Bezárt a bazár, végleges a keret

Nem voltak további érkezõk | Érthetetlen lépések a piacon

Tegnap 23 óra 59 perckor véget ért az átigazolási szezon a spanyol csapatok számára, Barcelonában pedig erõsen gondolkozhatnak a vezetõk, hol rontották el. A nyári tervekhez képest jobbhátvédet igen, irányítót nem sikerült szerezni, és a támadó szekció is felborult Neymar távozásával, az utolsó napok kapkodása pedig nem járt eredménnyel. Újabb érkezõ nincs, távozni is csak Munir távozott kölcsönbe az átigazolási hajrában. A hétvége egyetlen jó híre valószínûleg az, hogy Valverde végre tudja, kikkel számolhat a szezon hátralévõ részére, de nem lesz egyszerû dolga: a középpályán túlkínálat van, a védelem közepe könnyen elfogyhat, a támadóknak pedig össze kell még szokniuk…

Tegnap szerettük volna elárasztani hírekkel az oldalt, de minden bizakodás és a klubvezetés tervei ellenére nem történt semmi. A több „közel a megegyezés” félinformáció egyike sem bizonyult igaznak, nem érkezett senki és nem is távozott senki azok közül, akik létszámon felülinek lettek nevezve. Ennek nyilván több oka van és valószínûleg kénytelenek lesznek elszámolni a teljesítményükkel Robert Fernandez sportigazgató és kollégái, hiszen még néhány nappal ezelõtt is teljesíthetõ célként neveztek meg legalább egy, de inkább két erõsítést.

„Tudjuk, hogy mit szeretnénk, hogy milyen típusú játékost szeretnénk inkább, és az utolsó pillanatig ki fogunk várni. Az a célom, hogy jöjjön még egy futballista, és ha lehet, akkor inkább kettõ.” A célt azonban nem sikerült elérni, ráadásul nem is biztos, hogy jó célokat sikerült megfogalmazni. Verrattiba hamar beletört a bicska, Coutinho vég nélküli erõltetése egy idõ után látszott, hogy nem fog eredményre vezetni, Dybalára szikrányi esély sem volt soha, Di Maria üldözése pedig az utolsó napokban egészen hihetetlen kategóriába tartozott. Az csak egy dolog, hogy sportszakmailag mennyire illik bele a Barcelona játékába, milyen posztokon játszatta volna õt Valverde, még afelett is szemet lehet hunyni, hogy egy ex-Real játékosról beszélünk, aki tavasszal még a Camp Nou közönségének mutogatott. De az, hogy a vezetõség a nyári események után (Verratti, Neymar) még tárgyalóasztalhoz akart ülni a PSG-vel és pénzt adni nekik úgy, hogy az UEFA hivatalos vizsgálatot indított ellenük a pénzügyi fair-play megsértésének gyanújával, az már a teljesen érthetetlen kategória.

Valverde mindenesetre a következõ keretbõl kell, hogy kifõzze a sikeres receptet – rövid összefoglalás a keret változásairól:

Kapusok: Ter Stegen, Cillessen

Kapusok közül Masip távozott, így a harmadik számú hálóõr a B csapatból fog érkezni.

Hátvédek: Piqué, Umtiti, Mascherano, Vermaelen, Alba, Digne, Semedo, Vidal

A védelem nem sokat változott, az ígéretesnek tûnõ Semedo érkezett és Mathieu távozott. Marlon a Nizzába igazolt, így az a Vermaelen lesz a 4. számú középhátvéd, aki 2 egymás után lejátszott meccs után hetekig harcképtelen a folyamatos sérülései miatt. Nem egy életbiztosítás, és szinte biztosnak tûnik, hogy ha a B csapatból nem épít be valakit Valverde, alternatíva híján Busquetsnek többször is meg kell majd fordulnia a védelem közepén. Ja, és távozott persze Douglas kölcsönbe a Benficához.

Középpályások: Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Gomes, Iniesta, Paulinho, Denis Suarez, Rafinha, Arda Turan

A középpálya átalakítása-megerõsítése már a nyár elején is prioritást élvezett: Iniesta már nem tud minden meccsen játszani, Gomes értékelhetetlen volt tavaly, Rafinha rengeteget sérült, Arda jó õszi kezdés után eltûnt. Ennek ellenére távozó csak egy lett, a tavaly is kölcsönben játszó Sergi Samper most a Las Palmasnál fog futballozni. Érkezett viszont Paulinho, akivel így 9 emberrel lehet számolni az általában 3 fõs középpályán. Valakik egészen biztosan elégedetlenek lesznek a játékpercekkel.

Támadók: Dembélé, Messi, Luis Suárez, Deulofeu, Paco Alcácer.

Neymar távozott, Dembélé és Deulofeu érkezett, Munir kölcsönbõl kölcsönbe ment, ezúttal az Alavéshez, Tello pedig 4 millióért a Betishez. Az MSN összeszokottságát nem szabad várnunk tõlük, amíg azonban Messi van, addig bármilyen eredmény elképzelhetõ. Csak meg ne sérüljön…