Hivatalos: Aleix Vidal a Barçáé!

2020-ig ír alá | Hétfõn mutatják be, lesz orvosi és ad sajtótájékoztatót

Mind a Sevilla, mind az FC Barcelona megerõsítették a lapértesüléseket, és hivatalosan közölték, hogy Aleix Vidal a következõ idénytõl gránátvörös-kékben fog futballozni.

Vidalt hétfõn mutatják be, és 2020-ig fog aláírni az egyesülethez. A katalán, 25 esztendõs szélsõ hétfõn délelõtt átesik az orvosi vizsgálatokon, dél környékén szignózza a kontraktusát, majd kora délután sajtótájékoztatót is ad, ahogyan az lenni szokott az újonnan érkezõk esetében.

Vidal kiváló idényt futott a Sevilla színeiben, mellyel megnyerte az Európa-ligát, a bajnokságban pedig az ötödik helyen végzett az anadalúz gárdával. A transzfertilalom miatt a szélsõt januárig nem regisztrálhatja a Barça, ám a játékos a lapértesülések szerint vállalta azt, hogy – Suárezhez hasonlóan – az elsõ pár hónapban csak az edzéseken szokhat össze a társakkal.

A közlemény nem tartalmazza az átigazolás pontos értékét, és az értesülések is megoszlanak e tekintetben. A ‘Marca’ szerint feltételekhez kötötten Vidal nagyjából 23 millió euróért vált klubot, míg az ‘As’ úgy értesült, hogy 17 millió eurót fizet a Barça az andalúz klubnak.