Rafinha a Betisszel tárgyal?

Valverde számítana rá, de többet akar játszani

Jóllehet Rafinha Alcántara elnyerte Ernesto Valverde vezetőedző bizalmát az előszezonban, és a tréner számolna is vele az előttünk álló idényben, a brazil labdarúgó elsősorban a távozás lehetőségét keresi a több játéklehetőség reményében. A legfrissebb hírek alapján a Real Betis érdeklődik iránta erőteljesen. 

Amint az ismeretes, Rafinha szerződése 2020 nyaráig szól Barcelonában, ám az elmúlt két évben súlyos sérülések hátráltatták, így a télen a katalán egyesület kölcsönadta őt az Internazionalénak. Az olasz klubban vissza is nyerte a formáját a saját nevelésű játékos, és több, mint hasznos tagja volt Luciano Spalletti együttesének, ám a milánói gárda végül így sem élt az opciós jogával, és nem szerződtette Rafinhát.

A középpályásként és a szélen is bevethető játékos így visszatért Barcelonába, ahol az előszezont az első csapattal csinálta végig, és kiváló edzésmunkájával, valamint a felkészülési meccseken mutatott teljesítményével meggyőzte Valverde edzőt arról, hogy hasznos tagja lehet a keretnek a szezon során. A spanyol tréner ezt egyrészt a sajtótájékoztatóin hangsúlyozta, másrészt sok játékpercet adott Rafinhának, aki ráadásul a Spanyol Szuperkupa döntőn kezdőként kapott lehetőséget, illetve az Alavés elleni bajnoki nyitányon is ott volt a keretben.

A 25 éves labdarúgó ennek ellenére mérlegeli a távozás lehetőségét, mert több játéklehetőséget akar annál, mint amennyit a Barcelona középpályáján kaphatna, ahol több klasszis is küzd ugyanazokért a posztokért. Rafinha ügynöke, Mazinho, aki egyben az édesapja is, jelenleg éppen ezért Sevillában tartózkodik, ahol a Real Betis képviselőivel tárgyal a játékos kölcsönadásáról.

A madridi ‘Marca’ úgy véli, hogy a Betisnek több kiszemeltje is van a középpályára, Rafinha csak egy a lehetséges erősítések közül, így a brazil távozását egyelőre még kellő óvatossággal kell kezelni.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Tots units fem forca’ pólót is!