Wague aláírt 2023-ig

A szenegáli játékos a B csapatban kezd | 100 millió euró lesz a kivásárlási ára

A szenegáli Moussa Wague aláírta a szerződését az FC Barcelonával, így a jobbszélső a következő öt évben a gránátvörös-kék mezben futballozik majd. A felek 100 millió euróban határozták meg a labdarúgó kivásárlási árát, aki a B csapatban kezdi a barcelonai pályáját.

A klub által közölt adatok alapján Wague korábbi klubja, a KAS Eupen 5 millió eurót kap a szenegáli játékjogának az értékesítéséért cserébe. A játékos már augusztus 3-án átesett az orvosi vizsgálatokon, így ma, azaz szerda délután csak a szerződését kellett szignóznia.

Az aláírási ceremónián jelen volt a játékos mellett Silvio Elias igazgató, Pep Segura általános menedzser, valamint Jose Mari Bakero és Guillermo Amor is, akik a professzionális utánpótlásképzésért felelnek a klubon belül.

Wague a belga első osztály legutóbbi két szezonja során 23 alkalommal lépett pályára az Eupen mezében, háromszor játszhatott a nemzeti kupasorozatban, illetve 17-szer az Európa-ligában is bevetették őt. Előtte Katarban, az ‘Academia Aspire’ névre hallgató utánpótlásközpontban formálódott. A 2018-as oroszországi világbajnokságon három összecsapáson is pályára lépett, ezeken pedig egy gólt szerzett, méghozzá Japán ellen, amivel minden idők legfiatalabb afrikai futballistájává lépett elő (19 év, 8 hónap, 20 nap), aki egy világbajnokságon be tudott találni az ellenfél hálójába.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!