Umtiti még bízik, a Barça már védőt keres

Várhatóan igazolni kell

A Barcelona vezetése és technikai csapata elkezdett dolgozni azon, hogy a téli átigazolási időszakban egy középső védővel megerősítse a keretét, miután az a valószínű forgatókönyv, hogy Samuel Umtiti nem fog teljes mértékben meggyógyulni a térdsérüléséből, és végül nem fogja tudni elkerülni az operációt. Maga a játékos még bízik, január elején lesz végleges döntés.

Örülni most annak lehet, hogy Thomas Vermaelen a napokban visszatér a sérülése után, így lesz megbízható cseréje Piqué-nek és Lenglet-nek, akik Umtiti hiányában a Barcelona védelmének tengelyét adják. Vermaelennel már kicsit könnyebb lehet Valverde edző helyzete, de csak úgy, ha nem sérül meg hármuk közül senki. Umtiti szinte biztosan kezdő lenne most is a Barcelonában Piqué oldalán, ha egészséges lenne, és ha működött volna az konvervatív kezelés, amit az elmúlt hetekben végeztek rajta. Azonban játszott egy meccset és Umtiti visszaesett, magyarán minden jel arra mutat, hogy a védő nem tudja elkerülni azt az operációt, ami viszont 6 hónapos kihagyást jelentene számára, tehát a szezonban ő már nem léphetne pályára.

Ezt szeretné elkerülni Umtiti, aki még most is bízik abban, hogy megúszhatja a műtétet, annak ellenére, hogy a Barcelona orvosi csapata már az operáció mellett tette le a voksát. Most a játékos elutazott Katarba, hogy ott Gerard Saillant francia specialista tudja kezelni a sérülését, továbbra is műtét nélkül. Saillant sok francia top játékost kezelt már, így Umtiti is bízik benne, hogy az orvos segítségével el tudja kerülni a beavatkozást.

A Barcelona azért adott engedélyt erre a megoldásra, mert januárig egyébként sem tudná pótolni Umtitit, tehát ideje még van várni, ebben a szezonban már egyébként sem esélyes, hogy Umtiti pályára lépne. Addig pedig lehet keresni az alternatívákat a játékospiacon, hogy kivel egészítené ki a klub a tavaszi szezonra a keretét.

Kik jöhetnek szóba?

Egyelőre igazán konkrét nevek nem merültek fel, egyedül talán az ex-barcelonai, jelenleg Betisben játszó Marc Bartra volt egyértelműen említve a sajtóban, egyelőre különösebb alap nélkül. A klubnak már van listája, és ezt a listát fogja szűkíteni a lehetőségek alapján a következő hetekben. A terv vagy egy olyan tapasztaltabb, szinte veterán védő igazolása lenne, aki kölcsön vehető erre a 6 hónapra, vagy olyan fiatal védő, aki nem kerül nagyon sokba, de lehet jövője is a klubnál. Az biztos, hogy sztár igazolást nem most télre tervez a klub.

Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!