A PSG a kispadra száműzi Rabiot-t: hivatalos, hogy távozni fog

A Barcelona a háttérben vár

Hétfőn este az utolsó apró reménysugár is elszállt a PSG szurkolói számára; Adrien Rabiot garantáltan el fogja hagyni a párizsi csapatot, és az a terve, hogy a szezon végén ingyen távozzon Franciaországból.

Bár a Barcelonának más középpályás jelöltjei is vannak a jövő szezonra, nem lenne meglepő, ha Rabiot továbbra is jelöltje maradna a klubnak, hiszen átigazolási díjat nem kellene fizetni a futballistáért. A szituációról a PSG sportigazgatója, Antero Henrique számolt be határozottan

„Ezen a ponton túl nem fogjuk folytatni a tárgyalásokat, ezt a döntést hozta a klub számos találkozó után, amelyeken Rabiot arról tájékoztatott minket, hogy nem írna alá egy új szerződést, és el akarja hagyni a klubot szabadon igazolhatóként a szezon végén.”

„A játékos számára ennek nagyon világos következményei lesznek: marad a kispadon bizonytalan ideig.”

„Voltak pozitív véleménycserék is az ügynökével és az lebegett a szemünk előtt, hogy maradjon a klubnál. Elfogadtuk a feltételeit, a sportszakmaiakat is, de sajnos a tárgyalások zátonyra futottak.”

„Ez tiszteletlenség a klub és a szurkolók felé is. Különösen azért, mert olyan játékosról beszélünk, aki velünk volt kiskora óta, és mindig élvezte a klub támogatását.”

*Last Minute Karácsony: -20% MINDENRE, és ha szerdáig rendelsz, megérkezik péntekig!

Innentől kezdve az a fő kérdés, hogy a PSG megpróbálja-e eladni Rabiot a téli átigazolási időszakban, hogy valami kis pénzt kapjon érte, vagy végigcsinálja a szezont úgy, hogy a középpályás nem játszik egyáltalán. A Barcelona számára jelen pillanatban nem lenne prioritás Rabiot megszerzése télen, mert a BL-ben nem játszhatna és egyébként is van elég középpályás a csapatban, de ha a piac azt diktálná, hogy most kell lépni, várható, hogy a Barça vezetése meg is tenné.

Az eddig kiszivárgott információk alapján a Barcelona a favorit Rabiot megszerzésére, és feltehető, hogy már nem egy megbeszélése volt a klubnak a futballista menedzserével.