A De Jonghoz vezető út továbbra is bonyolult

Az Ajax nem akarja elengedni most | A játékos hajlana a váltásra

Amint arról már korábban beszámoltunk, az Ajax egyértelműsítette, hogy ezen a nyáron nem akarja elengedni Frenkie de Jongot, az FC Barcelona edzői stábjának így nagyon nehéz dolga lesz, ha vele szeretnék megerősíteni ezen a nyáron a csapat középpályáját.

Ha hinni lehet a híreknek, a Barcelona egyre inkább azon van, hogy tovább erősödjön a csapat középső része, miután Adrien Rabiot mellett Frenkie de Jongot is szóba hozták a klubbal. A 21 éves holland középpályás minden bizonnyal szívesen írna alá a katalán együttessel, leginkább az amszterdami klub az a három félből, aki nem szeretné ennek a transzfernek a létrejöttét idén nyáron.

A folyamatnak az a része a legbonyolultabb, hogy a két klub megállapodjon egymással, mert a hírek szerint egyelőre eléggé ellentétes a két fél véleménye az átigazolásról. A németalföldi játékos a minap így nyilatkozott az ‘AT5’-nek az ügyről:

„Nyilvánvaló, hogy a dolgok megváltozhatnak, és nem tehetek semmilyen ígéretet, de a mai nap azt mondom, hogy maradok az Ajaxnál. Azt hiszem, az elkövetkező szezonban Ajax-mezben fogok játszani.”

A katalán csapat talán legnehezebb dolga az lenne – amennyiben az Ajax még le is ülne velük beszélni De Jong átigazolásáról -, hogy megállapodjon a holland együttessel, akik minden bizonnyal 50 millió eurós ajánlat alatt nem is állnának szóba a Barcelona képviselőivel.

Tehát csak akkor van esély arra, hogy összejöjjön transzfer, ha a Barcelona komolyan gondolja a játékos leigazolását, és rendelkezik ennyivel a pénztárban – vagy fog, ha elad valakit a keretből, amire egyébként nagy szüksége lenne -, illetve az Ajax szeretne idén ilyen áron egy nagyobb összeghez jutni. Egy biztos, az Ajax nem feltétlen szeretne megválni a játékostól, így egyértelműen többtényezős a képlet, a katalánoknak nem lesz egyszerű dolguk, ha meg szeretnék szerezni a középpályást ezen a nyáron.