Bild: a Dortmund meg akarja venni Alcácert

A német klub már meghozta a döntést | A spanyol támadó remekül kezdte a szezont

A Borussia Dortmund német lapértesülések alapján egyértelműsítette a célját, és le akarja igazolni Paco Alcácert, miután a Barçától kölcsönvett csatár nagyszerűen kezdte a szezont a Bundesligában. Amint az ismeretes, az FC Barcelona a nyáron kölcsönadta a spanyol támadót egy évre, a német együttesnek pedig lehetősége is van megvásárolni a játékost 23+5 millió euróért.

Paco Alcácer nagyszerűen kezdte a szezont, habár még nem játszotta be magát a Borussia Dortmund kezdőjébe, de ez minden bizonnyal már csak idő kérdése, hiszen a 2018/19-es idényben 200 percet töltött a pályán, ezalatt 9 gólt ért el. Nem is meglepő, hogy a teljesítménye meggyőzte a Dortmund igazgatóságát, akik már el is határozták a német ‘BILD’ sportlap szerint, hogy kifizetik érte a 23+5 millió eurós összeget.

Német sajtóértesülések szerint a Dortmund már a spanyol támadó szerződéséről is egyeztetett Alcácerrel, akit 2023-ig szeretnének magukhoz láncolni. A spanyol válogatottba Wales ellen csütörtök este egy duplával visszatérő támadó lehetne így a dortmundi csapat harmadik legjobban keresett játékosa 8 millió euróval – amennyit a Barçánál is keresett – Götze és Reus mögött.

Ami a Barcelonát illeti, augusztusban még jó üzletnek tűnt volna 23+5 millió euróért eladni a játékost, azonban most már ez nem olyan egyértelmű. Egy biztos: ha a Dortmund meg akarja vásárolni Alcácer teljes játékjogát, a spanyol támadó nem fog visszatérni Katalóniába, és a BVB színeiben folytatja majd a pályafutását. Alcácer és a Barcelona jövője tehát minden valószínűség szerint el fog válni egymástól, noha egy módon még visszatérhetne majd a labdarúgó: a Barça opciós jogot szerzett magának a Dortmunddal kötött egyezség értelmében arra, hogy a jövőben az Alcacerért tett legjobb ajánlatot tarthatja, és amennyiben így tesz, akkor a Dortmundnak a katalánok ajánlatát kell majd kötelezően elfogadnia.