Mina és André Gomes is közel az Evertonhoz

A kolumbiai 32 millió euróért távozhat, míg a portugál esetében kölcsönjáték jöhet

Egybehangzó spanyol és angol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona és az Everton nem csak a kolumbiai Yerry Mina átigazolása ügyében jutott egyezségre, hanem egyben a portugál André Gomes is a liverpooli gárdában folytatja a pályafutását. 

Ami Yerry Minát illeti, a dél-amerikai hátvédért a kiváló világbajnoksága után nem csak az Everton, hanem az Olympique Lyon és a Manchester United is erőteljesen érdeklődött, ám a katalán klub végül csak az Evertonnal tudott megállapodni. Amennyiben igazak a hírek, úgy az angol gárda 32 millió eurót fog fizetni Mináért, aki a télen igazolt Katalóniába mindössze 12 millió euróért.

 

 

Minához hasonlóan André Gomes sem szerepelt Valverde vezetőedző idei terveiben, ám a portugál helyzete két okból kifolyólag is különböző. Egyrészt ott sem volt a világbajnokságon, ahol növelhette volna az értékét, másrészt a Barcelona tengerentúli túráján megsérült, így még nehezebbé vált az, hogy a katalán klub pénzt lásson belőle. Korábban hallani lehetett a West Ham komoly érdeklődéséről, ám az angol átigazolási időszak utolsó napján, vagyis ma már arról írnak a lapok, hogy az Everton a kolumbiai bekk mellett Gomest is leigazolja. A portugál esetében minden jel arra utal, hogy egy kölcsönszerződésről lesz szó, ám ennek a részleteiről még nincsenek információk.

A klubhoz közeli források szerint a két játékos Barcelonában már át is esett az Everton orvosi stábja által felügyelt vizsgálatokon, így a transzfer realizálásához már csak a két klubnak kell tisztáznia az utolsó részleteket.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!