Bartomeu: „Coutinho a világ egyik legjobbja”

Kiemelte a játékos erőfeszítéseit | Köszönetet mondott a 'Poolnak is

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu is válaszolt az újságírók kérdéseire Coutinho hétfői bemutatásán, ahol hangsúlyozta a játékos erőfeszítéseit valamint megköszönte a Liverpoolnak a tárgyalási hajlandóságot. Bartomeu szerint a Barça a világ egyik legjobb játékosát szerződtette Coutinho személyében. 

„Nekünk, culéknak nagyon nagy öröm, hogy megismerhetjük Coutinhót. Már a nyáron is megpróbáltuk leigazolni. A technikai vezetés – Pep Segura és Robert Fernández – már hónapok óta azon a véleményen voltak, hogy szükséges a megszerzése. Nem volt egyszerű, nagyon sok munka áll mögötte. Az a fontos, hogy végül itt van. Coutinho türelmes volt, és számos erőfeszítést tett azért, hogy itt lehessen.”

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy az egyik legjobb játékos a világon hozzánk igazolt. Más egyesületek is érdeklődtek iránta, de ő itt van, és Ernesto Valverde projektjéhez csatlakozik.”

„Coutinho a családjával együtt érkezett meg Barcelonába, ami jelzi, hogy mind ő, mind a hozzátartozói akarták ezt a transzfert. Szeretnénk megköszönni neki ezúton is az eltökéltségét.”

„Egyúttal szeretném a köszönetünket kifejezni a Liverpoolnak, mely az egyik legnagyszerűbb egyesület Európában. Végül asztalhoz ültünk, és egyezségre jutottunk. Ez azonban nem lett volna lehetséges, ha nincs meg a szándék bennük a tárgyalásra.”