Yerry Mina 30 + 1,5 millióért az Evertoné – Hivatalos

Fél év után elhagyja a klubot

A brit Everton és az FC Barcelona megállapodott Yerry Mina átigazolásáról, így a hetek óta húzódó transzfer csütörtökön lezárult. A Barcelona 30,25 millió eurót kap most a kolumbiaiért, ami további 1,5 millió euróval emelkedhet a későbbiekben.

Ez figyelemre méltó érték növekedés ahhoz képest, hogy a katalán klub fél évvel ezelőtt 11,8 millió euróért vásárolta a világbajnokságon jól teljesítő Minát a Palmeirastól. A világbajnoki szereplése miatt a klub 40 millió eurót várt el a védőért, ezt végül senki nem akarta kifizetni, ezért fogadták el a 30,25 + 1,5 milliós ajánlatot.

Mina így fél év után távozik, és a Premier League-ben folytatja. Az azonban teljesen nem zárható ki, hogy egyszer még visszatér Barcelonába, mely visszavásárlási opciót viszont rögzített most a szerződésben. Ennek a feltételei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, hogy milyen áron és milyen időkeretekben tudná visszaszerezni Minát a Barcelona, ha erre igénye lenne.

A Barça eladási szándéka mögött ott rejlett, hogy Ernesto Valverde tavasszal nem bízott a futballistában, és nagyon ritkán játszatta, másrészt azzal, hogy marad a csapatnál Thomas Vermaelen és érkezett a klubhoz Lenglet a Sevillából, Mina már az ötödik középső védő lett volna a keretben.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!