Magasabb fizetést szeretne Busquets

Umtiti szerződését is rendbe kell tenni | A City figyel

Napról napra egyre világosabbá válik, hogy a Barcelona vezetőségének nagy része az elkövetkező hónapokban nem csak új játékosok igazolásával fog foglalkozni, hanem a jelenlegi futballisták – köztük Sergio Busquets – fizetésének az emelésével is. Márciusban már bejelentették a megállapodást, és legkésőbb 2019 januárjában érkezni fog Arthur Melo, illetve Antoine Griezmann 100 milliós kivásárlási árát is könnyen lehet, hogy kifizeti nyáron a Barcelona, de az ‘El Mundo Deportivo’ értesülései alapján Umtiti után Busquets szerződésére is rá kell nézni.

Samuel Umtiti szerződéshosszabbítása élvez prioritást, hiszen a francia középső védő kivásárlási ára mindössze 60 millió euró, amit néhány Premier League-csapat könnyen kifizetne. Habár a tárgyalások már megkezdődtek a szerződéshosszabbítást illetően, és előrelépés történt azok után, hogy a felek nem is beszéltek egymással, végleges egyezség egyelőre nem született a játékossal.

Ezt tetőzi még az is, hogy Sergio Busquets egy lépéssel magasabbra akar lépni a fizetési skálán a Barcelonánál. Igaz, a spanyol középpályás – aki kétségtelenül a világ egyik legjobbja a posztján – 2016 szeptemberében újította meg a szerződését 2021-ig, azonban a játékos annak fejében írta alá a szerződését, hogyha változás történik a csapat bérstruktúrájában, akkor az övét az új helyzetnek megfelelően igazítják.

A Manchester City mindig résen

Busquets szerződéshosszabbítása óta tehát még két év sem telt el, de két fontos fejlemény történt a fizetések elosztásában azóta. Az egyik volt Neymar távozása, aki jelentős űrt hagyott maga után, de egyúttal megoldódtak a klub fizetési problémái ideiglenesen. Ezen a nyáron Andrés Iniesta is elhagyja a csapatot, vagyis Messi és Suárez fogják a csapat teljes fizetésének a nagy hányadát képezni. Busquets úgy véli, hogy megérdemelné, hogy ne legyen túlságosan sokkal mögöttük, illetve Neymar és Iniesta bérének a felszabadulásával azt is tudja a középpályás, hogy a klubnak nagyobb mozgástere lesz ezen a téren.

Ami a klub állítólagos reakcióját illeti, Ernesto Valverde kulcsjátékosának számít Busquets, és a következő szezontól várhatóan ő lesz a második számú csapatkapitány is, így természetesen a Barcelona sem szeretné, hogy bármelyik rivális együttes, mint például Guardiola Manchester Cityje elgondolkodjon a játékos 200 millió eurós kivásárlási árának kifizetésén. Ugyanakkor a katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap , mely igencsak közel áll az egyesület vezetőségéhez, úgy értesült, hogy az egyesület nem tartja megfelelőnek az időzítést két szempontból sem. Egyrészt az egyesület szerint Busquets szerződését másfél éve újították meg, másrészt pedig hiába a felszabaduló bértömeg Neymar és Iniesta távozásával, bőven várnak kiadások a katalán klubra, hiszen a két francia, Griezmann és Lenglet is célpontok, ráadásul Umtiti kontraktusát jelentősen javítani kell.