Rafinha meggyőzi Valverdét a maradásról?

Az elmúlt fél évben az Internél nyerte vissza a formáját | Az edző csakis dicsérni tudta

Rafinha Alcántara a télen távozott a Barçából, és kölcsönbe az olasz Internazionale együttesébe igazolt, melynél ismét formába lendült, legalábbis ezt a következtetést lehet levonni az idei előszezonban mutatott játékából. A teljesítménye nem kerülte el Ernesto Valverde figyelmét sem, így adódik a kérdés: Rafinha lehet a váratlan erősítés a csapatrészbe?

Rafinha a Tottenham elleni mérkőzésen két gólpasszt osztott ki, labdát alig vesztett, és állandó veszélyforrást jelentett az angolok kapuja előtt. A brazil játékos az AS Roma ellen is hasonló színvonalon futballozott, ezúttal azonban egy gól, valamint számos kiváló összjáték fűződött a nevéhez. Mi több, Rafinha védekezésben is hasznos volt, és fegyelmezetten zárt vissza, amikor kellett.

A saját nevelésű labdarúgó, aki Thiago Alcántara öccse, teljesítménye és jó idénykezdete nem kerülte el Ernesto Valverde vezetőedző figyelmét sem, aki úgy véli, hogy „kiváló a hozzáállása. Először van szerencsém vele dolgozni hosszabb ideig, hiszen tavaly sérült volt. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit látok tőle, példaértékű hozzáállással futballozik.”

Amint az ismeretes, Rafinha célja az volt, hogy maradjon Olaszországban, ám az Internazionale nem élt az opciós jogával. A másik oldalon a Barcelona sem számolt már vele, ám mivel a katalán egyesület még mindig kutatja a piacot egy minőségi középpályás után, akinek Valverde szerint illenie kell a klub játékstílusához, így egyre inkább nő az esélye annak, hogy Rafinha marad Katalóniában, és a nem várt erősítés lesz a csapatrészbe.

Rafinha szerződése 2020 nyarán jár le a klubnál, és lévén, hogy az egyesület eddigi kiszemeltjeit vagy nem engedi el a klubjuk, vagy éppen Barcelonában megosztottak az adott célszemélyt illetően, pont kapóra jöhet a brazil újjászületése Valverde számára.