap nálunk mindenki - kivétel nélkül - betlizett. Igaz, hogy két necces gólt kaptunk, a másodiknál pl. Puyolt simán kézzel eltakarították (más kérdés, hogy éppen az Ő esetében ez hogyan történhetett meg), de ennyire impotens támadójátékot nagyon régen nem produkáltunk.
Én még nem temetném a csapatot, még egyszer ennyire gyengén tuti nem játszanak, de ha gólt kapunk a visszavágón,akkor valóban elment a BL.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6741
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2013.02.21. 09:10:01

Lévén, h betömörülő védelem ellen távolról sem könnyű lőni, hiába magyarázzátok, nincs folyosó, nincs lövőhelyzet, mert olyan gyorsan kell cselekedni, nincs előkészítve a lövésm, emellett nincs egy ember nálunk, aki erőset tudna a labdába rúgni.
Én még mindig a terület átadását látom megoldásnak, el kell az ellenféllel hitetni, h jó formában vannak, a kapuhoz szegeznek minket. Úgy jönnének - mert elhiszik -, mint a bolondok, és akkor odacsapni, egyszer-kétszer, aztán visszállni. És ne emlegessék azt a "saját játékunkat nem adjuk fel" maszlagot, mert ha ez a cél, akkor oké, de ha a győzelem, akkor mást kell játszani. Lehet írnom kéne az fcbarcelona@gmail.com vagy a tito@gmail.com-ra, hátha.... :lol:

Ahogy tavaly a Chelsea-nek is bevertünk kettőt az első félidőben, úgy s Milan ellen is meg tudjuk tenni, más kérdés, h utána jött a [auto_cenzúra] és h egy jó formában lévő Barca bukott el. Akkor Ini góljánál mindenki hátradől, h ez megvan, jöhet a döntő.
Amúgy már látom szemeim előtt, ha 2, netán 3-0 lesz, megy majd az alibi, a passzolgatás és a tűzzel fogunk játszani. Mondjuk a mai nap így ezt alá is írnám.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2013.02.21. 09:20:20-kor.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2013.02.21. 09:10:00

Minden elismerésem a Milané megtették,amit tőlük telt,de mi csapatunknak is jár az elismerés-a gyenge játék mellett is- mert nem adták fel az elveiket és focizni akartak. Kíváncsi vagyok mit csináltak volna az olaszok,ha átengedjük nekik a területet vagy a labdabirtoklást vagy hátul járatjuk a labdád, mégis csak ők voltak hazai pályán. Számomra a tegnapi meccs nyilvánvalóvá tette,hogy én nem találok semmi élvezni valót az olasz fociban(érdemeik elismerése mellett sem pl.: félelmetes ahogy védekeznek és a kapu előtti hatékonyságuk is lenyűgöző 2 akció 2 gól). Én speciel a védekezésünk rendbetételére azonnal szerződtetnem Maldinit. Szerintem a két futball kultúra közti különbségek miatt a Barca az olasz ligában nem lenne abszolút esélyes a bajnoki címre, ez nem azt jelenti,hogy azok a csapatok jobbak vagy,hogy a seria A, erősebb bajnokság lenne, csak annyira más...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2168
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2013.02.21. 09:04:10

mess2009 írta:mi lesz ezután? a labda ugye kerek.... de ami az erőviszonyokat illeti, már leírtam, a Madrid igenis nagyobb játékerőt képvisel a Milannál, tehát becsüljük meg azt az egy kupát amire esélyünk maradt.
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? :)
Jó, volt egy rossz napunk.
Jó, rossz a forma.
Jó, nehéz lesz.
DE meg lehet csinálni. Többször is kerültek nehéz helyzetbe ugyanezek a játékosok és megoldották. Egyszerűen csak dolgozni kell és nem addig várni, ameddig a Milan védelmbe hibázik. Mert akkor lehet, hogy vége az egésznek. Be kell tenni Tellot, hogy fusson és húzza szét a védőket. Pedronak is ez a feladata. Ne Alexist, aki mindig hátra, vagy ellenfélhez passzolt. Vilanova nem tudja irányítani a világ túlsó végéről az eseményeket. Vagy jöjjön vissza, vagy bízza Rourára. Mert telefonálgatva nem jó. :)
més que un club
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2013.02.21. 08:58:19

