„Barça filozófia? Azt erősítjük tovább, amink van”

Abidal az igazolásokról

Éric Abidal technikai igazgatót is kérdezték az újságírók Arturo Vidal hétfői bemutatásán a Barcelona átigazolási helyzetéről és a meghozott döntésekről.

A francia legfontosabb kijelentése az volt, hogy nem feltétlenül azt a Barcelona filozófiát akarják az igazolásokkal követni, ami jellemző volt általában a klubra, tehát csak olyan játékosokat hozni, akik passzolnak a gyors, egyérintős játékhoz, hanem inkább az a cél, hogy a jelenlegi keretet úgy alakítsák, hogy az a lehető legerősebb és versenyképesebb legyen.

Barça filozófia az átigazolásoknál?

„Te egy modellről beszélsz, de arról van szó, hogy abban az időszakban más játékosok alkották a csapatot. Szerintem igazodnunk kell ahhoz a játékoskerethez, amellyel rendelkezünk, és ezt a lehető legerősebbé formálni. Az edzőnek pedig döntéseket kell hoznia.”

Vidal

„Mindenki pontosan tudja a múltja miatt, hogy milyen típusú játékos is ő. Van benne karakter, rendkívül sokat ad hozzá a középpályához, nem csak védekezésben, hanem támadójátékban is. Van benne gól, odaér a kapu elé is. Tudjuk, hogy szükségünk van egy ilyen típusú játékosra. Ő boldog, hogy itt lehet, és szeretne trófeákat nyerni.”

Elégedett a kerettel

„Az a legfontosabb, hogy Arturo itt van, ő az a játékos, akit még szerettünk volna leigazolni. Nem fogunk olyan játékosokról beszélni, akik nem a mieink jelenleg. Jó keretünk van, teljes keretünk, amivel meg kell próbálni sok trófeát nyerni.”

Másként dolgoznak az igazolásokon?

„Nem tudom, hogy gyorsan tudunk-e játékosokat igazolni vagy sem. Azt tudom, hogy van egy belső csapatunk, akik folyamatosan dolgoznak, letesznek neveket az asztalra, és onnantól kezdve hozunk döntéseket. Ha minél előbb meg tudunk szerezni valakit, annál jobb. Mindig alkalmazkodnunk a szituációkhoz és a piac adta lehetőségekhez. Minél hamarabb itt vannak, annál jobb természetesen.”

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!