Denis és Rafinha távozhatnak a télen

Samper is csatlakozhat hozzájuk | Továbbra is kell a bevétel a klubnak

A madridi ‘Marca’ értesülései szerint Denis Suárez és Rafinha Alcántara könnyedén távozhatnak Barcelonából a téli átigazolási időszak folyamán. Ernesto Valverde vezetőedző egyrészt nem igazán számol velük, másrészt pedig az egyesületnek szüksége van az újabb bevételekre, így a klub 130 millió eurós bevételt irányzott elő a játékoseladásokból az idei szezonra.

Nem ugyanolyan tiszta mindegyik játékos helyzete, ám egy közös: a katalán egyesület pénzügyi helyzete nem egészséges. A bérekre rengeteg költ az egyesület, jóval többet, mint Európa többi topklubja, ám mindeközben csupán ugyanannyi vagy kevesebb bevételt tud generálni a Barcelona, mint a riválisai. Nem is véletlen, hogy az elnökség az idei szezonra 130 millió eurót akar elkönyvelni a játékoseladásokból, ennek az összegnek a felhajtását pedig már a télen megkezdheti.

Aggasztó pénzügyi egyensúly, hatalmas bértömeg

Az első távozók között lehet Denis Suárez, aki ugyan kiváló hozzáállást tanúsított az elmúlt évek során, de mára már világossá vált a számára, hogy a folyamatos játéklehetőség érdekében távoznia kell. A Valencia, illetve az angol Chelsea érdeklődnek is iránta, utóbbi ráadásul – ha hinni lehet a híreknek – egy hosszabb átigazolási tilalom előtt állhat, így annál sürgősebb lehet számára a keretének a megerősítése.

A másik hasonló helyzetű játékos a brazil Rafinha Alcántara. Azért csak hasonló, mert Valverde vezetőedzőnél Rafinha előrébb van a sorban, mint Denis, és a tréner számít a dél-amerikai játékosra, ha a kezdőcsapatát pihentetni kell, vagy ha valaki kidől sérülés miatt. Rafinha azonban folyamatosan játszana, és már ezért távozott volna a nyáron is, mert tisztában van vele, hogy ez a Barçában nagyon komplikált küldetés a számára. Köszönhetően a tavalyi szezon második felének, amikor az Interben játszott, az olasz piacon jól cseng a neve, a hírek szerint az AS Roma érdeklődik is iránta, és akár 25 millió eurót is letenne az asztalra érte. Rafinha nem akar újabb kölcsönadást, a Barcelonának bevétel kell, így a felek akarata nagyjából egybeesik. A madridi ‘Marca’ szerint egyébként angol klubok is szemmel tartják a helyzetét.

Végül, de nem utolsó sorban Sergi Samper is a távozás küszöbén áll, hiszen vele egyáltalán nem számol Valverde vezetőedző. A saját nevelés a nyáron akarta megmutatni a trénernek, hogy számíthatna rá, ám többször is megsérült a nyáron, amikor pedig a Király Kupában lehetőséget kapott, szintén le kellett cserélni sérülés miatt. Nála egyelőre kérdéses, hogy érdeklődnek-e iránta, illetve ha igen, mennyit is fizetnének érte, de a cél mindenképpen az, hogy új csapatot találjon neki a Barça.

Denis és Rafinha eladásából nagyjából 30-40 millió euróval számol a Barcelona, amihez ha hozzáadjuk majd Paco Alcácer értékesítését 23 millió euróért, akkor a 130 millió eurós tervezett összeg felét már el is érné az egyesület. A sportszakmai célok mellett ez is alapvető fontosságú az elnökség számára, hiszen az általa hozott alapszabály köti a kezét.

Barçás ajándékot keresel magadnak vagy másnak? Figyeld az akciókat minden novemberi pénteken, és tankolj fel a legjobb pillanatban egyedi Barçás cuccokkal!