Az Evergrande bejelentette Paulinho visszatérését

A katalán egyesület még nem adott ki közleményt | A részletek egyelőre ismeretlenek

A kínai Evergrande Guangzhou egyesülete bejelentette, hogy a brazil Paulinho visszatér a kínai bajnokságba, miután a felek megegyeztek a játékos klubváltását illetően. A katalán egyesület egyelőre még nem adott ki közleményt a dél-amerikaival kapcsolatosan, noha a spanyol sajtó egybehangzóan 50 millió eurós vételárról ír.

Amint az ismeretes, Paulinho 2017 nyarán érkezett Kínából 40 millió euróért, és a mögöttünk hagyott idényben 49 meccsen húzta magára a gránátvörös-kék szerelést. Ernesto Valverde vezetőedző bízott a játékosban, és ki tudta használni az adottságait. Az utóbbi egy hétben azonban napvilágot láttak olyan értesülések, melyek szerint a korábbi klubja ismét megvásárolná a brazil középpályást, Paulinho pedig hajlana is a visszatérésre.

Az események fel is pörögtek, Paulinho pénteken a brazilok kiesése után megerősítette, hogy tud az érdeklődésről, a következő napokban pedig dönteni fog. Most pedig már ezen a ponton is túl vagyunk, hiszen az Evergrande Guangzhou bejelentette, hogy Paulinho visszatér Kínába. A játékos vélhetően 14 millió eurót fog keresni Kínában, ami nagyjából 9 millió euróval több, mint amit Barcelonában kapott.

A katalán egyesület egyelőre nem erősítette meg a transzfer létrejöttét, a kínai klub pedig részleteket nem közölt. Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint azonban a Guangzhou 50 millió eurót fizet a brazil játékjogáért.

19:54 – A Barça még nem tekinti lezártnak az ügyet

A klubhoz közel álló Gerard Romero kommentátor szerint a katalán egyesület azért nem adott ki még közleményt, mert nem tekinti teljesnek az egyezséget. Az egyesület eladni akarja Paulinhót, nem pedig csak kölcsönadni. A kínai egyesület nyomást akar gyakorolni a korai bejelentéssel, de néhány részletet illetően még nincs egyezség.

21:30 – A Barça is bejelentette az egyezséget