Védőkeringő: Lenglet jön, Marlon megy?

35 millióért érkezhet a francia | Eközben Marlon Angliába tart

Néhány napon belül hivatalossá válhat Clément Lenglet Barcelonába való igazolása. A francia bekk ügynöke megerősítette, hogy a játékos szombaton hozza nyilvánosságra a döntését. A gall védő 35 millióért érkezhet Barcelonába, míg eközben Marlont 15 millióért adhatja el a katalán klub Angliába. A brazil védő ügyében a két fél már majdnem mindenben megegyezett, csak apró részletek maradtak hátra.

Clément Lenglet ügynöke, Gregory Dakad megerősítette, hogy a játékos szombaton fogja bejelenteni a csapatának, hogy elfogadja-e a Barcelona ajánlatát. Az ‘Estadio Deportivo’ értesülései szerint a Sevilla aggódva várja Lenglet döntését, miszerint felfedi a jövőbeni terveit szombaton, azaz hogy marad-e az andalúziai csapatnál, vagy átigazol a Barcelonához.

A fiatal középhátvéd nemrég töltötte be a 23. életévét, és 35 milliós kivásárlási árral rendelkezik. A Sevilla megegyezett Lenglet-vel, hogy július elsejét megelőzően hozza nyilvánosságra a döntését, ami nagy valószínűséggel szombaton fog bekövetkezni. Ha hihetünk a híreknek, Lenglet lehet a Barcelona első igazolása a nyári átigazolási időszakban, és öt évre szóló szerződést köthet a gall bekk a katalán együttessel.

Mindeközben pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy Marlon Santos 15 millió euróért Angliába szerződhet. Eleinte a West Ham komoly érdeklődéséről szóltak a hírek, ám ha igazak a legújabb információk, úgy a befutó végül a Southampon lesz. A két fél már szinte mindenben megegyezett egymással, és csak apró részletek lehetnek hátra. A brazil játékos az elmúlt szezonban a Nice együttesében 27 mérkőzésen játszott, és a jó teljesítményének köszönhetően több Premier League-csapat is szemet vetett rá, így a Barcelona úgy döntött, hogy visszahívja Marlont, hogy aztán eladja őt ezen a nyáron.

Ernesto Valverde ezen döntését az könnyíthette meg, hogy a mögöttünk hagyott szezon nagy részében Piqué, Umtiti, illetve Vermaelen is jó teljesítménnyel rukkolt elő, így a klub arra a döntésre jutott, hogy eladja Marlont. A brazil védőt két évvel ezelőtt 6 millió euróért vásárolta meg a katalán csapat, most pedig úgy tűnik, hogy 15 millió euróért cserébe a Southampton együttesében fogja folytatni a pályafutását.