Deulofeut a Sevilla is vinné

A Dortmund mellett a másik jelentkező | Szinte biztos a kölcsönzés

Gerard Deulofeu, a Barcelona B elmúlt szezonja során már messze a csapat legjobbjának bizonyult, ám arra kevés az esély, hogy a támadó lehetõséget kap a bizonyításra a felnõtt együttesben a következõ idényben. A klubvezetés és maga a játékos is inkább azt részesíti elõnyben, hogy a szerzõdés meghosszabbítása után a legjobb megoldás egy év kölcsönjáték lenne.

Kérdéses azonban még, hogy pontosan melyik csapatban. A Borussia Dortmund már jó ideje érdeklõdik Deulofeu iránt, és ha a német együttes kitartó marad, feltehetõleg meg is szerzi kölcsönbe a tehetséges játékost, ám a napokban a Sevilla is bejelentkezett.

Az andalúziai klub pillanatnyilag nem említhetõ egy szinten Európa második legjobb csapatával, ez ugyanakkor a Sevilla elõnyére is válhat a tárgyalások során. A déli együttesnél sokkal inkább figyelemmel lehetne követni Deulofeu fejlõdését, és garantált, hogy játéklehetõséget is lényegesen többet kapna, mi több, minden esélye meglenne arra, hogy idõvel stabil kezdõvé avanzsáljon.

Ez Dortmundban korántsem garantált, még akkor sem, ha több jó futballista elhagyja idén a BVB-t. A Sevilla mellett szól tehát, hogy fejlõdési szempontból talán még jobb terepet kínálhat, a két klub közötti kapcsolat pedig nagyon jó.