fájó vereségvolt. mert ahogy itt tömegesen(végre)rámutatnak a baj nagyon nagy. mit is mondhatnék? talán néhány tárgyi tévedést: még most is akad aki a Milant becsmérli, vagy alul értékeli! nos nem így van. ez egy erős európai élcsapat, akinek most sajna könnyű dolga is volt ráadásul...a másik: egy pályaedzővel nem lehet(tartósan) európai szinten focizni ma. a Barca legendás taktikája mostmár valjuk be végre kiismert, kijátszható, sőt: túlhaladott! ezt éppen az igazolja, hogy az a Barca védelem ami korábban tökéletesen megfelelt, mára a csapat vesztét hordozza! vagy rá lövik a hátráló(rossz pozícióban lévő) védelemre, vagy átrohannak az üresen hagyott térfélen: hiszen az ellenfél térfelén tiki-takázgatunk éppen.és végül: ne ringassa magát senki abban hogy,az európai élvonalban nem tudnak a játékosok cselezni!?, futni?!, labdát kezelni?!, netán nincs kondijuk?! inkább azt mondom (sajnos) hogy e téren nálunk kellene némi önvizsgálat. még csak annyit, hogy az úgynevezettszakértők a kommentátori állásokban még nagyobbat égtek mint mi.
mi lesz ezután? a labda ugye kerek.... de ami az erőviszonyokat illeti, már leírtam, a Madrid igenis nagyobb játékerőt képvisel a Milannál, tehát becsüljük meg azt az egy kupát amire esélyünk maradt.
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4185
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2013.02.21. 08:55:41

az a baj, hogy a Camp Nou-ban még jobban be fognak állni, főleg 2 gól előnnyel... :(
nagyon megszivattuk magunkat!!! feldereng egy asszem 2 évvel ezelőtti Inter elleni meccs...
a Milan nagyon gyenge csapat, de tudjuk, egy spanyol középcsapat is be tud állni 10 emberrel védekezni és ezzel nagyon megnehezíteni a Barca dolgát...
a visszavágón legalább 3 gól kéne és még akkor is meleg a pite, mert találhatnak egyet...
bízom a csapatban, de nem hiszem, hogy egy ilyen betömörült védelem ellen sikerül 3-4 gólt verni. sztem 1-0 lesz, vagy 2-1...
nagyon sajnálom, hogy pont most nincs itt Tito!!! nagyon nagy szükség lenne rá!!!
Avatar
Charlie
Öreg Harcos
Hozzászólások: 6901
Csatlakozott: 2004.10.08. 11:13:39
Tartózkodási hely: East Side

2013.02.21. 08:55:25

Aludnom kellett egyet, hogy normálisan tudjak nyilatkozni a tegnap látottakról. Milan félelmetesen védekezett, első félidő után megfordult a fejemben, hogy találnak egy gólt és azzal ki is húzzák, mi semmit nem mutattunk. Rossz volt nézni a közvetítést, hogy ők 9-10 emberrel védekeztek, mi meg középen erőltettünk mindent 4 emberrel. ~70perc kellett Rourának, hogy észrevegye, hogy Fabregas semmit nem csinál és Iniesta kéne középre. Kabaréba illő volt a szélsőjátékunk is, Neymar jöjjön és nézzük meg, hogy mire képes mert egyszerűen rosszul vagyok attól, hogy ilyen masszívan védekező ellenfél ellen is középen próbálunk mindent. A másik, hogy ilyen játékosállománnyal nincs egyszerűen fegyverünk az ilyen taktikával játszó nagy csapatok ellen.

Hazai közönség előtt, nem becsokizva normális teljesítménnyel egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy letudjuk dolgozni ezt a hátrányt. Anno az Inter ellen is hittem benne, sikerült is de ismerjük a sztorit...Ez a Milan pedig jóval gyengébb mint az akkori Inter, egyszerűen tegnap dupla nullák voltunk és a Milan remek védekezésével és 2 elkerülhető góljával egy nagy lépést tett a továbbjutás felé. Felálláson is változtatni kell, nem lesz szükség 4 védőre úgy gondolom otthon, mivel a hátukat reményeim szerint 90! percen át törni fogja a háló. Tito pedig nagyon remélem, hogy visszatér, mert Rourával szerintem egyáltalán nem úgy működnek a dolgok, ahogy ment Vilanovával. Ez a Barcelona képes megfordítani, de tökéletes meccset kell hozni minden tekintetben.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Válasz küldése