Januárban hozza el a Barça Yerry Minát

Kolumbiai védő érkezik januárban Brazíliából

Júniusban számoltunk be róla, hogy egy kolumbiai védõ, Yerry Mina lehet a következõ igazolás, miután a klub opciós jogot szerzett rá. A katalán lapok szerint a Barcelona élni is fog ezzel a vásárlási opcióval és 9 millió euróért leigazolja a védõt a Palmeirastól, aki januárban vagy júniusban csatlakozik a társakhoz.

Korábban csak lehetõség volt, most a Sport.es szerint érvényesítette a Barcelona az opciós jogát Yerry Minára és 9 millió euróért megvásárolja õt a brazil Palmeirastól. Mina januárig biztosan nem érkezik meg a csapathoz, addig biztosan a jelenlegi csapatában fog játszani, azonban elképzelhetõ, hogy még tovább is, ha a csapat Valverde kezei alatt összeáll és Marlon is bizonyítja, lehet rá számítani, miután a vezetõség számol vele.

Marlon egyébként helyet foglal az EU-s útlevéllel nem rendelkezõ játékosok sorában, akik közül minden spanyol klub csak hármat foglalkoztathat. A Barcelonánál az egyik Paulinho jelenleg, a másik Marlon, a harmadik hely pedig Coutinhónak van „fenntartva” (Suarez a Mundo Deportivo szerint nem számít ebbe bele, mivel a feleségének van olasz útlevele). Ha a támadó érkezne, és Mina is csatlakozik a csapathoz januárban, úgy Marlonnak távoznia kell majd.

Mina egyébként szeptemberben lesz 23 éves, 195 cm magas és tavaly óta a kolumbiai válogatott tagja is – 6 meccsen 1 gólt szerzett már.