Vidal: „Bayern? A Barça egy fokkal nagyobb”

Nem antimadridista | A Bajnokok Ligája a fő célja | A Barça a világ legjobb egyesülete

Arturo Vidal hétfő délelőtt átesett az orvosi vizsgálatokon, dél körül aláírta a szerződését, majd megtartotta a bemutatkozó sajtótájékoztatóját. Vidal elárulta, hogy több csapat is érdeklődött iránta a nyáron, de amikor befutott a Barcelona ajánlata, azonnal tudta, mit kell tennie. A chilei a legfőbb motivációjának a Bajnokok Ligája elhódítását nevezte meg, és a játékstílus helyett a megnyert trófeákra helyezné a hangsúlyt. 

„Nagyon örülök, és elégedett vagyok, hogy itt lehetek a Barçában, melyet a világ legjobb klubjának tartok. Itt játszanak a legjobbak. Nagyon motiváltan érkeztem ide, már alig várom, hogy a társakkal edzhessek. Mindent bele fogok adni a pályán. Azért jöttem, hogy az összes trófeát megnyerjük.”

Karrierje csúcsa?

„Számomra a Barcelona a legjobb egyesület a világon, egy fokkal nagyobb klub, mint a Bayern München. Azon leszünk, hogy a lehető legjobban készüljünk fel az előttünk álló kihívásokra.”

Az állapota

„Jól vagyok, hiszen egy hónapja már, hogy készülök az új idényre. A lehető legjobb fizikai állapotban vagyok.”

Illik a játékstílusa a Barçáéhoz?

„Úgy vélem, hogy ugyanaz a mentalitás jellemez engem is, mint a Barcelona játékosait, nevezetesen nyerni, majd elhódítani az összes kupát. A legfontosabb a győzelem. Remélem, hogy a három évem alatt, amire aláírtam, három BL-t fogunk nyerni.”

 

 

Van elszámolni valója a Real Madriddal?

„Nem tudom, hogy lenne… Abban viszont biztos vagyok, hogy a Bajnokok Ligájával még van egy függőben levő ügyem. Ami a Madridot illeti, ha majd jön az egymás elleni mérkőzésünk, meglátjuk, mi fog történni.”

Mit tud adni a csapatnak?

„Beszélnem kell az edzővel, hogy megtudjam, mit is vár majd el tőlem. Képesnek érzem magam arra, hogy segítsek majd az együttesnek. Azon leszek, hogy bizonyítani tudjam a képességeimet.”

A legjobb chilei futballista lenne a történelemben?

„Nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljünk. Most annak van itt az ideje, hogy elkezdjek edzeni a csapattal, hogy meccseket nyerjünk, majd hogy trófeákat hódítsunk el. Amikor majd befejezem a pályafutásomat, beszélhetünk ezekről a dolgokról.”

Leo Messi csapattársa lesz

„Számos további kiváló játékos van még az öltözőben. Messi ellen pályára lépni nagyon szép dolog volt, hiszen a történelem legjobb játékosa ellen játszani mindig is nagy dicsőség. Most már társakként futunk majd ki a gyepszőnyegre, remélem, hogy megütöm majd a szintet. A Barçában a világ legjobb futballistái játszanak, remélem, hogy én is megugrom a lécet, és tudok majd segíteni a gárdának.”

Segítheti az a tapasztalat, hogy játszott már Guardiola kezei alatt?

„Nehéz kérdés. Más csapattársak, más tréner, más játékfelfogás… Én a pályán akarok majd bizonyítani, és meglátjuk, hogy ez a vezetőedzőnek tetszeni fog-e vagy sem.”

Antimadridista?

„Nem, nincsenek személyes ellenfeleim vagy ellenségeim. Akik a Barcelona ellen lépnek pályára, őket tekintem az ellenfeleimnek.”

Több klub is leigazolta volna

„Amikor a menedzserem közölte, hogy a Barcelona is érdeklődik, minden tisztázódott a fejemben. Ki ne akarna a világ legjobb klubjában játszani?”

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!